Bilderberg conferentie in de VS. Welke nederlanders vergaderen hier in het diepste geheim op onze kosten ✅

Voor haar 65e conferentie trekt Bilderberg, de met geheimen en samenzweringstheorieën omgeven debatclub van politici, zakenlieden, bankiers en mediamagnaten, naar de Verenigde Staten.

Uit een mededeling woensdag van Bilderberg blijkt dat tot dusver al 130 deelnemers uit 21 landen hebben toegezegd.

Onder hen zijn secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg, Google-baas Eric Schmidt, Henry Kissinger en IMF-directrice Christine Lagarde.

Nederlanders

De Nederlandse delegatie bestaat uit koning Willem-Alexander, professor Victor Halberstadt, voorzitter van de ING Group Ralph Hamers, minister Jeanine Hennis-Plasschaert, president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot en Boyan Slat, oprichter van The Ocean Cleanup.

De conferentie vindt plaats van donderdag 1 tot zondag 4 juni in de Westfield Marriot in Chantilly, Virginia.

Op de agenda staan onder meer de regering van Donald Trump, de nabije toekomst van de Europese Unie en thema’s als populisme, globalisering en informatieverzameling.

Aansnoeren

De Bilderbergconferentie vindt elk jaar plaats, steeds in een ander oord. Het Westfield Marriot-hotel kreeg de Bilderbergers al over de vloer in 2002, 2008 en 2012.

Het doel van de bijeenkomst is het aansnoeren van de trans-Atlantische verhoudingen. Gezien die doelstelling moge duidelijk zijn dat Donald Trump geen Bilderberger is.

Gebrek aan transparantie

Omdat de media niet worden toegelaten en een zwijgplicht heerst voor de deelnemers, beschuldigen tegenstanders de conferentie van gebrek aan transparantie en een anti-democratische ingesteldheid.

De naam is afkomstig van een Nederlands hotel waar in 1954 de eerste conferentie werd gehouden. Afgelopen jaar vond Bilderberg plaats in het Duitse Dresden.

 

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Bron: Bilderberg bijeen in de VS. Dit zijn de Nederlanders die op kosten van de burger in het diepste geheim vergaderen