Spring naar inhoud

Mensen zeggen soms; als je niet gevaccineerd bent, moet je je ziekenhuisbed ook maar afstaan. Is dat zo?

Ik geef een paar voorbeelden ;


Ik ben takeldienst. Ik kom bij een ongeval. 2 auto’s tegen elkaar. Een bestuurder die duidelijk naar drank ruikt begint tegen mij te praten . Ik laat die zijn auto staan en takel alleen degene die nuchter is. Alleen die verdient het om op mijn takelwagen te staan. De tweede had een keuze en had maar niet moeten drinken.

Ik ben brandweerman. Ik kom bij een woningbrand en 2 aanpalende woningen staan in brand. Bewoner 1 roept van de bovenverdieping ‘red mij want mijn buurman ligt stoned in zijn bed en die stak waarschijnlijk de brand aan’. Ik red de nuchtere buur en blus zijn huis en laat de andere stikken en afbranden. Die had een keuze en had maar niet stoned moeten worden.

Ik ben agent en krijg een oproep. 2 jonge meisjes worden belaagd. Ter plaatse wordt duidelijk dat 1 wulps meisje een date regelde en een onschuldig vriendinnetje mee vroeg. Ik red alleen het onschuldig vriendinnetje. De andere mag bij haar belager blijven. Die had een keuze om niet te daten.

Ik ben spoedarts. 2 jonge jongens komen bij mij met een gebroken arm. De ene is de wildeman van de straat en is tegen de andere gefietst die zich van geen kwaad bewust de straat op wandelde. Ik spalk alleen deze laatste jongen. De andere had een keuze om niet wild te fietsen.

Ik bestuur een reddingshelikopter. Ik krijg een oproep voor een skiër die in lawinegevaar is gaan skiën. Ik vlieg niet uit. Die skiër heeft de waarschuwingen genegeerd. Dus is het zijn eigen schuld.

Ik ben redder aan de kust. Ik zie 2 kinderen vertrekken met een bootje terwijl er stormweer op komst is. Ik herken de “kapitein” van het bootje als waaghals en het vriendje als brave volger. Het bootje komt in de problemen. Ik breng de brave volger aan wal en laat de waaghals verdrinken. Die had een keuze om niet bij aangekondigd stormweer op zee te gaan.

Als jij het verlenen of verdienen van hulp laat afhangen van wat jij de juiste morele keuze vindt dan heb je misschien vergeten wat menselijkheid is .

(Tekst : Bas Thieme)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: