Virtuele realiteit

 

Wat is realiteit?  wat is werkelijk? Een vraag die me al mijn hele leven bezig houdt.  Wat is ons doel hier op deze wereld en hoe functioneert onze werkelijkheid. Na heel veel lezen en studeren ben ik er bijna zeker van dat wij allen in een universum leven dat door een soort supercomputer wordt gegenereerd. Ik heb dit op een of andere manier vroeger altijd al vermoed.

Onze werkelijkheid is speciaal voor ons gecreëerd om ons het leven te laten beleven, een wereld die voor ons fysiek aanvoelt maar in werkelijkheid een product is van ons bewustzijn.

Dit bewustzijn is de bron van onze fysieke wereld en niet zoals we altijd hebben gedacht dat ons bewustzijn het product is van de fysieke wereld.   De werkelijkheid is te vergelijken met het functioneren van een computerprogramma  waarin leven gesimuleerd wordt.

Aangezien dit een zeer omvattend concept is zal ik in een aantal artikelen proberen uit te leggen aan de hand van het hierboven weergeven diagram.

Ik zal per rubriek een zo compleet mogelijk uitleg met voorbeelden en verwijzingen geven naar webpagina’s en video’s. Het hele concept is zeer uitgebreid en omvat alles wat wij om ons heen zien en beleven. zowel van het kleinste deeltje, de wereld om ons heen tot het complete universum.

Gaandeweg mijn onderzoek naar de realiteit is er een onderwerp op mijn pad gekomen waar ik in het verleden al eens vaker van had gehoord maar nooit serieus had genomen. Namelijk het feit dat onze wereld in al onze fysieke waarnemingen vlak is in plaats van een bol zoals ons altijd is geleerd.

Maar dit onderwerp behoeft een aparte uitleg en omvat heel veel zaken die hiermee samenhangen. Op mijn blog kun je hier veel meer over vinden. Ik benoem het hier wel omdat het ook een bevestiging is van de virtuele werkelijkheid is.  Het grootste probleem in de wetenschap is nog altijd zwaartekracht. Dit is een kracht die niet te verklaren is al hoewel veel wetenschappers een poging hebben gedaan. Maar alles is gebaseerd op theorie zonder daadwerkelijk bewijs.

In een virtuele , vlak uitgevoerde wereld is er geen noodzaak voor zwaartekracht. Zwaartekracht, het vallen van voorwerpen, is eenvoudig de werking van opwaartse kracht en dichtheid.

Zoals in het diagram weergegeven zal ik het onderwerp opsplitsen in een aantal hoofd groepen

 • Opbouw van de realiteit.
 • Beleving van de realiteit ( in deze wereld)
 • Bewijsvoering voor dit concept.
 • Doel van de realiteit.

Het kan zijn dat ik gaande weg de uitwerking van dit concept nog aanpassingen moet maken in het overzicht. Het is namelijk materie die zich nog steeds ontwikkeld in de huidige wetenschap.

En nog maar eens voor de volledigheid. Alle ideeën die ik op deze pagina weergeef zijn allemaal mijn idee over de werkelijkheid. Het staat een ander altijd vrij hier anders over te denken.

 1. De microwereld 
 2. De waarneembare wereld
 3. Zwarte gaten en zwarte materie 
 4. Onze wereld
 5. DNA 
 6. Het alomvattende veld 
 7. Holografie .
 8. Beleving door ons zelf 
 9. Bewustzijn
 10. Aanwijzingen in ons bestaan  
 11. In de praktijk

Daarnaast heb ik een aantal interessante artikelen via andere sites opgenomen in mijn blog

 

52 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.