Spring naar inhoud

Huisarts spreekt zich uit over vaccinatiedwang

Huisarts Jan Vingerhoets, Bergen op Zoom:

Met elke dag die vordert zie ik het moment naderen dat ik geacht word honderden, wellicht duizenden mensen te vaccineren met een vaccin waarbij ik nog altijd twijfels heb. Minister de Jonge kan het vaccin wel bagatelliserend vergelijken met een frikandel, maar mijn praktijk is geen snackbar.

Eerst is ter twijfel over het vaccin zelf: hoe goed is het onderzocht? Is er openheid over de bijwerkingen? Blijkens de medische literatuur ben ik niet de enige die zich hierover zorgen maakt: zie bijvoorbeeld deze link en zelfs de mededeling van van Dissel in mijn vorige post. (zie hiervoor de Linked in post van Jan Vingerhoets)

Dan is er de vraag: doet het vaccin wat het moet doen? Wat er tot nu toe bewezen is, is dat het verkoudheid, keelpijn en hoestklachten door het coronavirus kan voorkomen: niet meer dan dat. Heel terloops maar ten onrechte wordt daaraan de suggestie verbonden dat het dus ook ziekenhuisopname en sterfte voorkomt. Maar lieve mensen, dat is niet meer dan een aanname en daarvoor ontbreekt ieder bewijs. Waarom is de overheidsvoorlichting daar niet eerlijk over? Spelen hier andere belangen? Als ik daarover nadenk dan word ik heel somber.

Want voor het voorkomen van verkoudheid of keelpijn hoeft de maatschappij niet op slot, hoeven duizenden mensen niet failliet te gaan en mag je een vaccin niet verplichten. De echte vraag is dus: voorkomt het dat mensen moeten worden opgenomen in het ziekenhuis, voorkomt het dat ze naar de IC moeten of sterven? Misschien is dat zo. Maar voordat je miljoenen gezonde mensen min of meer onder dwang blootstelt aan een onbekend vaccin is er toch echt meer bewijs nodig dat dit effect ook echt bereikt wordt. En daarover zijn grote twijfels zoals ook het College ter beoordeling van Geneesmiddelen recent in haar persconferentie toegaf. Die twijfels worden eveneens gerapporteerd in een van de meest gerenommeerde internationale medische vakbladen.

Als ik even heel goed tot me laat doordringen dat mensen min of meer gedwongen worden een vaccin te nemen waarover ook onder medici nog zoveel vragen zijn, dan komt alles in mij in opstand. Nog nooit in mijn 27 jarige praktijk heb ik iets gedaan tegen de wil van een patiënt , met uitzondering van wilsonbekwame patiënten die een gevaar vormden voor zichzelf – en zelfs dan deed ik het met pijn in het hart. De zelfbeschikking van de patiënt staat boven alles. De verplichting om zich te laten vaccineren is er formeel niet, maar in de praktijk wel. Dit soort mistigheid past niet in een democratie. En dat gezegd hebbende, wordt het tijd om over de grenzen van de geneeskunde heen te kijken, want ons beroep brengt ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee.

De meeste dokters willen zich liefst buiten de politiek houden en ik ben geen uitzondering daarop. Maar nu voelt het als onontkoombaar om verantwoordelijkheid te nemen, voor mij voelt het nu bijna als wegduiken om dat niet te doen. Het was de realisatie van die verantwoordelijkheid die me er tientallen jaren geleden al toe bracht om actief te worden binnen de medische beroepsgroep van Amnesty International, een organisatie die zich inzet voor het respecteren van mensenrechten. We werkten met name voor slachtoffers van regimes die het met die rechten en met de democratie niet zo nauw namen. De parallel met dat werk dringt zich nu aan me op – en dat is schokkend. Geleidelijk aan dringt het besef door: er staat meer op het spel dan de volksgezondheid.

Verblind door naïef vertrouwen in een vaccin dat ons ondanks genoemde twijfels opgedrongen wordt, accepteren we dat ons letterlijk de mond gesnoerd wordt, dat we onze naasten niet meer mogen omhelzen, dat we niet meer bijeen mogen komen, dat duizenden failliet gaan, de media gecensureerd worden en nog veel meer. De avondklok, zinloos symbool van onderdrukking, is al geen taboe meer en wekt buitengewoon kwalijke associaties op. Als we ons onze vrijheid laten afnemen riskeren we, om maar te spreken met met een zeer treffend gedicht van een groot verzetsheld, uiteindelijk om meer dan lijf en goed te verliezen. Die vrijheid, 75 jaar geleden met bloed en levens voor ons bevochten door moedige helden, wordt geleidelijk voor onze ogen afgebroken. En we laten het gebeuren!

Dit gaat over veel meer dan een virus. Alles in mij schreeuwt dat het tijd is om de naïviteit af te schudden. Niet comfortabel, maar wel bitter noodzakelijk. Laat het licht niet doven.

Huisarts Jan Vingerhoets, Bergen op Zoom

86 Comments »

 1. Maar beste arts.. doe er dan ook niet aan mee en laat die de jong de …. krijgen.
  Maak van je verhaal geen lul verhalen verzet je, geef die spuit NIET. Anders had je net zo goed je mond kunnen houden

  Like

  • Beste Michel ,deze arts zit in hetzelfde schuit dan alle Nederlanders.Ze willen ons dwingen en hji zal dan ook moeten. Op straffe van vrijheids inperking,,Maar ik vraag je ,.Waarom doen alle mensen slaafs hun mondkapje op, terwijl iedereen weet dat die geen donder helpen? Om interessant te lijken ? zo van ,,,, Kijk eens hoe braaf ik ben.en de andere mensen die er zeer afstandelijk mee omgaan ,zeer beschuldigend aankijken.Als ware ze de grootste misdadigers. Ik wil maar zeggen ,dat deze arts zijn mond roerd.is Prima getuigt van lef .een lef die miljoenen Nederlanders mist,Natuurlijk Als het virus je Echt pakt ben je niet blij.Maar dat is met elke enge ziekte zo..Dan zou je dus altijd een lockdown moeten accepteren., misschien iets om over na te denken. groetjes Ben.

   Like

   • Ik ben 67 jaar en mijn man 70. Wij zullen het vaccin NIET nemen, ook niet als de Overheid met geweld en dwang komt. Wij hebben een goed leven gehad en zien dat hier nu hoogst waarschijnlijk gauw een eind aan gaat komen. Elk jaar 2 x p.j de gifspuit, waar deze arts, hoe goed hij het ook bedoeld, toch ook uiteindelijk aan zal mee moeten gaan werken op straffen van sluiten van zijn praktijk, willen wij niet. Mensen weigeren in te zien dat het Covid verhaal alleen maar gebruikt word om geld, totale EU macht en een Banken reset. Onze overheid beschermd ons niet meer, nee zij is onze vijand geworden. Tegenwoordig vraag ik mij elke ochtend af wat voor ellende zij nu weer voor ons in petto heeft. Wij hadden ons de oude dag toch iets anders voorgesteld.

    Like

   • Nou nee, juridisch kunnen ze `m niks maken. Ze zetten (desnoods) niet voor niets het leger in.

    Like

 2. Beste schrijver, huisarts.
  Als U en vele andere artsen weigeren dit te doen, houd het spel op. Moet dan het leger ingezet worden om dat over te nemen? Dan verspelen ze hun hand. Er is maar één manier, weigeren omdat het tegen uw eed is als arts.
  Veel wijsheid gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 3. Verstand is helaas niet te koop. Als dat zo zou zijn zou het merendeel van de wereld zich NIET laten inenten zonder wetenschappelijk bewijs. Dit bewijs is nog niet geleverd. De vraag is of dat ooit komt…
  Deze huisarts heeft dus wel degelijk een punt!

  Like

 4. Roep al U collega’s op om te weigeren te vaccineren.
  Praat met al U patiënten over alles wat niet bekend is over het vaccin.
  Als de patiënt toch een spuit wil, verwijs hem dan door naar de GGD met alle gevolgen van dien.
  Hopelijk gaat de patiënt zelf nadenken.
  DOEN AUB ZE ZULLEN U LATER DANKBAAR ZIJN.

  Like

 5. U praat over het beperken van vrijheid, niet meer mogen knuffelen en dergelijke. Wat is uw alternatief? Elkaar besmetten? Je ouders laten liever doodgaan dan niet even kunnen vasthouden? Laat de ouderen sterven voor uw emotioneel comfort?
  Was dat allemaal zo simpel als in uw gedachten! Heeft u zelf al een alternatief bedacht? Het is heel gemakkelijk om te schreeuwen en te brullen, maar waar zijn jullie oplossingen dan? We zitten te wachten met de adem vast!

  Like

  • Dapper om je als arts uit te spreken over het virus. Dank hier voor. Je weet vooraf dat je een hoop kritiek gaat krijgen maar in mijn ogen inderdaad noodzakelijk om je , juist als arts, hierover uit te spreken. Het gaat mij om 1 ding: De vrijheidskeuze! Als mensen zich willen laten vaccineren dan moeten ze dat kunnen doen ( wie zijn wij om ze tegen te houden?) Ik wil me niet laten vaccineren en ook dat moet gerespecteerd worden, zo simpel is het! Laten we elkaar niet over willen halen, dit is ook vrijheidsbeperking! Ik ben er erg angstig voor maar het is toch nog niet bekend of het vaccin ( indirect) verplicht gaat worden? Wettelijk is dit een groot issue begreep ik, dus laten we niet op de feiten vooruit lopen. Ik ben overigens wel “blij” ( met gemengde gevoelens) dat het vaccin er is, alleen al omdat het veel mensen rust geeft en ze er van overtuigd zijn dat dit “het medicijn” is. Prima toch? Ik denk er anders over. De polarisering, dat geeft me meer onrust dan het virus…dit werkt door op termijn en hier doen ook veel “anti vaccin” meningen ( net als voor stemmers) helaas aan mee. Ik hoop dat iedereen goed nadenkt over wel of niet vaccineren en hierbij de juiste bronnen raadpleegt, en dan overtuigd zijn/haar keuze maakt.

   Like

  • Geachte Rutacea,, Ik heb al eerder gezegt,,,, Als het virus je goed pakt ben je beslist niet blij.,,dat bezef heeft iedereen wel .maar,,,als je getroffen wordt door al die andere enge ziektes ben je dat ook niet toch? ook daaraan geen zeer velen doodt.maar omdat de mensen denken dat het niet besmettelijk is,wordt dat genomen zoals het is,,maar nu kan het jou en mij ook te pakken krijgen .en dan worden ook wij benauwd….Vul zelf maar in wat dit betekend…eigenlijk zouden we constand een lockdown moeten hebben omdat elke dag veel mensen sterven en zeer ziek worden aan al die andere enge ziektes !! De ego van de Mens komt hier weer goed naar voren. groetjes Ben

   Like

   • Beste Ben, ik vraag mij toch af hoe jij nu weet dat de mondkapjes niet helpen? Ben jij ergens specialist terzake? Verder kan ik ook jouw redenering niet volgen, die zit er totaal naast, net als jouw conclusie. Maw vaccin tegen polio, mazelen, griep zijn dus allemaal zinloos volgens jouw redenering. Als ik jouw was zou ik niet meer naar de dokter gaan, als je ziek wordt het zij zo, dan is het maar de natuurlijke gang van zaken… toch volgens jou. Wat het ego van de mens hier mee te maken heeft snap ik ook al helemaal niet. Rutacea heeft het bij het rechte eind
    Waar ik wel een virus constateer dat is in jouw taalgebruik.

    Like

  • Je immuunsysteem sterk houden:
   Hoge doseringen vit D (versterkt de longen)
   Onbewerkte kokosolie (bevat laurinezuur= virus en bacteriedodend)
   Echinacea force (weerstand boost)

   Met lichte klachten heb ik met bovengenoemde het virus doorstaan. En dát is het beleid wat een overheid zou dienen te voeren: gericht op immuunsysteem versterken(!) gratis vit D verstrekken wellicht.
   Dat ze dat in de 1e plaats al niet doen, is toch al reden om vraagtekens bij te zetten dat iets NIET klopt. Maw er zit iets heel anders achter. Kwestie van tijd dat het aan het licht komt.

   Like

   • Denise; Het immuunsysteem versterken zou idd al lang besproken moeten zijn en op ingespeeld moeten zijn… dit verraste me en mis ik vanaf het begin. Het klinkt ook logisch. Het beleid is nu meer de omgekeerde wereld, heel jammer! Natuurlijk zullen er dan ook helaas mensen aan overlijden net als bij andere aandoeningen, dat is helaas niet altijd te vermijden.

    Geliked door 1 persoon

  • Het alternatief is ons samenpakken en er wat tegen gaan doen ipv. 6 jaar lang te gaan discussiëren over zwarte piet enzo… we laten het toe. Maar ja, zo als altijd tonen we weer typisch die Nederlandse lafheid, kijk de geschiedenis er maar eens op na. Zolang we ons tv-tje kunnen kijken, ons autootje blijven rijden en 1x per jaar op vakantie kunnen gaan vinden we het allemaal wel goed zo, toch? Wanneer hebben we hier in dit land nog eens een grote staking meegemaakt? Neem eens een voorbeeld aan de Belgen of Fransozen. Die gaan gewoon 2 of 3 weken de grens blokkeren, maar die krijgen dan ook wat afgedwongen van hun regering. Ondenkbaar in NL…. En aan alle “tjakka-mensen” en experts van tegenwoordig zonder kennis: schei eens uit met dat oeverloos politiek correct gelul en noem de dingen gewoon bij hun naam. Wel even onderbouwen met feiten en dan weten we weer allemaal waar we het over hebben….En voor dat jullie uitspraken doen op sociale media: maak GVD eerst eens je huiswerk en doe onderzoek voordat je begint te krakelen! En onderzoek doe je niet op Faceboek. Onderzoek doe je door vaak de geschiedenis in te duiken. En aan de mensen met de afwachtende houding en uitspraken van: kom dan eens met oplossingen want jullie schreeuwen zo hard, ga zelf eens wat doen of bedenk zelf eens wat misschien? Wat passief langs de zijlijn blijven staan en alleen maar commentaar te geven lost zeker niets op. Kortom: zoals de geschiedenis keer op keer bewezen heeft: het volk is het machtigste wapen. Als dat zich bijeen pakt kan daar geen regime meer tegenop. En ja, er zullen doden en slachtoffers vallen aan beide zijden, maar vaak is dit nog de enigste oplossing. om je te ontdoen van een juk. Nu is de hele wereld er mee gemoeid maar we doen nog steeds niks dan ons alleen maar angst in te laten boezemen en ons wat op te laten naaien.

   Like

  • Beste Rutacea,

   Je reactie is me uit het hart gegrepen en onderschrijf ik van harte!
   Wat zijn de alternatieven?
   Alsof de economie, wanneer we het virus zijn gang lieten gaan en iedereen vrij zouden laten in doen en laten niet hard getroffen zou worden! Wie zouden en kunnen de plaatsen innemen van werknemers, bestuurders e.d. in en op belangrijke functies en posten bij overlijden?
   Het zou één grote chaos worden!
   Ik begrijp dan ook niet hoe een huisarts, van wie je mag verwachten dat ie niet dom is, zoveel onzin kan uitbraken!

   Like

   • De beroepsbevolking onder de 65 is geen risicogroep. De huisarts heeft volmondig gelijk. Als hij onzin uitkraamt bent u de onderbouwing vergeten daarvoor

    Like

  • één van de weinige huisartsen die zijn mond open doet en zijn verhaal doet en foto deelt. En dan reageer jij zo. Je zou hem beter kunnen bemoedigen omdat als je je als huisarts zo uitspreekt heel wat over je afroept. Tis juist ‘niet’ zo gemakkelijk om te schreeuwen en te brullen, zoals jij dat uitdrukt. Als de burgers huisartsen die zich durven uit te spreken steunen dan kan die groep groter worden. De één kan niet zonder de ander.

   Like

 6. Wat dapper en moedig om dit verhaal te delen. En tegelijk zo lastig hoe hier als huisarts mee om te gaan. Ik voel met u mee. Het gevoel klem te zitten. Ik hoop dat u hierin niet alleen staat. Ik wens u sterkte en wijsheid toe. Evenals alle mensen die voor deze keuze staan wel of niet te laten vaccineren. Het is ongelooflijk wat er allemaal gebeurt.

  Like

 7. Bangmakerij! U mist totaal de urgentie van de zaak. Als je kijkt naar hoe we er nu voorstaan en welke schade huidige situatie aanricht bij mensen, en ik heb het niet over economische schade maar vooral over mentale schade als depressies etc dan hebben we geen tijd te verliezen. Het vaccin is getest en onafhankelijk ook nog beoordeeld dus ik denk dat we er mee aan de slag moeten. Er is ook iets als aanvaardbaar risico omdat de schade door nu niks doen wel eens veel groter kan zijn.

  Like

  • U heeft het over bangmakerij en over aanvaardbaar risico. U heeft volkomen gelijk maar u staat aan de verkeerde kant. Bangmakerij is juist wat er op dit moment naar de bevolking toe wordt gedaan.
   De depressies komen niet door het virus zelf, maar door het beleid de volledig overspannen reacties daarop. Het virus zelf is inmiddels prima diagnostisch te behandelen maar daar hoor je niks over.
   Ook met het aanvaardbare risico slaat u de plank mis. Het virus bestaat en de dreiging is reeel. Maar de coronacrisis is inmiddels geen zorg issue meer maar een politiek probleem. Lees ook eens gewoon wat deze en andere artsen zeggen en volg niet blind wat het kabinet zegt. Deze arts maakt zich terecht zorgen. Sta eens open voor kritiek op het beleid en hoor eens wat deze man zegt!

   Like

  • U rept over ‘bangmakerij’, om vervolgens zelf een beroep op angst te doen -een drogreden- als onderbouwing waarom we het wel zouden moeten doen, namelijk door te beweren dat we geen tijd te verliezen hebben en dat de schade wel eens veel groter zou kunnen zijn door nu niets te doen. Plus dat u lijkt te suggereren dat er alleen de keuze is dus niets doen en vaccineren.

   Bovendien kunt u niet voor iemand anders bepalen wat ‘een aanvaardbaar risico’ is. Dat is immers persoonlijk en afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden.

   Voorts dient opgemerkt te worden dat het vaccin tot nu toe ‘slechts’ de status van CMA heeft gekregen: Conditional Marketing Authorizationen. Dat is dus nog geen Full Marketing Authorization. Het vaccin is dus versneld op de markt gebracht.

   Dat er mensen lijden onder de lockdowns en andere overheidsmaatregelen is evident. Daarom moeten die z.s.m. worden teruggedraaid.

   Like

  • Beste Yvanka
   Als je denkt dat we terug gaan naar het normaal, dan heb je het helemaal mis.
   Frontnieuws intoetsen op Google, dan zie je allemaal tegengeluid
   Build back better intoetsen op YouTube en je ziet dat alle overheden alles aan het slopen zijn.
   Deze dokter is een held dat hij dit durft te zeggen tegen het overheidsbeleid terrorism

   Like

  • Welke schade bedoel je ? Mensen opsluiten in slecht geventileerde ruimte zoals verzorging en verpleeg tehuizen ? Mensen verkeerd behandelen op de I.C omdat we dom weg niets weten van het virus ? Mensen werkende medicijnen onthouden omdat we een belofte hebben gedaan aan de farmacie ? Even voor de goede orde , rutte zegt : mondkapjes bieden geen bescherming toch gaan we een draagplicht invoeren, de horeca is geen bron van besmettingen toch gaat ie op slot. Mag ik aub zelf beslissen of ik het voorgestelde vaccin van onze overheid in mijn aderen wil hebben ? Ik adviseer iedereen om eens te kijken waar alle influenza doden zijn gebleven. Slechts 400 stuks dit jaar terwijl het er minimaal rond de 5.000 hadden moeten zijn. Welk spel er gespeeld wordt is mij totaal onduidelijk maar er klopt geen donder van. Dat is geen bangmakerij noch complot denken maar dat heet de casus analytisch benaderen. Ik moedig elk verzet onze overheid aan want men speelt geen open kaart.

   Like

  • Yvanka, heb jij een idee waarom de farmaceuten niet aansprakelijk zijn voor eventuele schade. Dat als je straks schade ondervindt van het vaccin mag jij je medeburgers gaan aanklagen omdat de vergoeding door de Nederlandse burger betaald wordt. Moet je eens doe als ondernemer iets verkopen waar je naderhand niet voor aansprakelijk bent.
   Gaat niet lukken maar de farmacie wel. Alleen dat feit al zou je aan het denken moeten zetten. Als jij mij ondeugdelijk materiaal verkoopt waardoor ik schade lijdt betaal jij, zo is bepaald in het Burgerlijk Wetboek. Stof tot nadenken.

   Like

 8. Dat het leger ingezet wordt zegt ook weer genoeg. In veel Afrikaanse landen onder dictatuur wordt het leger ook gebruikt om mensen onder controle te houden.. om zo de dicators positie te kunnen behouden. Laat je stem horen en doorbreek de dwang, hoop dat er vele artsen opstaan. Het gaat om.onze vrijheid

  Like

  • Even een beetje nuance. Het leger wordt niet ingezet omdat de overheid dat zo graag wil maar omdat verpleeghuizen hier zeer dringend om vragen. Uw vergelijking met Afrika gaat dan ook volkomen mank en is enkel opruiend. Was dat uw bedoeling? Dan bent u geslaagd.

   Like

 9. Gewoon niet laten vaccineren!!! Wij, mijn vrouw en ik wachten maar eerst een jaartje af om te zien wat er gebeurd met de mensen NA de tweede spuit!! Nederland/De Jong is het laatste land dat gaat vaccineren, is de regering soms OOK bang voor dat serum en wacht ze daarom af????? Niemand kan jou verplichten tot vaccinatie, NIEMAND!!!

  Like

 10. Het is bovendien ook nog niet duidelijk of mensen die gevaccineerd zijn, nog altijd het virus bij zich kunnen dragen en het aan anderen kunnen doorgeven; maar dit is wel zeer waarschijnlijk. Nog afgezien van alle andere aspecten van de gepropageerde en verheerlijkte vaccinatie, zal het dus niet de grote verlossing van de coronamaatregelen zijn; maar dit wordt wel steeds als propaganda gebruikt door overheden, en ook op Europees niveau, nl. door Ursula von der Leyen (voorzitter van de Europese Commissie) in haar kerstboodschap.

  Maar waar het vooral om gaat: is aan vaccin werkelijk nodig ter aanvulling van ons immuunsysteem??

  Like

 11. Een oudere dame in mijn kennissenkring die tegen die vaccinatie is wil hem nu toch maar gaan halen. De reden: ze kan niet meer tegen de eenzaamheid van de lockdown en het niet mogen zien van haar kinderen en kleinkinderen. Er is dus wel degelijk vaccinatiedwang.

  Like

 12. Ben blij met de reacties uit de medische wereld zelf. dat komt goed en duidelijk over. Zelf heb ik meer dat 40 jaar bij de politie gewerkt, en besef dat er blijkbaar een derde wereldoorlog is. De strijd van het onlicht tegen het licht.

  Like

 13. Eerst schreeuwen de huisartsen moord en brand, want ze zien hun patiënten heel ziek worden en zelfs sterven. Nu heeft de hele wereld de handschoen opgepakt en zich massaal gestort op het ontwikkelen van een medicijn en/of vaccin en nu willen de huisartsen ineens niet meer. Wetenschappelijke instanties van de EU en zelfs per land controleren en checken de vaccins, dus alle zorgvuldigheid is/wordt inachtgenomen en nu is er een mogelijkheid om uit deze ellende te komen. Ga daar dan ook achter staan, of twijfelt deze huisarts ook aan zichzelf als hulpverlener?

  Like

  • Waarom niet gewoon vrijwillige vaccinatie. En alleen vaccinatie voor risico groep(mits ook vrijwillig)?. Je kan toch niet zomaar miljoenen of miljarden mensen gaan vaccineren terwijl het voor de meeste mensen niet bedreigend is. In sommige landen zijn het aantal besmettingen zelfs niet eens noemenswaardig.

   Like

 14. Beste collega,
  Van het HPV- vaccin konden we minstens 10 jaar lang niet zeker weten of het zou helpen tegen het ontstaan van cervixcarcinoom, maar gezien de geringe risico’s van de vaccinaties is er mondiaal toch begonnen met het systematisch vaccineren van dertien jarige meisjes!
  Pas recent wordt het voordeel van die vaccinaties duidelijk (Australië).
  Natuurlijk kunnen we nog niet beschikken over relevante morbididiteits-en zeker mortaliteitscijfers van zo ‘n pril vaccin, maar de gevolgen van de Corona-pandemie zijn zo desastreus dat een vermoedelijke werkzaamheid afgezet tegen de geringe risico’s van vaccinatie meer is dan we op konden hopen!
  Met uw boodschap speelt u in de kaart van de over het algemeen ongefundeerde weerstand tegen vaccinatie tegen COVID 19

  Like

  • Jammer dat een collega arts de beargumenteerde meningen wegzet als ongefundeerde weerstand tegen de vaccinatie. Een arts die voorbij gaat aan de integriteit van het eigen lichaam is wat mij betreft erg discutabel in de uitvoering van zijn baan namelijk het welzijn van zijn patiënten .

   Like

 15. Ondertussen las ik gisterenavond:
  “Een stroom van artsen begint nu bezwaren te maken tegen deze vaccins, dit omdat ze niet veilig zijn en gevolgen hebben voor volgende generaties.
  Het begint er steeds meer op te lijken dat het ze niet gaat lukken om de wereldbevolking onder dwang of chantage richting vaccinatiespuit te duwen.
  Zo schreven wij enkele dagen geleden dat er in Frankrijk een nieuwe wet onderweg was naar het parlement waarbij niet gevaccineerde mensen straks geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer.
  Die wet is vanwege een storm van kritiek die in het land is losgebarsten voorlopig in de prullenbak verdwenen. De overheid probeert haar gezicht te redden door te zeggen dat ze het wetsvoorstel voorlopig zullen uitstellen totdat de pandemie voorbij is.
  Dit is een enorm succes en laat zien dat we nooit moeten opgeven en door moeten strijden, want de tijd dringt omdat de vaccinatiepropaganda de komende maanden op volle toeren zal gaan draaien.
  Domme, bang gemaakt landgenoten zien in het vaccin de redding waar ze op hebben zitten wachten en luisteren met open mond naar Maarten van Rossum, die in het programma De Slimste Mens het land laat weten zich het liefst in alle ledenmaten te laten vaccineren en van mening is dat iedereen die tegen vaccinaties is dringend psychiatrische behandeling nodig heeft.
  Mensen die niet in dat programma optreden, maar wel medicijnen gestudeerd hebben, denken daar heel anders over. Velen houden ook hun mond omdat ze bang zijn hun baan te verliezen, maar er komen er steeds meer die wel hun mond open doen.
  Hieronder staat een video waar een aantal artsen aan het woord komen en mensen waarschuwen voor de komende vaccinaties. https://niburu.co/het-complot/15845-franse-vaccinatiewet-dankzij-storm-van-protest-in-prullenbak.
  Overigens begrijp ik ook dat er een grote leegloop ontstaat onder zorgmedewerkers die min of meer wegens groepsdruk verplicht worden om zich te vaccineren.
  De vraag blijft nog altijd: WAAROM die haast, die druk en min of meer dwang?
  En de politiek zwijgt, de overheid zwijgt en de MSM zenden alleen en vragen niet door.

  Like

 16. Beste huisarts,
  Ik ben geen medicus zoals u. Wel heb ik immuuntherapie ondergaan bij het AVL. Ik begrijp dat in de basis, het nieuwe vaccin lijkt op de werking van immuuntherapie. Ik zie geen gevaar. Maar misschien heb ik het niet bij het juiste eind. Ik hoor graag van j

  Like

 17. Super dapper ! Wat een moed ! Diep respect !
  Kunnen wij iets doen wat structureel constructief bij draagt aan uw verhaal ?
  Graag horen we het.
  Vriendelijke groet AM

  Like

  • Ja inderdaad voor een minister die langs alle kanten faalt. Zingend in talkshows verschijnt en ondertussen geen idee heeft waarom Nederland als laatste gaat vaccineren.
   Dus komt hij met de smoes van zorgvuldigheid en moeten we een Jezus (op onze knieën nog wel) danken dat er een medisch experiment uitgevoerd gaat worden.
   Maar wat me nog het meest steekt is dat er continue net gedaan wordt door deze man dat er maar een methode is om uit deze crisis te komen.
   En dat is vanuit de wetenschap al diverse keren aangetoond en kristalhelder, maar ja er zijn nu eenmaal enorme bedragen aan frauderende bedrijven gegeven.
   De slager die zijn eigen vlees keurt, kent u die nog? En wee de controlerende instantie die het waagt echt te gaan controleren.

   Like

 18. Alleen maar respect voor deze huisarts.
  Moedig en dapper om u uit te spreken.
  Maak het a.u.b. bekend bij uw patiënten en doe daadwerkelijk iets met deze kennis.
  Ik kan mij voorstellen dat u hartstikke klem zit maar laat het een troost zijn dat u niet de enige bent.
  Misschien een idee om eens te kijken op onderstaande websites voor meer informatie of misschien wel overleg.
  Sterkte en succes.

  https://www.stopworldcontrol.com/nlhttps://www.artsenvoorwaarheid.nl/https://artsencollectief.nl/https://acu2020.org/https://bpoc2020.nl/

  Like

 19. Iedereen mag zijn mening uiten in dit land. Dat is fijn Maar ik lees nergens dat u met de oplossing voor dit wereldwijde probleem komt aandragen.???

  Like

  • Annelies, al die Trump haters die erg blij met Biden en met verdere macht van de DEEP STATE zijn, dus van zulke idioten hoeven we niks te verwachten. Deze arts is een verademing

   Like

 20. Beste huisarts,
  Ik snap dat er aan een nieuw type vaccin wellicht een bepaald risico kleeft. Maar wat is het alternatief? Een lockdown van een jaar of alles loslaten? Kunt u me garanderen dat sars-cov-2 geen lange termijn schade kan opleveren? Dit virus is nl ook nog nieuw, net als de vaccins. Bepaalde hpv virussen veroorzaken ook na vele jaren kanker. U weet 100 procent zeker dat dit nu onmogelijk is?

  Like

 21. De geïndoctrineerde meute die graag het vaccin promoot is gelukkig in de minderheid in de reacties. Een vaccin toedienen waarvan niet eens duidelijk is of het iets uitricht tegen het virus is erg risicovol. Onder dwang van handhaven van de idiote corona maatregelen is een kabinet onwaardig. Ik ben het 100% eens met de huisarts en zou iets willen toevoegen. Hoeveel doden influenza jaarlijks oplevert laten we even in het midden om een domme discussie over cijfertjes te voorkomen maar waar zijn de duizenden doden door influenza gebleven ? Er zijn er slechts 400 gerapporteerd over dit jaar. Komt hugo dit uitleggen of stuurt hij mark even langs ? Ik hoef geen vaccin, ik hoop dat er geen fascistische wetgeving wordt uitgevaardigd die vaccinatie gaat verplichten en de integriteit op het eigen lichaam verankerd in de grondwet gaat overrulen

  Like

 22. We worden onzeker gemaakt. Om bang van te worden. Zelf houd ik me goed aan de regels, ik kom nergens waar corona voorkomt. In mijn woon-
  omgeving gaat het ook goed. Dus daar ben ik.blij.mee. Die vaccinatie – ik
  weet het niet. Als ik de berichten lees schijnt het toch wel mee te vallen met die corona.
  Ik sta daarom.niet te trappelen om die prik te halen. Een nieuw vaccin betekent voor.mij een risicofactor. Ik wacht het een en ander nog maar even af.

  Like

 23. Niemand is (nog.) Verplicht zich telaten enten maar wie nu niet wil moet straks ook worden geweigerd als het heel goed blijkt te werken.

  Like

 24. Dat het vaccin (te) snel is ontwikkeld, is een feit. Al het andere in je post is bagger! En van een arts verwacht ik minstens objectiviteit en feitelijkheid.

  Like

 25. Ik snap er niets van. Deze arts twijfelt aan het vaccin. Hoe moet ik als leek hier soep van koken? Geef een lijst van de bijwerkingen en de werkelijke risico’s. Daarbij vind ik de angst over de veiligheid een beetje onzinnig. Het fricandelverhaal staat symbool voor ons voedsel. We eten een gigantische hoeveel vlees en vis dat bol staat van de antibiotica en groeimiddelen. Weinig mensen interessiert dat. In een groot deel van ons voedsel zitten suikers en supplementen die ongezond zijn weinig mensen maken zich daar druk over. In onze groenten zitten ladingen bestrijdingsmiddelen. Who cares.
  We slikken tonnen medicijnen per jaar. Onder andere door huisartsen voorgeschreven.
  Nu liggen de ziekenhuizen vol met coronapatienten en nu maken we ons ineens druk over een vaccin dat een redelijke mate van veiligheid biedt. En iedereen is ineens deskundig. Ik ben niet deskundig maar heb een hekel aan bangmakerij.
  Wij vaccineren al 10 tallen jaren voo allerlei ziekten.
  Gezien de gevolgen van corona lijkt het mij verstandig en getest vaccin een kans te geven.

  Like

  • Ik slik geen gram medicijnen. Verplicht vaccineren is derhalve inbreuk op de integriteit van mijn lichaam. Ik neem aan dat u weet hoe google werkt ? veel plezier met uw zoektocht naar informatie. Toch niet alles hoeft voorgekauwd te worden ?

   Like

 26. Ok. Weer iets om over na te denken🙄
  Weer iets om te gaan twijfelen.
  Maar wat als ik ooit gewoon weer mijn (klein)kinderen, vrienden collega’s spontaan een knuffel wil geven?
  Ik bedoel.. is/komt er überhaupt een alternatief?

  Like

 27. Wauwww beste arts u heeft gesproken. Zo mogen meerdere hun mening geven bepaalde artsen doen de vaccine de hemel in prijzen en zelf nemen ze m niet. Leef en laat leven laat mensen zelf hun keuzen maken bij het nemen van de vaccine. Zoals elke vaccinatie💉

  Like

 28. Wil je de gevolgen weten van het covid-19 vaccin? Kijk eens op Xandernieuws.nl en scroll door naar Robert Kennedy. Hij waarschuwt heel stevig tegen dit vaccin!

  Like

 29. Kijk wat deze wetenschapper zegt die zeer pro vaccin is en in de top zit hiervan: hij waarschuwt de wereld deze week waarom NiEMAND dat vaccin moet nemen! ongeacht welk merk. het vaccin nemen betekent een direct stoppen van het immuunsysteem en zal een ieder doodziek maken. KIJK NU voordat het weggehaald wordt zoals alle andere soortgelijke berichten : https://www.youtube.com/watch?v=ZJZxiNxYLpc

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: