Spring naar inhoud

Virtuele wereld Deel 8 – Beleving door ons zelf

Hoe beleven wij eigenlijk de wereld om ons heen?

download (2)We hebben onze dagelijkse beslommeringen en af en toe denken we eens na over ons eigen bestaan en toekomst.
Het is mij zelf opgevallen dat je het grootste deel van de dag op de automatische piloot leeft. Je doet de dingen die je moet doen en die van je verwacht worden zonder daar eigenlijk heel veel over na te denken.
Maar toch ben je als mens een uniek wezen en zijn er momenten dat je ziel spreekt en je dus echt nadenkt over het leven en wat je eventueel zou willen veranderen of juist dat het allemaal heel goed loopt.

Dit gedeelte van je zelf beduid men algemeen als het bewustzijn. het feit dat je weet dat je er bent en ook zelf je toekomst kunt bepalen.  Alleen zoals hierboven aangegeven is dit iets wat je niet elk moment van de dag bezig houd. Het is als of er een tweede stem in je sturing geeft aan je dagelijkse ik.

Dit zelf herkennende, gaf bij mij de bevestiging dat de ziel( het bewustzijn) zich min of meer buiten het lichaam bevindt maar wel op een of andere manier is verbonden. Bij de verdere zoektocht naar de zin van het bestaan kwam ik op het principe van de virtuele wereld terecht.
Hier ga je er van uit dat alles om ons heen niet echt is maar gecreëerd wordt om ons heen maar ook specifiek voor ons.

Zoals in vorige delen al besproken is er een al omvattend veld om ons heen dat alle mogelijke keuze en paden in het leven bevat. Hier in zijn wij de speler in de “het menselijke spel”
Voor ons als deelnemer aan dit virtuele spel is alles wat wij ervaren heel reëel, laat daar geen onduidelijkheid over bestaan. Het is voor ons ook niet mogelijk om om buiten het spel te treden.

In de komende delen wil ik behandelen hoe wij in de virtuele wereld geplaatst zijn en hoe wij dit zelf beleven en ondergaan.

Om dit goed te kunnen begrijpen zijn een aantal onderwerpen van belang

– Wat is het doel in het leven en welke rol spelen wij hierin ?
– Hoe komen wij tot beslissingen en maken wij keuzes in het leven ?
– Wat doen onze hersenen en hoe werken ze?
– Wat is tijd ?
– de relativiteit theorie

De bovengenoemde zaken zal ik in latere delen allemaal specifiek en uitgebreid behandelen. Hiermee kun je dan een completer beeld krijgen van hoe alles om ons heen functioneert.

Samengevat komt het op het volgende neer;

Wij leven in een virtuele wereld die gecreëerd is door een hogere intelligentie in een andere dimensie.
Deze virtuele wereld heeft als doel de menselijke ziel te laten evolueren en te ontwikkelen.
Het is de bedoeling dat we leren in het leven dat we ervaren
In deze wereld zijn wij een avatar van onze ziel. De ziel is de speler, de persoon achter de avatar ( poppetje in het spel). Wij zijn dus verbonden via een permanente verbinding met onze ziel.

De ziel heeft ook een bepaald levenspad voor ons in ogen. De leerweg. Het is dus de bedoeling dat wij het voor uit gestippelde pad volgen in het leven. Maar de avatar die wij zijn in dit leven heeft wel de mogelijkheid gekregen om zelfstandig keuzes te maken in dit leven. Hierdoor kan soms een ander pad bewandeld worden dan door de speler aangegeven. Aan de ander kant kan dit ook de verklaring zijn voor het voorspellen van de toekomst. Deze ligt tenslotte al vast. Maar hier komt wel om de hoek kijken dat wij zelf ook nog die ene keuze kunnen maken en hiermee dus ook onze toekomst beinvloeden waardoor weer neit alle voorspellingen uit kunnen komen.

De ziel is dus het stukje 2e persoon in ons zelf dat af en toe de richting aangeeft en ons corrigeert. Wij als avator zijn eigenlijk een verlengstuk van onze ziel die door onze zintuigen (ogen en oren en ander zintuigen) meekijkt in het dagelijks bestaan.
Maar op het moment dat de ziel niet aanwezig is gaan we op de automatisch piloot en en doen we onze dagelijkse dingen en beslommeringen.

download (1)En bedenk goed dat alles wat je om je heen ziet en beleeft speciaal voor jouw gecreëerd is om jou je levenspad te laten lopen.
Als je dit realiseert en er bewust van bent zal dit je hele wereld op de kop zetten.
Maar het bied ook ongekende mogelijkheden. Je bent namelijk wat je denkt. “Ik denk dus ik besta”
In principe is dus alles mogelijk want je creëert zelf je eigen wereld.

Voor de technische mensen kan ik nog zeggen dat de wereld om ons heen totaal opgebouwd is uit holografische frequenties. Die een 3 dimensionaal beeld creëren wat wij allemaal als werkelijkheid ervaren.
Dit gaat echter door tot in alle details als geluid , geur , aanraking en zicht. Alle zintuigen worden op die manier door frequenties geprikkeld en via onze hersenen doorgegeven aan onze ziel.

Eigenlijk zitten we in een SIMS game zonder het te realiseren, en is onze ziel de speler die de SIMS avatar bestuurd en misschien bestuurd de ziel er wel meerdere ( zielsverwanten)

 

 

In latere delen zal ik ook nog ingaan op bewijzen voor deze theorie en aanwijzingen vanuit het geloof en historische verhalen

Tot slot zal ik proberen in het laatste deel het totale plaatje te schetsen en zo nodig nog meer toelichtingen te geven bij alle behandelde onderwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: