Spring naar inhoud

“Er gaan straks doden vallen!”, zeggen Agenten & ME-ers…

“Er gaan straks doden vallen”, zeggen Agenten & ME-ers…

Bijna 50 politieagenten, ME-ers en rechercheurs hebben intussen getuigd bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie. De verhoren die door Pieter Kuit worden afgenomen zijn niet mals. Van “wij zijn gelegaliseerde knokploegen” tot “er gaan binnenkort doden vallen” alles kwam voorbij maar uiteraard anoniem want de dienders lopen grote risico’s op intimidatie, groepsdruk en ontslag.

Pieter Kuit kwam ook deze keer met zijn dochter Jade Kuit, die als steun en toeverlaat fungeert binnen de BPOC. Jade is griffier en was getuige van alle heftige verhoren en moest ook notuleren hoe vrouwelijke politieagenten werden blootgesteld aan seksuele intimidatie.

Video-opnames in bewaring bij notaris:

De beelden van alle politieverhoren zijn opgeslagen in een kluis bij een notaris en zullen ooit – indien veilig – naar buiten komen als bewijs. “Want alles wat wij roepen is echt verklaart en vakkundig gedocumenteerd”, aldus een strijdvaardige Pedro Kuit.

In deze uitzending zijn 3 verhoren ten dele gevisualiseerd met een voice over.

De komende week zullen er Kamervragen gesteld worden door Wybren van Haga en Kuit verwacht ook een gesprek met de politie vakbond die heeft aangegeven interesse te hebben om aan tafel te gaan.

https://youtu.be/YQGHRxxynQA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: