Spring naar inhoud

De Oorlogsmisdaden van Trump na 2,5 maand presidentschap ✅

Heeft de Amerikaanse President Donald Trump, na slechts twee en een halve maand van zijn presidentschap, zich nu al laten zien als oorlogsmisdadiger? Zijn regering doodt ongebruikelijk grote aantallen burgers waarmee hij zowel de Amerikaanse als internationale wetten schendt.

 

 

 

De oorlogsmisdaden van Trump:

 • inauguratie weekend: twee drone aanvallen in Jemen kostte 10 levens. Een drone raakte drie mensen op een motor, de andere zeven mensen reden in een auto. Noch Trump noch Minister van Defensie Mattis geeft toe dit te hebben goedgekeurd.
 • Een week na zijn inauguratie betreurt Trump de dood van een Navy Seal in een aanval in zuidelijk Jemen. Trump noemde niet de 30 mensen, inclusief minstens 10 vrouwen en kinderen die werden gedood door Amerikaanse bommenwerpers.
 • bijna 1000 niet-gevechtsdoden in de maand maart bij acties in Irak en Syrië (volgens Airwars). Airwars zegt dat de Amerikaanse luchtmacht de meeste ongevallen veroorzaakte tijdens aanvallen van de coalitie.
 • Amerikaanse drones bombardeerden een moskee in Aleppo, Syrië met minstens 47 burgerdoden.
 • De Amerikaanse luchtmacht bombardeerde huizen, een school en een ziekenhuis in Tabqah, Syrië, hierbij werden 20 burgers gedood.
 • Een door de VS geleide luchtaanval van de coalitie op een school dat onderdak bood aan 50 gezinnen kostte aan minstens 33 burgers in Syrië het leven.
 • Een Amerikaanse luchtaanval in Mosul, Irak, doodde meer dan 200 mensen.
 • De coalitiemacht gebruikt wit fosfor, een chemisch wapen dat brandt tot het bot, in Mosul. Het Amerikaanse Central Command heeft bevestigd verarmd uranium te gebruiken (een oorlogsmisdaad) tegen ISIS in Syrië.

Waarom worden deze aanvallen als oorlogsmisdaden beschouwd?

De gerichte moorden zijn in strijd met artikel 51 van het handvest van de Verenigde Naties. De VS zegt het recht te hebben verdachte terroristen of hun bondgenoten te doden voordat ze in actie komen. Zij voldoen daardoor niet aan de eis dat er een noodzaak moet zijn tot zelfverdediging, direct en overweldigend aanwezig, die geen ruimte laat en geen moment voor overleg.

Drone aanvallen schenden Internationaal Recht. Deze politieke moorden zijn strafbaar als oorlogsmisdaad.

De Verenigde Staten hebben het Internationale Covenant van Burger en Politieke Rechten geratificeerd wat zegt:
“Ieder mens heeft het recht op leven. Dit recht moet worden beschermd door de wet. Niemand mag naar willekeur worden beroofd van zijn leven.” Het Covenant garandeert ook dat degenen die beschuldigd worden van een misdaad recht hebben op aangenomen onschuld en op een eerlijke rechtszaak door een onpartijdig tribunaal. Doelgericht doden is hiermee dus in strijd.

Het Statuut van Rome voor het Internationale Strafhof definieert oorlogsmisdaden onder andere als doelbewust doden, het veroorzaken van groot lijden of ernstige verwondingen, doelbewuste aanvallen op burgers of burgerdoelen, en de lancering van ongerechtvaardigde aanvallen in de wetenschap dat ze burgers zullen doden of verwonden.
Het door de VS geleide coalitie bombarderen van scholen, ziekenhuizen, woningen en moskeeën resulteert in grote aantallen burgerslachtoffers en zijn dus ook oorlogsmisdaden.

Rob Vellekoop, 7 april 2017

 

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Bron: Oorlogsmisdaden Trump na 2,5 maand presidentschap >

1 reactie »

 1. Trump is volgens mijn bron-info een Satanische Khazariaanse maffia zombie geworden, en zal dat het einde worden van de Khazariaanse maffia, die aangestuurd werdt door David Rothschild in New York . . .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: