Spring naar inhoud

Flat Earth deel 3 – De kaart makers ✅

vlakke aardeDit is het derde deel in de serie van aanwijzingen en bewijzen voor de vlakke aarde (flat earth) en waarom dit voor ons verborgen gehouden wordt.

Dit artikel gaat specifiek over de USGS ( amerikaanse organisatie van kaartmakers)  In de 18e eeuw opgericht om het immer uitbreidende gebied van Amerika in kaart te brengen en later de hele wereld. Op het ogenblik werken er 9000 mensen bij deze organisatie met een budget van een miljard dollars per jaar.

De organisatie houdt zich verder bezig met verschillende takken van wetenschap zoals biologie, geologie, hydrologie en nog andere sectoren.

Hun motto sinds jaren is : “Wetenschap voor een veranderende wereld ”  Dit zal in dit artikel wel heel duidelijk worden waarom.  Je vraagt je misschien af wat heeft een zo’n grote lompe organisatie nu met de vlakke aarde te maken.  De USGS is van origine dus een geologische organisatie die kaarten maakt. Maar zoals je misschien weet zijn er meerdere kaarten van onze wereld in omloop.  Als de Aarde een bol is dan is dit heel lastig in een 2 dimensionaal plaatje weer te geven zonder de boel te laten vertekenen.

Veel kaarten zijn gemaakt om het beeld zo duidelijk mogelijk te maken en door verschillende organisaties voorgesteld en opgesteld. Deze kaarten zijn allemaal benoemd en hebben allemaal hun eigen naam en datum.   Een van de kaarten die de laatste tijd veel discussie oproept is de Mercator kaart, de kaart die we allemaal kennen van school. De grote wereld kaart in het klas lokaal.

De verhoudingen van de continenten is echter helemaal niet in verhouding met de werkelijkheid. De grote van de westerse landen, de 1e wereld , zijn bewust groter weergegeven dan de 3e wereld landen. Hierdoor ontstaat een verkeerd beeld van de verhoudingen en worden de westerse landen een groter belang toebedacht. Uiteraard werkt dit onderbewust en subjectief.

De kaart die de verhoudingen qua landoppervlakte het beste weergeeft is de Gall-Petersen projectie zoals hieronder weergegeven.

Als je echter nog verder zoekt kom je op een gegeven moment ook een kaart tegen met een projectie gezien vanaf de noordpool. Opmerkelijk daarbij is wel dat Antarctica op deze kaart als een ring van ijs rondom de wereld wordt weergegeven.

Deze map wordt de Azimuthal equidistant projection kaart genoemd. Het interessante aan deze kaart is dat op wikipedia een omschrijving staat waarin wordt beschreven dat dit de kaart is die USGS gebruikt om op juiste schaal bv vliegbewegingen weer te geven.

 

 

 

Een ander zeer opmerkelijk feit is dat dit de kaart is die ook door de VN gebruikt wordt in haar logo

 

 

 

Als je dan verder kijkt blijkt dat de Flat Earth society ook deze kaart ziet als de ware kaart van de vlakke wereld. Maar de kaart zoals hierboven weergegeven bestaat echter al heel lang, al zo’n duizend jaar. Het is dus een kaart met een heel lange geschiedenis.

De kaart werd opgesteld door ene meneer AL-Biruni een wetenschapper die leefde rond het jaar 1000 nc.   Hij was wetenschapper op vele gebieden en berekende destijds al de straal van de wereld die zoals later bleek erg nauwkeurig was.

Ik had nog nooit van de man gehoord maar hij schijnt toch wel erg belangrijk te zijn. Zelfs de NASA heeft een krater op de maan vernoemd naar deze man.

Toch vraag je dan af waarom gebruikt de USGS een kaart die door een Perzische wetenschapper, 1000 jaar geleden, is gemaakt?  Waarom? Omdat deze klopt en correct is, daarom!

 

Als we dan samenvatten zijn er dus drie kaarten die er het zelfde uitzien, de USGS Azimuthal equidistant projection kaart, de kaart op het VN logo en de kaart van de Flate Earth society.   Twee worden er erkent en eentje niet, Die van de vlakke wereld.  Daarin tegen wordt deze kaart belachelijk gemaakt en als een ouderwets denkbeeld afgedaan.

Hiermee zijn we bij een dilemma aangekomen voor de officiële instanties, zij gebruiken immers wel deze kaarten maar kunnen er op een of andere manier niet voor uit komen.   Het kan zijn dat zij weten dat de aarde vlak is maar dit niet toe kunnen of willen geven en daarom vol blijven houden dat de wereld een globe is.  We gebruiken dezelfde kaart als de flat earth mensen maar die van ons is slechts een plaatje.

En een ieder die dus afwijkt van het standpunt van de officiële instanties moet dan wel gek zijn of niet goed bij zijn hoofd .

Maar gelijkertijd vraag je je dan af hoe lang de USGS deze kaart als officiële referentie gebruikt?  De VN gebruikt de kaart in ieder geval al sinds 1954 in haar logo. Op zich ook vreemd want op de VN vlag staan alle continenten en daarmee landen behalve Antartica, dit is dus schijnbaar geen deel van de wereld. Of mag geen deel vormen van de wereld zoals al aangegeven in mijn vorige artikel over admiraal R.E.Byrd.

Maar deze gaten of afwijkingen zijn de zaken die in deze artikelen belangrijk zijn , waarom gebruikt een vooraanstaande organisatie zoals de VN een kaart die volgens de zelfde gevestigde orde achterhaald en gedateerd is?   Maar ook de kaartmakers van de wereld de USGS gebruiken de kaart zelfs als officiële referentie, maar stellen de kaart van de Flat Earth mensen gelijk met een verkeerde voorstelling van zaken. Terwijl deze kaarten er precies het zelfde uitzien.

Wat ik dus denk is dat in de jaren 50 de officiële instantie te weten zijn gekomen dat de wereld vlak is en begrenst is door een ijs wal die we Antarctica noemen.  Dit zou een ongekende impact hebben op de mensheid en het doel van het leven in het algemeen. Het risico van het bekend maken werd ingeschat als veel te gevaarlijk voor de gevestigde orde en zou ten alle tijden geheim moeten blijven.

Dit is slechts een van de vele aanwijzingen dat er iets bijzonders aan de hand is met onze wereld. En uiteindelijk zal 1 aanwijzing niets te betekenen hebben, maar het is het totaal aan kleine en grote aanwijzingen die in het totaal een grote puzzel in elkaar doet vallen.

Maar zoals ik vaker zeg, laat je niet door mij overtuigen, maar ga zelf op onderzoek uit. Overtuig je zelf en trek dan pas conclusies.

Verder met deel 4 – Shell Beach

Dit artikel is met toestemming gebaseerd op de video serie van Mark Sargent – Flat earth clues

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: