Spring naar inhoud

Wat hebben patiënten dossiersysteem Helena, de coronapas en ING Bank België met elkaar te maken?


Wat hebben de coronapas, patiënten dossiersysteem Helena en ING Bank met elkaar te maken? En wat heeft het wetsvoorstel Wet Gegevensverwerking door Samenwerkingsverbanden (WGS) er mee van doen? Het voorstel ligt bij de Eerste Kamer. De Autoriteit Persoonsgegevens is fél tegen.

Het lijken op het eerste gezicht onsamenhangende puzzelstukjes. Maar wie door het rookgordijn van de publieke discussie rond 2G en 3G en wel of niet vaccineren kan heen kijken, ziet grote lijnen: een monsterlijk paard van Troje dat onze samenleving wordt binnengesleept. Dit paard van Troje heeft een nieuw soort persoonsgebonden QR code bij zich. De persoonsgebonden QR code is – in verkeerde handen – voor alle mensen een gevaar. Zowél voor de mensen die zich te goeder trouw wel hebben laten vaccineren, als voor het handjevol rebellerende bewust niet-gevaccineerden.

Het paard van Troje met de persoonsgebonden QR code maakt iedereen linksom of rechtsom afhankelijk van de beheerders ervan: samenwerkende partijen, overheden én private (!) organisaties.

EUROPESE QR CODE MET KOPPELING BANKNUMMER

De Europese QR code (wetsvoorstel ligt bij Tweede Kamer sinds 12 juni jl.) bevat vér-gaande persoonsgegevens, niet alleen NAW-gegevens maar ook behaalde diploma’s, medische status en banknummers (!).

Coronapas voorloper Europese QR code met banknummer

Zie afbeelding voorstel Tweede Kamer in gebruik neming Europese Digiteit (Europese QR code met o.a. uw banknummer) ingediend op 12 juni 2021‘HELENA’

De koppeling QR-code met medische gegevens en banknummer is bij ING België (hoofdkantoor: Brussel) al in gebruik, onder de naam ‘Helena’. “Al je medische gegevens op één plaats,” zegt ING. “Helena is je gratis, veilig digitaal platform dat al je medische gegevens en documenten samenbrengt. Meld je makkelijk aan op het platform van Helena, ook toegankelijk buiten ING en vind wat je zoekt. Elk lid van jouw gezin kan er op inloggen vanaf 14 jaar. Coronapaspoort, testresultaten en vaccinaties binnen handbereik,” (…) En: “Je vindt er ook alle gegevens over het vaccin dat je hebt gekregen.” Meer info over Helena van ING? Klik hier.

(*) Historisch detail. ‘Helena’ is niet alleen een elektronisch patiënten dossier systeem. Het is ook een figuur uit de Griekse mythologie. Helena is daar een beeldschone dochter van de oppergod Zeus en Leda. Helena was de mooiste vrouw van Griekenland. Zeus zou Leda verleid hebben in de gedaante van een zwaan en uit de eieren die Leda legde werden Helena en Pollux geboren. Zeus zou dit gedaan hebben, omdat hij de wereld overbevolkt vond en daar door middel van Helena iets aan wilde doen. Helena was de aanleiding voor de Trojaanse oorlog, de grootste oorlog in de Griekse oudheid ooit. (Bron: Wikipedia).‘FOLLOW THE MONEY’ IN BRUSSEL

Weer terug naar de werkelijkheid van nu. In Brussel wordt – achter de schermen – gewerkt aan een stille machtsovername. Er is een gigantische Europese subsidiepot en die gaat gepaard met machtsoverdracht van de lidstaten naar de EU.

De Europese Unie heeft een fonds van 723,8 miljard euro opgetuigd om de Europese economie weer vlot te trekken na de coronacrisis. Dit coronaherstelfonds gaat direct gepaard met die stille machtsoverdracht. Dat kan voor ‘Griekse toestanden’ zorgen wanneer nationale parlementen pijnlijke hervormingen moeten slikken om het begeerde EU-geld te krijgen.

Zie hier hele artikel Gigantische Europese subsidiepot gaat gepaard met stille machtsoverdracht

Bron: Follow_The_Money (organisatie voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek), 3 nov. 2021BRUSSEL BEZIG MET VERNIETIGING BEWIJSMATERIAAL

Eveneens ondertussen vernietigt Brussel op grote schaal interne correspondentie, waardoor het onmogelijk wordt om te achterhalen hóe de politieke besluitvorming daar precies tot stand komt. Wat mogen we niet weten? Wat moet geheim blijven en vooral: waarom?

Zie post: https://www.linkedin.com/feed/update/activity:6864998553186566144/

Bron: NRC Handelsblad, 12 nov, 2021MOTIE OMTZIGT VERWORPEN

En wat doet de Nederlandse politiek? Door het rookgordijn heen (van de discussie wel/niet vaccineren) zijn ook hier de nodige tekenen aan de wand te zien.

Zoals? Bijvoorbeeld. Op 4 november jl. is een motie van kamerlid Pieter Omtzigt om alle nieuwe corona maatregelen te mogen toetsen aan de Nederlandse grondwet verworpen. Dat betekent dat het onderwerp voorlopig niet op de politieke agenda komt. Op diezelfde dag werd ook een andere motie, ingediend door kamerlid Nicki Pouw, om de effectiviteit van vaccinaties te kunnen laten rapporteren, verworpen.

En: het demissionair kabinet kan – als het de coronacrisis betreft – via spoedprocedures snel (lees: naar eigen believen) nieuwe maatregelen laten realiseren. De Tweede Kamer heeft daarvoor toestemming gegeven. Laten we niet vergeten dat dit kabinet ontslagen is vanwege wanbeleid inzake de toeslagen affaire.

Persoonlijke noot: in het bedrijfsleven wordt iemand die ontslagen is direct naar huis gestuurd of op non-actief gezet. In ons land regeert het kabinet vrolijk door, sterker nog: zij neemt vér-gaande maatregelen zoals het uitsluiten van niet-gevaccineerden. Een ander ‘teken aan de wand’.‘Het wetsvoorstel WGS dat momenteel bij de Eerste Kamer ligt zet de deur wagenwijd open voor een onbegrensde surveillance door een onbegrensde hoeveelheid partijen, publiek en privaat. En betrekt daarbij het parlement niet zoals dat hoort.


AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS SLAAT ALARM

Met deze ‘puzzelstukjes’ op de achtergrond is het op zijn zachtst gezegd verontrustend dat er een nieuwe wet in de maak is, de Wet Gegevensverwerking door Samenwerkingsverbanden (WGS). Die moet het mogelijk maken dat overheidsinstanties én private partijen (!) zeer ruime bevoegdheden krijgen om persoonsgegevens van burgers en bevolkingsgroepen te gebruiken met elkaar te delen. Voor de duidelijkheid: met ‘verbanden’ worden niet alleen overheidsinstanties bedoeld maar óók private organisaties.

Dit kan grote gevolgen hebben voor mensen die ‘op het verkeerde lijstje’ terechtkomen. Nogmaals: het wetsvoorstel is de Tweede Kamer gepasseerd en ligt nu ter beoordeling in de Eerste Kamer.De Autoriteit Persoonsgegevens (Dutch DPA) roept de Eerste Kamer der Staten-Generaal dringend op dit wetsvoorstel in de huidige vorm NIET aan te nemen


De Autoriteit Persoonsgegevens (Dutch DPA) roept de Eerste Kamer der Staten-Generaal dringend op dit wetsvoorstel in de huidige vorm NIET aan te nemen.

Het doel van de samenwerkingsverbanden om persoonsgegevens op grote schaal te delen, op te slaan en te analyseren is niet duidelijk genoeg omschreven in het wetsvoorstel. Volgens de regering gaat het bij elk samenwerkingsverband om ‘zwaarwegende algemene belangen’. Maar er staat niet duidelijk bij welke dan precies, aldus de AP.

‘Het wetsvoorstel zet de deur wagenwijd open voor een onbegrensde surveillance door een onbegrensde hoeveelheid partijen, publiek en privaat. En betrekt daarbij het parlement niet zoals dat hoort. Wij adviseren de Eerste Kamer daarom dringend om dit wetsvoorstel niet aan te nemen,’ aldus een woordvoerder van de AP.Lees hier het oorspronkelijke artikel: Autoriteit Persoonsgegevens slaat alarmAls onze vrijheid en die van onze kinderen ons lief is, moeten we de gevaccineerde en ongevaccineerde handen ineens slaan en nee zeggen tegen de persoonsgebonden QR code.


CONCLUSIE

‘Verdeel en heers’ is in de oorlogvoering een beproefde strategie. Als onze vrijheid en die van onze kinderen ons lief is, moeten we de gevaccineerde en ongevaccineerde handen ineen slaan en nee zeggen tegen de persoonsgebonden QR code. Niet heel hard ‘nee’ roepen tegen het handjevol niet gevaccineerden dat nog over is, maar keihard ‘NEE’ zeggen tegen de QR code en alles wat daarachter zit. Dit is een gezamenlijk belang!© De schrijfster van dit artikel Rosaline

Bron: https://www.linkedin.com/pulse/wat-hebben-patienten-dossiersysteem-helen-de-en-ing-rosaline/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: