Spring naar inhoud

OM EVEN OVER NA TE DENKEN…

Zou jij iemand beslissingen laten nemen die daar zelf niet de gevolgen van hoeft te dragen? Nou, waarom laat je je dan leiden door politici die aantoonbaar de ene leugen aan de andere rijgen en toch gewoon hun maandelijkse salaris opstrijken, terwijl jij de dupe bent van alles wat zij in hun ivoren torentje bedenken?

Zou jij iemand anders verantwoordelijk maken voor jouw levensgeluk en de keuzes die jij maakt? Nou, waarom laat je je dan onder druk zetten door mensen die zeggen dat jij je moet laten inenten om anderen te beschermen? Als iemand zich meent te moeten beschermen middels een prik, dan maakt het toch niet uit wat jij doet? Dan is die ander toch “safe”?

Zou jij de ander zijn mond snoeren als jij voor eerlijkheid en transparantie bent? Nou, waarom laat je jouw vrijheid dan afnemen en ben je bang om je uit te spreken jegens al diegenen die jouw waarheid niet willen horen? Onderwerp je je dan niet aan mensen die kennelijk eerlijkheid en transparantie niet hoog in hun vaandel hebben?

Zijn wij niet allen verantwoordelijk voor ons eigen leven, onze beslissingen, onze woorden en daden? Ik voor de mijne en jij voor de jouwe. En dus niet ik voor de jouwe en jij voor de mijne. Ik heb geprobeerd mijn meisjes deze eenvoudige levensles bij te brengen en zij begrijpen het. Zo ingewikkeld is het dan toch niet…

Tekst: Angelo Meijers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: