Spring naar inhoud

Vlinders zijn vrij (26) – ÉÉN SPELER PER ONEINDIGE IK?

Description: dutch coverVlinders zijn vrij is een boek geschreven door Stephen Davis. Hij verwoord in dit boek zijn kijk op onze werkelijkheid. Een kijk die voor een groot gedeelte aansluit bij mijn eigen kijk op de werkelijkheid, de virtuele holografische realiteit. Omdat Stephen het op een zeer unieke wijze beschrijft wil ik jullie dit niet onthouden.         De komende tijd zal ik het complete boek op mijn blog publiceren.               Stephen heeft zijn boek vrijgegeven voor publicatie.   Voor de totale inhoudsopgave kijk op: Vlinder zijn vrij

ÉÉN SPELER PER ONEINDIGE IK?

Vraag: Heeft een Oneindige Ik maar één Speler om het in het Mensenspel te vertegenwoordigen?

Antwoord: Dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Maar waarschijnlijk niet.

Bekijk het zo…

Een Oneindige Ik bezit oneindige energie, oneindige vreugde, oneindige wijsheid, oneindige overvloed, oneindige liefde en een oneindige wens tot spel en om zichzelf uit te drukken. Ik kan me niet voorstellen dat eenOneindige Ik met de oneindige aantallen spelmogelijkheden in een oneindig universum zichzelf zou beperken tot maar één spel – het Mensenspel op Aarde – met maar één Speler. Maar het is mogelijk.

Onze ego’s laten ons graag denken dat we speciaal zijn – elk van ons – en dat we slechts één Oneindige Ikhebben die alleen maar met ons te maken heeft. Maar daar twijfel ik aan. Het zou logischer zijn als een Oneindige ik een aantal verschillende Spelers heeft in een aantal verschillende spelsituaties, mogelijk zelfs in een aantal verschillende universa.

Als we nog een stap verder gaan, is het mogelijk dat een Oneindige Ik meer dan één Speler heeft op Aarde, gelijkertijd! Ik heb een vriendin gehad die zich (in trance) kon herinneren dat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog een Britse soldaat was en betrokken bij een vuurgevecht met een Duitse soldaat. Ze doodden elkaar gelijktijdig. Terwijl haar ziel het Britse soldatenlichaam verliet, zag ze ook een ziel het Duitse soldatenlichaam verlaten; tot haar verrassing realiseerde ze zich, dat beide tot dezelfde Oneindige Ik behoorden!

En waarom niet? Een Oneindige Ik is niet beperkt in het aantal Spelers, zelfs niet gelijkertijd. Misschien zijn jouw echtgenoot of echtgenote, kinderen, beste vriend of ergste vijand wel Spelers van dezelfde Oneindige Ik. Zou je niet verrast zijn als je daar op een dag achter kwam?

Het zou de relatie met jouw Oneindige Ik echter totaal niet beïnvloeden. Net als een ouder met meer dan één kind, is er geen voorkeur of meer of minder liefde dan voor de ander, niet minder aandacht of zorg of energie voor jou als Speler.

We kunnen onze Oneindige Ik, als dat het gemakkelijker maakt, beschouwen als ons eigen. Het maakt niet uit. De mogelijkheid dat je een Oneindige Ik deelt met andere Spelers heeft geen invloed op jouw rol in het Mensenspel. Het is echter een interessant gegeven dat degene die je het meest dwarszit in je holografische ervaring, in feite je broeder of zuster kan zijn die dezelfde Oneindige Ik heeft!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: