Spring naar inhoud

“Wat als?” Laserguns de Wereld-Verkeers-Crisis kunnen bedwingen?

Wat als de ‘Wereld-Verkeers-Organisatie’ opeens een vreselijke en wereldwijde verkeerscrisis zou uitroepen?

En er duizenden laserguns zouden worden uitgedeeld aan politieagenten, die daarmee plotseling massaal langs straten, steegjes en snelwegen bekeuringen gingen uitdelen?

En wat als al die bekeuringen dagelijks in alle kranten en elk journaal gemeld zouden worden? De NOS die kopt “Vandaag nog meer bekeuringen, hoogste aantal sinds maart 2020!” en een AD dat daar overheen zou schreeuwen “Deze week 2.855 mensen overleden, hoogste aantal sinds oktober. Aantal bekeuringen nog steeds alarmerend!”? En er zouden nóg meer laserguns worden uitgedeeld, kwaliteitje AliExpress zeg maar. Super onbetrouwbaar, want ook de meeste geparkeerde auto’s werden met deze laserguns met gevaarlijke snelheden gemeten.

En zo zouden er wel 1000x meer bekeuringen worden uitgeschreven dan ooit eerder. Alle talkshows zouden bol staan van ‘de vreselijke wereldwijde verkeerscrisis’. Overal die laserguns. Overal bekeuringen… in Duitsland, in Frankrijk, Italië scheen helemaal erg te zijn geweest en in Zweden… daar mochten de mensen gewoon de straat op, wat een waanzin! En Mark Rutte zou elke 2 weken, samen met een gebarentolk en de minister van Verkeer en Waterstaat het land indringend en vol leiderschap toespreken: “Lieve mensen… niet op straat, niet meer op het voetpad, niet meer op de fiets en nooit meer in de auto. Want we weten nog zoveel niet over dit mysterieuze wereldwijde verkeersgevaar…” En Mark zou u op het hart drukken dat pas zodra “het aantal bekeuringen onder de signaalwaarde zou zakken”, Nederland weer uit code zwart, rood of een andere enge kleur kon.

Alleen dan zou u weer uw huizen uit mogen, want ‘alleen samen krijgen we die bekeuringen eronder’ natuurlijk. Zou u werkelijk geloven dat het aantal bekeuringen een goede maat was voor het gevaar van het verkeer? Zou u rustig thuis wachten op het “teruglopen van het aantal bekeuringen” terwijl elke trouwe diender met z’n nieuwe lasergun de straat op ging? En toch is dit exact wat we doen. We laten ons nu al bijna een jaar – af en aan – in onze huizen opsluiten. We laten onze bedrijven failliet gaan, onze kantoren leeg, onze zieken ongediagnosticeerd en onbehandeld, onze samenleving bleek, angstig en ongezond. We laten onze ouderen angstig sterven, onze scholieren zonder fatsoenlijk onderwijs en elkaar zonder nabijheid, menselijkheid en vrijheid.

Alles vooral op basis van positieve PCR-tests. Positieve PCR-tests – en daar is iedereen het over eens, ook Mark, ook Jaap, ook dr Fauci en ook Marion – zeggen namelijk helemaal niets over ‘besmet- of besmettelijk’ of over ‘ziek zijn’. Daarnaast is de specifieke testopzet (waarop zo’n driekwart van alle Coronatests in de wereld is gebaseerd) door wereldwijde wetenschappelijke experts op wel 10 cruciale delen buitengewoon slecht bevonden. Het overgrote deel van de ‘positieve’ testuitslagen is daarmee waarschijnlijk een vals positieve uitslag.

Dus: niet alleen zeggen boetes niks over verkeersveiligheid, het grootste deel van de boetes is ook nog eens volledig onterecht. De AliExpress laserguns, zeg maar. Denk er eens over na: Als we geen PCR-test hadden gehad, hadden we geen teststraten, geen ‘aantallen besmettingen’, geen dagelijkse stijging, geen onderrapportage in het weekend, geen grenswaarden, geen Britse variant en geen Zuidafrikaanse variant, geen bron-en-contactonderzoek, geen quarantaine, geen onnodig thuis zetten van gezonde zorgmedewerkers en geen zorg-vretende corona-protocollen met extra ontsmetting, extra isolatie, extra afzondering en vooral extra lijden.

Als we geen PCR-tests hadden gehad, hadden we alleen kunnen kijken naar gewone dingen. Wél relevante dingen. Nieuws vanuit huisartsenposten. De gebruikelijk nieuwsberichten vanuit enkele ziekenhuizen vanwege grote drukte. Drukte die we tijdens elk flinke griepgolf zien. En we hadden geprobeerd daar chocola van te maken. En zo misschien veel meer aandacht gegeven aan veel zinvollere inzichten. We hadden, als we slim waren geweest, onze zorgcapaciteit op orde kunnen proberen te brengen.

Eerst snel en improviserend. In het jaar daarna structureel en intelligent. Maar helaas waren we niet slim. En bleven we dag na dag vooral angstig en gretig luisteren naar het nieuws over die “wereldwijde verschrikkelijke verkeerscrisis… “

Wat ga jij doen? Geloof jij in slechte laserguns?

Laat het ons weten. Tot de volgende…WAT ALS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: