Maanlanding niet echt gebeurt !

De maanlandingen

In de tijd dat ik net op de wereld was zijn de Amerikanen volgens zeggen naar de maan geweest. Ik heb het zelf niet gezien want ik was net 2 jaar oud in 1969.  Maar later heb ik zoals de meeste van ons de mooie foto’s en video’s bewonderd. Het was en wereld prestatie van de Nasa om 3 mensen de ruimte in te schieten waarvan er ook nog twee daadwerkelijk op de maan hebben gelopen.

Maar tot dat ik een keer een aflevering zich van het oude “showroom” zag met daarin een oud boertje die er totaal niet in geloofde dat de NASA op de maan geweest was. Het was gewoon NIET mogelijk volgens hem.  Dit is altijd in mijn hoofd blijven spoken. Later met de opkomst van internet bleek het zo te zijn dat dat boertje en ik niet de enige waren die er twijfels bij hadden.

Ik ben ondertussen na veel uitpluizen checken en nog eens nalezen, voor mij zelf tot de conclusie gekomen dat de NASA nooit mensen heeft afgeleverd op de maan. Het is en was gewoon technisch niet mogelijk.

Om dit hier nu alleen als uitspraak maar te noteren vindt ik niet de juiste weg en ik zal dan ook in de komende tijd uitleggen in een aantal artikelen waarom het niet kon en wat er volgens mij wel is gebeurt.

Artikelen

De maanlandingen zijn niet echt gebeurt

–        De Astronauten

–        De Techniek