Spring naar inhoud

Mandela Effect: Is de moord op JFK veranderd door dit Mandela Effect?

Ik kom sinds een paar maand berichten op internet tegen over het Mandela effect.   Voor diegene die geen idee hebben wat dit inhoud hier een kleine uitleg;

De Mandela effect houdt in dat een groep mensen onafhankelijk van elkaar een collectieve herinnering hebben aan iets wat in het verleden is gebeurt. Maar dat de geschiedenis in schrift en beeld nu een ander beeld geeft.

 

 

Als voorbeeld wordt genoemd het overlijden van Nelson Mandela.  Veel mensen in de wereld en vooral in Zuid Afrika zelf hebben de herinnering dat Nelson Mandela tijdens zijn gevangenschap op Robbeneiland in zijn cel is overleden in 1980.  Maar uit beelden uit de media en kranten weten we nu dat hij als oud president van Zuid Afrika in 2013 is overleden.

Dit wordt het Mandela effect genoemd. Eerst had ik er helemaal niets mee en herkende er ook niets in maar ik heb me in het verleden veel verdiept in de moord op Kennedy. En heb daarvoor ook heel veel beeld materiaal gezien van de daadwerkelijke moordaanslag op zijn leven.  In mijn herinnering, maar ik kan het verkeerd hebben, zaten alleen Kennedy en zijn vrouw achter in met een chauffeur en een bodyguard voorin.

Maar als ik nu al het beeld materiaal weer terug zie blijkt het dat er nog twee mensen in de auto zaten.  Het is mij nooit opgevallen en ik vraag me dus af wie zich dit ook op deze manier herinnerd?

De verklaring die voor het Mandela effect wordt gegeven is dat er als het ware twee realiteiten bestaan die net iets anders zijn verlopen. Een aantal mensen heeft het een meegemaakt maar een ander groep heeft het anders meegemaakt. En ergens in de geschiedenis zijn deze lijnen door elkaar gaan lopen.

Op internet is nu er veel te vinden over dit onderwerp en in veel voorbeelden kan ik me helemaal niet vinden, maar eentje wil ik je toch nog eens voorleggen:

In de film Forrest Gump zit de hoofd persoon , Forrest, op een gegeven ogenblik op een bankje en kijkt naar een doos met chocolaatjes en zegt dan de bekende zin uit deze film “Life … like a box of chocolates”

Nu gaat het er om wat je herinnerd wat er op de puntjes moet staan is het Life was like a box of chocolates  of  Life is like a box of chocolates  ?    Volgens mijn herinnering was het de eerste en zegt hij “is” en niet “was”.   in het onderstaande filmpje kun je nog eens zien hoe vreemd het in elkaar zit

 

Wat ik er van moet denken weet ik nog niet, maar ik vond het wel het vermelden waard omdat het zo bijzonder is. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die hier ook ervaring mee hebben.

Hier nog een video met voorbeelden, alhoewel ik ze zelf niet al te sterk vindt zitten er wel een aantal tussen die je toch wel en je voorhoofd doen fronsen .

7 Comments »

 1. Wat een onzin, die relatie die gelegd wordt met de moord op Kennedy. NATUURLIJK zaten er geen vier, maar zés mensen in die Lincoln: Kennedy, zijn vrouw, de chauffeur, een bodyguard PLUS gouverneur Connally van Texas en zijn vrouw. Connally werd zelfs getroffen door een van de kogels. De zogenaamde magic bullet, die aanleiding was voor diverse complottheorieën. Iedereen die ook maar een klein beetje weet van de moord op Kennedy is daarvan op de hoogte. Grote lariekoek dus.

  Like

 2. Inderdaad,weer een plank misgeslagen René.
  Dan zouden ze van auto moeten zijn verwisseld, want tijdens die hele rit die JFK heeft afgelegd zaten er toch wel echt 6 personen in die limo. Deze limo was zelfs aangepast voor de aanslag. Klopt dat het eerst een 4 deurs limo was,maar die limo is doorgezaagd en verlengd.

  Like

 3. Wat Jacky betreft…..daar heb je volgens mij wel gelijk in.

  Jacky Kennedy was een jezuït agent. Zij is door de black nobility opgezet om JFK te vermoorden. JFK was er achter gekomen dat er een schaduw regering aan de touwtjes trekken. Deze schaduwregering wordt geleid door de jezuïten wat ook weer verbonden is met de kabal/talmud joden…………de FED en de wallstreet schurken.

  Jackie Kennedy Assassinated JFK ♦ The Mandela Effect ♦ 6 People in Car

  Like

 4. Het moet niet gekker worden. Eerst een Mandela-effect projecteren op de moord op Kennedy en als de eerste premisse (vier versus zes inzittenden) niet blijkt te kloppen, meteen maar doorschakelen naar een nog grotere hoax: Jackie die haar man zou hebben vermoord! Past trouwens wel naadloos in de hype van Fake News die heden ten dage hoogtij viert in de VS, dankzij ook zo’n complottheoriënsite als Breitbart, waarvan Steve Bannon nu is toegetreden tot de hofhouding van Trump.
  Om even aan te geven hoe volslagen idioot deze redenering is het volgende. Er zijn ten minste drie schoten afgevuurd op de limo van Kennedy in een tijdsbestek van 6 tot 8 seconden. Als Jackie Kennedy één van die schoten voor haar rekening zou hebben genomen , zouden er nog ten minste twee afkomstig zijn van andere schutters. Jackie bevond zich net als haar man direct in de vuurlinie. Zou ze dat risico hebben gelopen als ze zelf onderdeel uitmaakte van een moordcomplot?

  Like

 5. macnop,je moet niet alles klakkeloos geloven wat in het warren report staat.

  JESUIT JACKIE KILLS JFK: (Jews founded Jesuits)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: