Superbomen Video maakt veel emoties los !

Een aantal dagen geleden plaatste ik een artikel over een video die een russische vlogger had gemaakt over gigantische bomen die er vroeger op de wereld gestaan zouden hebben.   Bij het zien van de video werd ik op een of ander manier geraakt door de informatie die hierin werd verteld.

 

De rillingen liepen over mijn lijf en zoals nu blijkt ben ik niet de enige die dit overkwam.   Er wordt op internet veel gediscuseerd over de video , maar wat de boventoon voert is dat bijna alle mensen die de video zagen er emotioneel door geraakt werden.   Er zijn zelfs verslagen van mensen die spontaal begonnen te huilen tijdens het zien van de video.

Op zich bevat de video geen schokkende beelden of is op een ander manier heftig, nee dat is het niet.  Maar het is alsof er een bepaalde kennis binnenkomt die altijd al in ons onderbewuste aanwezig is geweest en die door het zien van de beelden wordt getrickert.

Wat mij verder direct binnenschoot is de vergelijking met de film Avatar, waarin een vredig levende bevolking die ook in harmonie met de natuur leeft , wordt bedreigt door indringers uit een ander dimensie die het voorzien hebben op de bodemschatten in hun wereld.

In de wereld van Avatar komen ook gigantisch bomen voor en spelen hier een belangrijke rol in het bestaan van de bewoners aldaar.   In de onderstaande video kun je wat vergelijkingen zien met deze film maar ook reacties van mensen die de video bespreken.

 

Voor degene die de video nog niet hebben gezien raadt ik aan deze toch maar eens te gaan kijken.  Let wel de eerste 35 minuten zijn wat saai en langdradig maar de informatie heb je wel nodig in de rest van de video. Dus even volhouden

 

 

Met de volgende tags: