Spring naar inhoud

Zakkenvullende EU-parlementariërs geven 270 miljoen euro belastinggeld aan eigen pensioenfonds ✅

EU2016 NL (bron: Flickr)

 

Het pensioenfonds heeft een enorm gat, maar de pensioenen worden niet gekort. In plaats daarvan hebben Europarlementariërs 270 miljoen euro uitgetrokken om het gat te dichten.

Macht corrumpeert, is een oud gezegde. De leden van het Europees Parlement bewijzen dat deze uitspraak nog steeds actueel is: ze hebben deze week 270 miljoen euro opzij gezet om het pensioengat van 1000 voormalige parlementariërs te dichten. Die hadden een eigen pensioenfonds voor hun aanvullende pensioen, maar de dekkingsgraad van dat fonds is slechts 35 procent. Toch worden de pensioenen niet gekort, maar wordt in plaats daarvan extra geld naar het fonds gesluisd.

Ter vergelijking:

In Nederland mogen fondsen met een dekkingsgraad onder de 105 procent de pensioenen niet verhogen. Bij een veel lagere dekkingsgraad worden de pensioenen zelfs gekort. In Brussel zijn de pensioenen vorig jaar – ondanks het tekort – opnieuw verhoogd.

Tja, alle mensen zijn geljik maar sommige mensen zijn nu eenmaal meer gelijk dan anderen.

De regels waaraan wij ons allemaal moeten houden, gelden niet voor de leden van het Europees Parlement. Dus in plaats van de pensioenen te korten, kozen de zakkenvullers ervoor om het pensioengat te dichten met geld van de begroting. Met andere woorden: ons belastinggeld wordt gebruikt om de absurde pensioenregeling van Europarlementariërs te spekken.

Diezelfde Europarlementariërs hebben jarenlang veel te weinig pensioenpremie betaald vergeleken met de gigantische uitkering die ze van het fonds krijgen:

Volgens de Nederlandse pensioendeskundige Theo Kocken hebben de gepensioneerde parlementariërs veel te weinig premie betaald voor het pensioen dat ze krijgen. “Het is een absurde pensioenregeling met veel te veel toezeggingen voor veel te weinig premie.”

Dit is waar de EU voor staat: onbeschaamd zakkenvullen op kosten van ons belastinggeld. Het is geen wonder dat de anti-EU-partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, zo populair is. Net als de PVV wil deze partij dat Nederland de EU verlaat, liever vandaag dan morgen.

 

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

 

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/zakkenvullende-eu-parlementariers-geven-270-miljoen-euro-belastinggeld-aan-eigen-pensioenfonds/

1 reactie »

 1. Zij stelen dus op een achterbakse manier en denken daarbij dat valt toch niemand op.
  Totdat een man met een moker hamer voor hun neus staat.
  Geloof mij maar, deze bureaucraat bandieten lopen gevaar voor hun eigen leven als zij alleen op straat lopen.
  Dan hebben zij aan al die gestolen rijkdom ook niets wanneer iemand een euro-parlementariër op een geschikt moment onder de graszoden legt.
  In deze tijd zou ik geen euro-parlementariër willen zijn.
  Liever een arm gezond en vrij van angst leven dan een rijk ongezond en angstig leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: