Sumerische Kleitabletten

Voor mij persoonlijk hebben de teksten op de Sumerische of Soemerische kleitabletten mijn kijk op het scheppingsverhaal totaal veranderd en ik heb hierdoor een heel ander beeld van ons als mensen op deze wereld gekregen. Het lezen van deze tabletten is echter voor zover ik kon vinden, alleen in het Engels mogelijk. Er zijn tot op heden geen Nederlandse vertalingen beschikbaar.
Omdat ik echter de informatie zo belangrijk vind heb ik het idee opgepakt om deze Engelse versie te vertalen naar het Nederlands. Op deze manier denk ik dat jullie als volgers van mijn blog en FB pagina ook meer betrokken kunnen raken bij mijn speurtocht door het verleden en heden.

De Sumerische kleitabletten zijn de eerst geschreven archieven die ooit gevonden zijn van een menselijke beschaving.  Hierdoor is de informatie die daar opstaat van groot belang. Het is namelijk echt informatie uit eerste hand. Destijds zo op geschreven en bedoelt .Hieronder staan de vertalingen netjes op volgorde. Zodat ze makkelijk te lezen zijn.

Verloren boek van Enki (Ea)

1e Tablet

2e Tablet

3e Tablet

4e Tablet

5e Tablet

6e Tablet

 7e Tablet