Spring naar inhoud

JFK speech die hem waarschijnlijk zijn leven koste ! ✅

jfk-in-his-own-words-1024

Op 27 April in 1961 hield de toenmalige president van Amerika, John F Kennedy, een gedenkwaardige speech waarbij hij eigenlijk te kennen gaf dat Amerika niet door een democratische regering bestuurd werd maar door een geheime organisatie die op de achtergrond alle beslissingen neemt.

 

Als je verder weet dat alle presidenten van Amerika , op 1 na , rechtstreekse familie zijn van King John van Engeland, en dus ook direct familie van elkaar zijn, dan begrijp je dat democratie iets is wat voor ons burgers geen enkele waarde heeft.  Het is een middel van deze geheime organisaties om te zorgen dat ze ons burgers het gevoel willen geven dat we invloed op het beleid van de regering hebben.

Niets is echter minder waar, het is een schertsvertoning waarbij de uitslag lang van te voren allang is bepaald.  Hoe kan het anders zijn dat alle presidenten van Amerika rechtstreeks familie van elkaar zijn ?

Hieronder de tekst van JFK die hij op die gedenkwaardige dag uitsprak ;

Het woord “geheim” is verwerpelijk in een vrije en open samenleving; en we hebben als mensen inherent en historisch afkeer tot geheime genootschappen, om de geheime codes en geheime procedures.

We besloten lang geleden dat de gevaren van overmatig en ongerechtvaardigde verzwijgen van relevante feiten volkomen teniet gedaan worden door de gevaren die worden aangehaald om het te rechtvaardigen.

Zelfs vandaag de dag, is er weinig waarde in verzet tegen de dreiging van een gesloten samenleving door het nabootsen van de willekeurige beperkingen.

Zelfs vandaag de dag, is er weinig waarde in het verzekeren van het voortbestaan van onze natie als onze tradities niet mee overleven.

En er is zeer ernstig gevaar dat een aangekondigde behoefte aan meer veiligheid zal worden aangegrepen door diegene die popelen om de betekenis ervan uit te breiden naar de grenzen van de officiële censuur en het verbergen er van.

Ik ben niet van plan dit toe te staan in de mate dat het in mijn controle valt. En geen enkele ambtenaar van mijn administratie, of zijn rang nu hoog of laag is, civiele of militaire, zou mijn woorden hier vanavond interpreteren als een excuus om het nieuws te censureren, om afwijkende meningen te onderdrukken, het verdoezelen van onze fouten of het achter te houden voor de pers en het publiek van de feiten die ze verdienen te weten. “

“Want wij zijn er tegen dat de hele wereld door een monolithische en meedogenloze samenzwering is gebaseerd die op geheime middelen voor uitbreiding van zijn invloedssfeer – op de infiltratie in plaats van de invasie, op ondermijning in plaats van de verkiezingen, op intimidatie in plaats van vrije keuze, op guerrilla ’s die nachts opereren in plaats van de legers overdag.

Het is een systeem dat enorm veel menselijke en materiële middelen heeft ingelijfd bij de bouw van een hechte, zeer efficiënte machine die militaire, diplomatieke, intelligentie, economische, wetenschappelijke en politieke activiteiten combineert.

De voorbereidingen worden verborgen, en worden niet gepubliceerd. De fouten verdwijnen in de doofpot. De andersdenkenden wordt het zwijgen opgelegd, en juist niet geprezen. Geen uitgaven wordt in twijfel getrokken, geen gerucht wordt afgedrukt, geen geheim wordt onthuld. “

“Nee een President moet een openbaar kritisch onderzoek van zijn programma vrezen Want van dat onderzoek komt wijsheid;. En vanaf dat begrip komt steun of oppositie en beide zijn nodig Ik vraag nu niet van de kranten om mijn administratie te ondersteunen, maar ik vraag uw hulp in.. in de enorme taak van voorlichting en het Amerikaanse volk te waarschuwen. Want ik heb het volste vertrouwen in de respons en de toewijding van onze burgers wanneer ze volledig op de hoogte zijn.

Ik kan niet niet mengen in de tegenstellingen onder uw lezers– Ik ben er juist blij mee. Deze regering zal openhartig over haar fouten zijn; Een wijs man zei ooit: “Een fout is geen fout totdat je weigert om het te corrigeren.” We zijn van plan om de volledige verantwoordelijkheid voor onze fouten te nemen; en we verwachten dat u ons erop zult wijzen wanneer we dit niet doen.

Zonder debat, zonder kritiek, zal geen regering in geen enkel land succesvol zijn– en zal geen republiek het overleven. Dat is de reden waarom de Atheense wetgever Solon besloten het een misdaad is om een burger te beperken in zijn vrijheid van meningsuiting. En dat is de reden waarom onze pers door de Grondwet wordt beschermd– het enige bedrijf in Amerika dat speciaal door de wetgever wordt beschermd . Die bescherming was bedoeld om amuseren en te entertainen, niet om het triviale en sentimentele te benadrukken, niet om gewoon te “geven de publiek wat het wil “- maar om te informeren, te wekken, om na te denken, maar om de risico’s en mogelijkheden van onze keuzes weer te geven, om te leiden, om tegenstellingen te voeden en soms zelfs de woede publieke opinie op te roepen.

Kennedy was dus ondanks zijn afkomst en van te voren geplande presidentschap een luis in de pels van de wereld elite omdat hij hun strategie ondermijnde en tegenwerkte.

Hij koos voor het volk en dat heeft hem uiteindelijk het leven gekost

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: