Spring naar inhoud

Maanlicht is aantoonbaar geen reflectie van de zon !!

Een nogal boute stelling die ik hier neer zet. “Het maan licht is aantoonbaar geen reflectie van de zon” Maar het is zeer makkelijk aan te tonen.  Met een infrarood laser temperatuurmeter , die je al voor een paar tientjes kunt kopen, kun je aantonen dat maanlicht heel andere eigenschappen heeft dan al het andere licht.

Zoals de meest wel weten bestaat zichtbaar licht uit frequenties (golven) in een bepaald frequentie bereik.  Er zijn echter nog veel meer stralingen in het hele frequentie bereik, waarvan wij de meeste niet eens van kunnen zien of waarnemen als mens.  Denk hierbij aan infrarood(warmte) straling maar ook radar en radiofrequenties.   Deze stralingen hebben allemaal 1 ding gemeen en dat is dat ze energie uitstralen. Met ander woorden als straling een object bestraald zal deze straling de temperatuur van dat object verhogen.

Nu is er dus iets vreemds aan de hand met het maanlicht aan de hand. Maanlicht verwarmt namelijk niet het object wat het bestraald. Het is zelfs omgekeerd. Maanlicht koelt een object af als het er op schijnt. Daarmee kan het dus technisch gezien geen reflectie van zonlicht zijn. Als dit namelijk wel zo was zou het in ieder geval in heel kleine mate de zelfde eigenschappen als zonlicht moeten hebben.

Maanlicht zou dus een object moeten verwarmen, al was het maar minimaal. Maar afkoelen is geen optie. Daarmee is de meest logische conclusie dat de maan op een of ander manier zelf het licht veroorzaakt. Een licht dat zo vreemd is dat het niet in onze natuurkundige wetten past.

De tweede wet van de thermodynamica zegt;

 • Er is geen proces mogelijk dat als enige gevolg heeft dat warmte van een voorwerp met lage temperatuur naar een voorwerp met een hogere temperatuur stroomt.

Met andere woorden kun je dus ook zeggen dat het onmogelijk is dat er warmte van een object stroomt naar de maan , volgens de wetenschap een warmtebron door reflectie van zonlicht.

In de video kun je zien hoe je eventueel zelf een experiment zou kunnen uitvoeren om dit met eigen ogen te kunnen waarnemen

De conclusie dat we een maan hebben die zou werken tegen de natuurwetten in geeft ons wel een probleem natuurlijk. Want wat is die maan dan en wat zorgt ervoor dat de warmte van objecten wordt onttrokken door het maanlicht

Als iemand hier een goede verklaring voor heeft houd ik mij aanbevolen en hoor ik dat graag.

Zelf denk ik dat de maan en de zon samen een gesloten systeem vormen waarbij de zon functioneert als anode en de maan als kathode . De zon levert dus de positieve energie en de maan ontneemt deze energie.

Op de achtergrond wordt deze energie dan weer uitgewisseld tussen de zon en de maan. Hierdoor blijft het een gesloten systeem en geldt de wet voor thermodynamica.   De uitwisseling vindt dan plaats op elektromagnetisch niveau

Dit kan alleen als de zon en maan samen een gesloten systeem vormen en naar mijn mening op een vlakke aarde die is afgeschermd door een koepel of elektromagnetisch schild.   Voor wat meer uitleg kijk de onderstaande video

23 Comments »

 1. Als iemand hier een goede verklaring voor heeft houd ik mij aanbevolen en hoor ik dat graag?
  _____________________________________________________________________
  Jawel René. In jouw beredening is geen verklaring te vinden. Het is een plat fabeltje die jij uit je duim zuigt en nergens op rust.
  Het kan geen kwaad om jouw kennis eens op te schroeven. Bij deze:
  http://www.bommeltje.nl/website/weerstation-grave/optische-verschijnselen/schaduweffecten/

  Mensen die zich laten beïnvloeden door platte aarde spinsels zijn geestelijk verloren.
  Spreuken 3: 19,20. “de Heer heeft door wijsheid de aarde gegrond, door verstand de hemelen vastgesteld, door zijn kennis zijn de waterdiepten geklieft….” Spreuken 24, 3,4. “Door wijsheid wordt een huis gebouwd, door verstand wordt het bevestigd; door kennis worden de kamers gevuld met allerlei kostbaar en liefdelijk bezit.”

  Like

  • Ik heb je link even bekeken maar op deze site wordt geen verklaring gegeven voor het temperatuur effect dat de maan veroorzaakt . Dat de schaduw van maanlicht aantoonbaar koeler is dan het directe licht. Dus je kunt wel zeggen dat ik mijn verstand verloren heb maar daarmee geef je nog geen antwoord op mijn vraag, hoe kan dit ? En bijbelteksten kun je vaak op meerdere manieren uitleggen, de spreuk die je aangehaald dat God de wateren heeft geklieft kun je ook zien als het ontstaan van een vlakke stationaire aarde met water on der en boven. Gescheiden door een koepel. In de bijbel zijn overigens veel meer aanwijzingen te vinden die er op duiden de aarde vlak is dan een bol, maar dat terzijde

   Geliked door 1 persoon

 2. Lunar Eclipse December 2011 Time Lapse 4x [HD] Dec 10, 2011 1080p

  De actieve zon is de lichtbron van alles.
  Als het nu aan deze kant van de globe donker is.dan is het aan de andere kant van de globe licht.
  Het kan nooit op de gehele globe licht tegelijk zijn.
  eenvoudig vergelijk. Neem een zaklamp en schijn hiermee op een voetbal in het donker.
  Aan de voorkant van de voetbal is er licht. Aan de andere kant van de voetbal is het nog steeds donker.

  Like

   • Andere eigenschappen van de maan?
    De maan is een andere planeet zoals die is. Net zoals de planeet aarde waar jij nu je zoektocht doet naar je platte aarde die er niet is.
    Planeten zijn niet volgens mij ook niet plat maar een soort van bolvormig maar dan niet zo perfect bolvormig als een voetbal natuurlijk.
    Bij daglicht is de maan ook zichtbaar. Welliswaar minder.
    Als je met je zaklamp in daglicht schijnt is de zaklamp ook minder zichtbaar dan bij donker.
    Next?

    Like

   • De andere eigenschappen waar ik het over heb is het feit dat maanlicht afkoelt ipv opwarmt . alle straling in welke vorm dan ook in meerdere of mindere vorm zal altijd een object opwarmen. alleen maanlicht koelt een object af. dat is de vraag Hoe kan dit en wie heeft er een verklaring voor. En dit is een test die iedereen met een simpele temperatuur meter zelf kan uitvoeren, er is geen hogere wiskunde voor nodig.

    Like

  • Je hoeft mij ook niet te geloven ik stel alleen.maar vragen waarop ik antwoorden probeer te zoeken. Deze zoektocht deel ik via deze blog en doe.met de informatie wat je wilt. Maar ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag hoe het kan dat maanlicht afkoelt ?

   Like

   • Dan moet het er wel koud zijn daar.De extreme koude absorbeerd de warmte afkomstig van de zon. Omdat de koude de warmte overheerst blijft de maan dus gewoon koude uitstralen en dus geen warmte. En dat is wat jouw metertje weergeeft.

    Like

   • Ik ben bang dat dit een eindeloze discussie wordt, maar wat je nu aangeeft is in strijd met de tweede wet van de thermodynamica die zegt;

    Er is geen proces mogelijk dat als enige gevolg heeft dat warmte van een voorwerp met lage temperatuur naar een voorwerp met een hogere temperatuur stroomt.
    Met andere woorden kun je dus ook zeggen dat het onmogelijk is dat er warmte van een object stroomt naar de maan , volgens de wetenschap een warmtebron door reflectie van zonlicht. Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen !!

    Like

   • De temperatuur op aarde wordt mede bepaald door zonlicht.
    De planeet aarde is kouder dan de planeet zon. Zijn wij het daar over eens?
    De temperatuur van planeet maan is kouder dan de temperatuur van planeet aarde.
    Zijn wij het daar over eens?

    De tweede wet van de thermodynamica die zegt;
    Er is geen proces mogelijk dat als enige gevolg heeft dat warmte van een voorwerp met lage temperatuur naar een voorwerp met een hogere temperatuur stroomt.

    Dat is correct………..de temperatuur van planeet maan heeft ook geen invloed op de temperatuur hier op planeet aarde.

    Ik ben bang dat dit een eindeloze discussie wordt ?
    Wat is volgens jouw dan de definitie van eindeloos?
    Er is nooit een echt einde.
    Naar ieder einde komt er altijd weer een begin.

    Like

 3. Toch wel handig,zo’n telescoop.
  Planeet de maan…………………niet plat. Iets wat een sphere/rond is daar zie je de achterkant niet van. Lijkt mij vrij logisch.
  Maar de planeet aarde is plat? You must be joking.

  Welterusten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Doe jezelf een plezier en herhaal je test wanneer er een nieuwe maan is, dus geen maan. Je resultaten zijn hetzelfde, heeft niets te maken met het maanlicht maar met blootstelling aan de nachtelijke hemel.

  Like

   • Een beetje makkelijk om op die manier iets te willen bewijzen, vind je niet? Doe je meting onder een heldere nachthemel met volle maan en markeer de plaatsen waar je meet, herhaal je metingen op de gemarkeerde plaatsen onder een heldere nachthemel zonder maanlicht( nieuwe maan) Je metingen zullen kouder zijn op de plaats waar maanlicht was. Maar ik heb begrepen uit je website dat je geloofd dat de aarde plat is en eens je dat geloofd is de realiteit niet iets waar je waarde aan hecht. Veel geluk met je verdere “onderzoeken”.

    Like

   • Dank je Ro, de meeste mensen vinden het maar vreemd en ongelofelijk totdat ze serieus proberen te bewijzen dat de aarde een bol is. Zo verging het mij ook namelijk. Er zijn geen bewijzen uit eerste en of tweede hand waaruit onafhankelijk blijkt dat de aarde een bol is. Ja er is bewijs vanuit bv de NASA maar dat is geen onafhankelijk bewijs. Het is zelfs aantoonbaar gemanipuleerd materiaal. Tot op heden is er nog niemand geweest die mij heeft kunnen bewijzen dat de aarde een bol is .

    Geliked door 1 persoon

 5. Hallo allen,
  De aarde is plat, de rest van planeten zijn rond!!!
  Wat Rene aangeeft zit logica in, temperatuur overdag is hoger dan de temperatuur in de avond/nacht.
  Rene blijf doorgaan met je onderzoek want de NASA liegt over alles!!
  Gr M

  Like

 6. Dank Rene voor je open mind. Ik heb slechts één overpeinzing die het reflectie model zou ondersteunen en dat is dat de Maan het infrarode licht (=Warmte) absorbeert. Maar ja waar gaat die warmte (infrarood licht) dan uiteindelijk weer naar toe. Zonder tegenbewijs is de Aarde voor mij zo plat als een pannekoek en is space FAKE.

  Geliked door 1 persoon

 7. Het getoonde experiment is vrij eenvoudig te verklaren. De straling van de zon wordt voor een deel door de aarde opgevangen en die warmte komt dan langzaam weer vrij. Wanneer je dus een parasol over een stoel zet zal het daar altijd warmer zijn dan wanneer je er geen parasol over de stoel neer zet. Dat heeft niets met de straling van de maan te maken. Dit zelfde verschil zou je ook zien zonder de maan.

  Like

 8. Dit is mijn verklaring: de parasol houdt de tocht tegen, vandaar dat het bord minder warm is.

  Bij dit soort experimenten is het altijd van belang om een nulproef uit te voeren, dat wil in dit geval zeggen dat je dit eens moet proberen terwijl de maan niet zichtbaar is (of nieuw).

  Als er dan nog steeds een verschil te meten is weet je dat dit niet door de maan maar door je opstelling veroorzaakt wordt (bijvoorbeeld door de parasol die de wind tegenhoudt).

  Als er in dat geval echter géén verschil te meten is (en dus de maan echt de enige variabele factor is) dan moet de maan inderdaad te maken hebben met het verschil in temperatuur.

  Mijn hypothese is dat het maanlicht echter geen negatieve invloed heeft op de temperatuur. Dit zou namelijk van alles overhoop gooien; de huidige opvatting is dat er niet zoiets als straling met een negatieve energie bestaat. Mocht je dit echter wél kunnen bewijzen dan staat waarschijnlijk de volgende Nobelprijs voor de natuurkunde op jouw naam!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: