Spring naar inhoud

Militairen worden ingezet in Nederland en oefenen op straat in Weerter binnenstadVandaag niet ploeteren in de modder van de Weerter- en Budelerbergen, maar een dagje ‘urban’ in de Weerter binnenstad. In het centrum vond een militaire oefening plaats dat voor de nodige verbaasde blikken zorgde.
(Nieuwe lichting soldaatjes die getraind worden in aanpakken van in opstand komende burgers)
Zodat we alvast kunnen gaan wennen 😡

1 reactie »

 1. Omdat het om een mondiaal systemisch probleem gaat moeten we ten alle tijden de MENS in dat soldatenpak weten te bereiken, want DAAR ergens diep in dat mens zit nog een moreel kompas, dat misschien zwaar verwaarloosd is geworden door allerlei systeemconditionering, groepsdruk, de maandelijkse vaste lasten e.a., maar nog steeds zogezegd een gevoelige naald heeft, die weer naar de goede kant kan uitslaan. Het gedrag van die kompasnaald is immers zeer gevoelig voor informatie èn perceptie. Laten we nu ‘toevallig’ in een Informatie- en perceptie oorlog zitten !! Dus we kunnen het beestje bij de naam noemen.
  We kunnen bij deze systeemslachtoffers bepaalde informatie weer naar de voorgrond halen, zoals de steeds doorgezette bezuinigingen op defensie. Een beleid, dat elk mens dat in die sector werkzaam is geschaad heeft. Vaak zien we dat als de mens die in deze sector werkzaam is bereid is om het omhulsel van bijvoorbeeld soldaat en alles dat daarbij hoort, af te leggen en we vanuit de basis der dingen samen verder kunnen denken en praten, het is vooràl dat denken (!) , dat deze persoon al heel snel zal gaan toegeven, dat er geen sprake is van welzijn. De perceptie van welzijn tot dat moment blijkt gestoeld te zijn op een systemisch consensus, die bij nader inzicht geen consensus was. Ook hier heiligt het doel – het zgn. grote goed voor de samenleving – immers alle middelen.
  Zoals de psychologie al in de jaren vijftig vd vorige eeuw al registreerden dat vele functies vd frontale hersenkwab na 30 seconden tv kijken al grotendeels uitgeschakeld werden, zo worden verschillende basiskenmerken van het mens zijn ook gaandeweg uitgeschakeld als je te lang in een bepaald systeem functioneert. Vooral als deze kenmerken geduid worden als zwakte ligt het steeds verder afdrijven van het moreel kompas, vd ethiek 24/7 op de loer !
  En zodra de beleidsmakers zich genoodzaakt voelen door de steeds groter wordende druk van bovenaf om een steeds onmenselijker beleid te gaan voeren [ omdat het Neoliberalisme – een vorm van kapitalisme, die zich beperkte tot een overwegend corpocrate benadering van àlles met winstvergroting als DE heilige graal ] werkt het in alle sectoren vd samenleving direct ook een verdere dehumanisering in de hand. En nu mogen we registreren dat dit euvel op mondiale schaal doorgedrukt wordt.
  Maar er is nog hoop! We hebben nog de kans om het tij te keren, simpelweg omdat we mensen zijn. Een super adaptief wezen, maar tegelijk òòk een wezen, dat onverwoestbare kenmerken met zich meedraagt, die ZO innig verweven zijn met z’n zijn, dat het als het alle signalen zou negeren zichzèlf uiteindelijk zal vernietigen. Weet je die mens weer gevoelig te maken voor die essentiële signalen, dan vallen alle systemische schellen af en kunnen we weer als echte mensen met elkaar in contact treden.
  We zetten dan als het ware een andere bril op en ZIEN kraakhelder dat nu bijna ELK systeem op de schop moet.
  Er . . .is. . .helemaal. . .geen . . .pandemie.
  Het . . .gaat . . .helemaal . . .niet . . .over . . .gezondheid !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: