Spring naar inhoud

Top 10 zaken die waarschijnlijk nooit wist over Khadaffi en Libië

Libië is op het ogenblik geen schijn meer van wat het was.  Door ingreep van het westen is het hele land verworden tot een hel. En waarom?  Volgens de media was Khadaffi een vreselijke dictator. Maar was dat wel zo?  bekijk de onderstaande punten eens en vergelijk die situatie eens met wat er nu nog over is van dit eens rijkste land van Afrika.   Khadaffi was een alleen heerser maar wel goed voor zijn volk.  Hij heeft alleen 1 grote fout gemaakt, hij wilde zijn olie niet meer in dollars betaald hebben maar in goud. Dit is de ware reden geweest voor de interventie in Libië

1. In Libië, wordt een huis beschouwd als een natuurlijk recht van de mens.

Khadaffi’s Groene boek luidt als volgt:

“Degene die het huis waarin je woont bezit, het voertuig waarin je rijdt of het inkomen waarvan u leeft, bezit je vrijheid, of een deel daarvan. Vrijheid is ondeelbaar. De voorwaarde voor mensen om gelukkig te zijn, is vrijheid en om vrij te zijn, moeten ze de mogelijkheid bezitten om te voldoen aan hun eigen behoeften. Degene die beschikt over de middelen ter vervulling van uw behoeften, beheerst u of buit u uit, en kan u tot slaaf te maken, ondanks alle wetgeving in het tegendeel.

De materiële behoeften van mensen zijn eenvoudig en persoonlijk, startend met voedsel, huisvesting, kleding en vervoer en moeten worden gereguleerd als privé en heilig en hun gebruik mag niet afhankelijk zijn van huur. Indien aan deze materiële behoeften wordt voldaan door middel van huur, geeft het de oorspronkelijke eigenaar het recht zich te mengen in je persoonlijke leven en je te controleren, ook als de oorspronkelijke eigenaar de maatschappij in het algemeen is. De oorspronkelijke eigenaar kan je door vrijheid toe te eigenen je geluk  weg nemen. De inmenging van de oorspronkelijke eigenaar resulteren in het terugnemen uw kleding en zelfs het naakt op straat zetten. Evenzo kan de eigenaar van uw vervoermiddel laten staan op de stoep, en de eigenaar van uw huis kan u dakloos te maken.

De basis behoeftes van mensen kunnen niet worden gereguleerd door juridische of administratieve procedures. Zij moeten fundamenteel worden geïmplanteerd in de samenleving in overeenstemming met de natuurlijke regels. ”

 2. Educatie was gratis

Kadhafi’s opvattingen over het onderwijs zijn eigenlijk een heel stuk progressiever dan die van veel westerse landen. Hij geloofde dat het onderwijs niets te maken had met een routinematige leerplan. Hij wees op het feit dat de westerse wereld hun jeugd gedwongen heeft om te leren tijdens bepaalde uren tijdens lessen in rijen van les tafels, en dat deze vorm van onderwijs heerst nu over de hele wereld en gaat in tegen de menselijke vrijheid; onderwijs is een veel ruimer begrip dan zitten in een rij en het opvangen van propaganda over de grootheid van historische figuren die hun bekendheid niet echt hebben verdiend (Columbus startte de slavernij in Amerika, en Edison stal zijn uitvindingen van anderen), of het zingen van een patriottische volkslied elke dag.

Hij geloofde sterk dat de door de staat gecontroleerde / gestandaardiseerd onderwijs een vorm is van “geforceerde verdomming” van de massa’s. Hij geloofde dat alle regeringen die de lessen in het onderwijs vormen in strak te volgen regels en deze opleggen, deze hun burgers manipuleren en  hen te leren zijn dwingen en het manipuleren van hun burgers. Hij had gelijk.

“Alle methoden van het onderwijs die in de wereld zou worden vernietigd door een universele culturele evolutie die de menselijke geest bevrijdt van curricula van fanatisme, die een proces van opzettelijke vervalsing van de smaak van de mens, conceptueel vermogen en de mentaliteit te dicteren.”

Hij wilde niet zeggen dat scholen moeten worden gesloten, in feite geloofde hij dat onderwijs belangrijk was; Zijn klacht was dat de maatschappij alle vormen van onderwijs moet bieden, en geef het kind de kans om vrijelijk tussen zijn gangen te kiezen. Niemand mag hem of haar vertellen welke kennis waar is “, omdat we de overheid zegt dat het”, terwijl het beperken van de uitoefening van zijn eigen creatieve ideeën, stamping out elke creatieve gedachte, elke wens om het feit dat hij in veranderen.

“Kennis is een natuurlijk recht van ieder mens, waarvan niemand het recht heeft om hem of haar te beroven onder geen voorwendsel, behalve in een geval waarin een persoon doet iets wat hem of haar berooft van dat recht.”

3. Medische zorg was Gratis

4. Er bestonden geen rekeningen voor elektriciteit in Libië, elektriciteit was gratis

Politici lijken alleen maar bezig te zijn met het verzinnen van manieren om de belastingopbrengsten te vergroten. Hun oplossing daarvoor is om overal een meter op te plaatsen. Het is een van de manieren om ons te dwingen te blijven werken.  Blijf de welwillende werkslaaf. Natuurlijk was het niet moeilijk voor een olie exporterend land om elektriciteit gratis aan te bieden aan zijn bevolking, maar besef je wel dat alle andere olie exporterende landen wel hun bevolking gewoon laten betalen voor de elektriciteit.

5. Khadaffi voerde ’s werelds grootste irrigatieproject uit, bekend als het Grote door mensen gemaakte rivier project, om water direct beschikbaar te maken in de gehele woestijn.

gad

6. Alle pas getrouwde stellen in Libie ontvingen van de staat 60,000 Dinar (40.000 euro) om hun eerste huis te kunnen kopen en zo een familie te beginnen.

7. Een gedeelte van alle Libische olie opbrengsten werden direct geboekt op de rekeningen van alle Libische inwoners.

8. Libië had haar eigen centrale bank die leningen aanbood aan haar burgers tegen een wettelijke rente van 0%. En zij hadden geen externe schulden.

 9. moeders met pasgeboren baby’s ontvingen een beurs voor onderhoud van hun kind.

10. Als Libiërs het onderwijs of de medische voorzieningen die ze nodig hebben in Libië niet konden vinden, zou de overheid hen naar het buitenland laten gaan en dit financieren  –  gratis, en met een extra toelage van 2000 euro per maand voor onderdak en levensonderhoud

Kadhafi was geen terrorist, en wat je ook denkt van de tien hierboven genoemde punten, heeft de Amerikaans interventie het rijkste Afrikaanse land veranderd in een hel.  gedomineerd door extreme islamieten in het westen, ondersteunt door een machteloze regering in het oosten. Een door eindeloze emigranten stroom geplaagd noorden en een terroristisch zuiden.  De westerse landen waren allemaal heel blij dat ze van deze “verschrikkelijke”man af waren, maar zijn om onduidelijke redenen al hun interesse verloren om dit land te helpen weer stabiel te worden.


Source: Collective Evolution,

 

http://anonhq.com/top-ten-qaddafi-facts-probably-never-knew/

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: