Spring naar inhoud

EMILE SCHRIJVER (DIRECTEUR JOODS HISTORISCH MUSEUM) : WANNEER STOPPEN JULLIE MET ZWIJGEN?

Brief van Frank Reusink aan Emiel schrijverBeste Emile Schrijver,

Niemand hoeft mij uit te leggen hoe gevoelig het is om een Joodse organisatie (publiekelijk) aan te schrijven. Toch vond ik dat ik dit moest doen.

Want al heel lang loop ik rond met die ene vraag: wanneer stoppen jullie met zwijgen?

Natuurlijk heb ik lang nagedacht voordat ik u deze vraag zou stellen. Maar het waren de woorden vandaag van Hendrik Hachmer, directeur van het Veenkoloniaal Museum, op Linkedin: https://tinyurl.com/5ahykaej die mij aanmoedigden om dit bericht te schrijven.

Ik citeer: “Je kunt natuurlijk als museumdirecteur als een struisvogel je kop in het zand steken, maar het feit blijft dat we te maken hebben met maatregelen die de rechten van de mens, de museumbezoekers en medewerkers flagrant schenden.”

Mijn innerlijke vraag bereikte een climax toen Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, een paar dagen geleden ook nog eens heeft gezegd, dat we in Europa misschien over moeten gaan tot verplichte vaccinatie: https://tinyurl.com/8majz82p.

Hiermee overweegt zij dus om de Neurenberg code aan de kant te schuiven. De Neurenberg code, waarin staat dat de vrijwillige instemming van elk mens absoluut noodzakelijk is voor welke medische handeling dan ook: https://tinyurl.com/48fn5ruh.

De Neurenberg code, die opgesteld is in 1947 na o.a. de gruweldaden van IG Farben/Bayer: https://tinyurl.com/3dd2fey3

Mijn vraag is dan: is dit nu het juiste moment om voor jullie te stoppen met zwijgen, want:

Het was stil van jullie kant toen een tweedeling in de maatschappij werd gecreëerd: https://tinyurl.com/ye24k7w5

Het was stil van jullie kant toen de farmaceutische industrie met een nieuw medisch experiment, waarvan zelfs directeur van Bayer (vroeger IG Farben) niet verwacht had dat de mensheid dit zou accepteren. https://tinyurl.com/bded8dzn

Het was stil van jullie kant toen vanaf 25 september jl. wederom een groep mensen werd uitgesloten van het maatschappelijk leven: https://tinyurl.com/2wur55us

En dus vraag ik me nog steeds af: Waarom?
Waarom zijn jullie zo stil?

We hebben toch allemaal gezegd: “nooit meer uitsluiten”.
We hebben toch allemaal gezegd: “nooit meer medische experimenten”

We hebben toch allemaal geleerd waartoe het chemie/pharma kartel in staat is: https://tinyurl.com/mr22v6je.
We hebben toch allemaal geleerd wat er kan gebeuren als een kleine groep mensen te veel macht krijgt en continue angstverhalen blijft vertellen.

Juist in deze tijd van verdeeldheid, uitsluiting, medische experimenten, verdwijnen van grondrechten en vrijheden, zie ik een enorme kans voor u persoonlijk om niet langer te zwijgen.

Zeker aangezien u ook nog eens een veelgevraagd spreker en schrijver bent, ligt het veld open om het moedige voorbeeld van museumdirecteur Hendrik Hachmer te volgen en u uit te spreken.

Uitspreken voor eenheid, tegen uitsluiting, tegen verplichte medische experimenten en vooral voor vrijheid, waarheid en gerechtigheid.

Uitspreken omdat zwijgen geen optie meer is.

Ik hoop dat u deze rol oppakt en met alle lessen vanuit de geschiedenis voorkomt dat we in Nederland, maar ook in de rest van de wereld, nog verder afglijden richting een medische dictatuur: https://tinyurl.com/2p96z6pb.

Met gezonde groet,
Frank RuesinkPs 1: Voor alle duidelijkheid, ik maak in dit bericht en in geen enkel ander bericht van mij de vergelijking met de Holocaust. Ik nodig iedereen ook uit in zijn/haar reactie om daarvan weg te blijven.

Ps 2: Wees vriendelijk en beleefd in je reacties. Doe een ander niet aan wat je zelf ook niet wil dat jou zou gebeuren.

Ps 3: Hieronder nog een klein stuk uit de sterke bijdrage van Hendrik Hachmer op Linkedin:

Is het wel gepast om als directeur van een museum kritisch te zijn op beleid van de overheid, het gaat immers om politiek, zo kreeg ik van iemand te horen.

Politiek, ja, daar heb ik als burger, vader van een dochter die in de gezondheidszorg werkt, zoon van een vader die vanaf 1943 voor onze vrijheid ondergedoken zat, maar ook als directeur, werkgever en collega van heel aardige vrijwilligers en medewerkers, dagelijks mee te maken.

Je kunt natuurlijk als museumdirecteur als een struisvogel je kop in het zand steken, maar het feit blijft dat we te maken hebben met maatregelen die de rechten van de mens en de museumbezoekers en medewerkers flagrant schenden.

Ooit hebben partijen zoals #vvd (Oud) en #PvdA (Drees) in 1947 de Universele rechten van de Mens toegejuicht als bescherming van de burgers en de #democratie. #musea, ook in #groningen, ondertekenden de Code diversiteit en inclusie.

De QR code en G2 sluiten bezoekers uit van deelname aan cultuur, terwijl al lang bewezen is dat de codes niet helpen in de strijd tegen #corona, sterker nog, alleen als een machtsmiddel worden misbruikt als er vaccinatieplicht komt.

Als de overheid met een maatregel wil komen moet ze die zelf controleren. Daarom controleert de politie op snelheid en een belastingambtenaar de aangiften. Niet de burger. Nu legt de politiek die taak bij burgers.

Het is niet de taak van mijn vrijwilligers, van horecamedewerkers, of middenstanders andere burgers te controleren. De gevolgen zijn catastrofaal voor de #middenstanders , #horeca, maar ook #cultuur

Zo moet ik als directeur bij zo’n plicht, een deel van de donateurs die financieel bijdragen aan het voortbestaan van het museum, de deur wijzen, ook zijn ze niet meer welkom bij openingen, als #werkgever moet ik collega’s waar ik al jaren met plezier mee samenwerk, ontslaan.

Na Oostenrijk wil Duitsland verplichte vaccinatie instellen en niet gevaccineerden uitsluiten van deelname aan de maatschappij. Als vier jaar geleden Polen of Roemenië met een soortgelijk voorstel zou zijn gekomen, was de wereld in de EU te klein, nu kan het allemaal maar.

1 reactie »

  1. Kan iemand mij uitleggen waarom ik weg moet blijven van de holocaust ? De holocaust begon ook met het beschadigen van groepen in d samenleving. De holocaust begon ook met groepen uit te sluiten. De holocaust begon ook met het seperaat houden van bepaalde groepen. De holocaust begon ook met het opsluiten van mensen. In Australie hebben we inmiddels quarantaine kampen voor ongevaccineerde. Het enige verschil is op dit moment de vernietigingskamers en de ovens. MAAK NIET NORMAAL WAT NIET NORMAAL IS !! De gelijkenis met de holocaust is sterk aanwezig slechts in de staart zit nog een nuance verschil op dit moment maar dat kan gauw omslaan.
    Deze toespraak blijft derhalve treffend gelijk met de waan van de dag , https://www.youtube.com/watch?v=ExCdewbDlYI
    MAAK NIET NORMAAL WAT NIET NORMAAL IS !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: