Spring naar inhoud

Bewijs voor de vlakke aarde in een drank commercial ??

Misschien een vreemde titel voor dit artikel maar het is wel waar ik tegen aanliep in mijn zoektocht naar de waarheid.  De waarheid die vreemd is van wat we allemaal ooit hebben geleerd hebben op school maar voor mij wel steeds duidelijker word.

Maar terug naar de commercial van Hennessy Cognac, waar in een balonvaart te zien is die naar zeer grote hoogte gaat.  Op zich niets bijzonders natuurlijk. Maar wel als je weet dat deze commercial is gebaseerd op een ware gebeurtenis.

In 1931 onderneemt een zwitserse geleerde, Auguste Picard, een balontocht naar de stratosfeer. Een voor die tijd ongekende prestatie, omdat nog nooit iemand hem was voorgegaan.  De tocht bracht hem uiteindelijk naar een hoogte van bijna 16 kilometer.  Veel hoger dan wat tegenwoordig de meeste vliegtuigen kunnen halen.

 

 

Omdat communicatie in die tijd natuurlijk niet mogelijk was werd in eerste instantie gedacht dat hij en zijn mede passagier het avontuur niet overleeft hadden. Later bleken ze toch na een zeer bewogen tocht toch veilig te zijn geland.

 

In de commercial gebeuren echter een paar vreemde zaken. Op grote hoogte knapt de ballon en lijkt de capsule als het waren door het firmament ( de koepel) te penetreren.   Dit is echter ook het model dat door de meeste mensen die bezig zijn met het analyseren van de vlakke aarde gehanteerd wordt.

Een platte wereld die door een koepel ( krachtveld ) beschermd wordt van het bovenliggende water. Wat ook weer klopt met het verhaal van Genesis uit de Bijbel waarin god de wereld schept door de “wateren”te scheiden .

Verder valt op dat als Picard naar buiten kijkt hij een vlakke horizon ziet. In ieder geval een uitzicht dat niet correspondeert met de beelden die NASA ons voorschotelt van de Aarde, waarin de wereld op deze hoogte toch echt rond loopt in plaats van vlak.

Nu zul je zeggen wat bewijst dit, nu op zich bewijst deze commercial natuurlijk helemaal niets.  Maar het feit dat iemand in die tijd zo een expeditie ondernam was wereldnieuws. En toch hebben we nooit van hem gehoord op school. Hij was dus eigenlijk de eerste man in de ruimte.   Omdat deze commercial er aandacht aan besteed heeft het meerdere mensen aangezet om onderzoek te doen naar deze man.

Voor je zelf kun je het een en ander vinden op de wikipedia pagina van Auguste Picard

Het was dus in die tijd een belangrijke gebeurtenis en hij was een man met aanzien die ook bevriend was met Albert Einstein.  Een Amerikaans wetenschappelijk blad uit die tijd heeft zelfs een artikel over hem geplaatst waarin een zeer belangrijke uitspraak van picard zelf wordt genoemd.

In dit artikel zegt hij dat het uitzicht dat hij had over de wereld hem een vlakke wereld toonde met daaromheen een verhoogde rand.  Precies zoals het huidige beeld is van de vlakke wereld.  Een vlakke wereld omgeven door Antarctica ( honderden metershoge ijsmuren)

In de onderstaande video geeft een onderzoeker (Geoshifter ) aan dat hij dit tijdschrift via Ebay heeft gevonden en juist dit geeft aan dat we dit heel serieus moeten nemen.  In die tijd bestond er nog geen ruimtevaart en bestond de NASA nog niet.  Dus is dit interview in dit tijdschrift de meest betrouwbare bron.

Zoals je ziet zit de waarheid misschien toch wel iets anders in elkaar dan dat ons altijd is voorgehouden.

Onderzoek zelf en trek je eigen conclusies, ik help je alleen maar op weg

 

1 reactie »

 1. “Op grote hoogte knapt de ballon en lijkt de capsule als het waren door het firmament ( de koepel) te penetreren. ”

  Met nadruk op “lijkt”. De ballon knapt omdat het drukverschil tussen binnen- en buiten de ballon de spankracht overwint – tja, dan kan de boel stuk gaan. Platte-aarde gelovigen trekken vaak extreme conclusies.

  “Verder valt op dat als Picard naar buiten kijkt hij een vlakke horizon ziet. In ieder geval een uitzicht dat niet correspondeert met de beelden die NASA ons voorschotelt van de Aarde, waarin de wereld op deze hoogte toch echt rond loopt in plaats van vlak.”

  Ook deze bewering is volkomen uit de lucht gegrepen. 16 km hoogte is natuurlijk niets vergeleken met de hoogtes die NASA haalt met ruimtevluchten. ISS, bijvoorbeeld, draait op 400 km hoogte in 90 minuten om de aarde – dat is een aanzienlijk verschil.

  Een paar feiten op een rij:

  Op 16 km hoogte is de horizon maar 4 graden gedaald. Dat is erg weinig en een waarnemer op die hoogte zal zweren dat de horizon nog steeds op ooghoogte is.

  Op 16 km hoogte zie je niet de hele aarde, maar een relatief klein stukje. De horizon is slechts 452 km van de waarnemer verwijderd. Het stukje aarde onder de waarnemer lijkt plat omdat het nog maar een fractie is van het totale oppervlak. Een waarnemer op die hoogte zal moeite hebben om het aardoppervlak écht bol te zien.

  Conclusie: wederom geen bewijs voor een platte aarde.

  http://aardeisnietplat.blogspot.nl/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: