Spring naar inhoud

Gaan wij straks ook inchecken voor de supermarkt?Afdrukken

inchecken bij supermarkt

We beseffen het misschien nog niet helemaal, maar we staan pas aan het begin van een wereld die niet meer de onze is. 

Zo kan je bijvoorbeeld in Australië een boete krijgen van ruim 30.000 euro als je niet incheckt bij de supermarkt. 

Nog steeds denkt een groot deel van de Nederlanders en Belgen dat coronamaatregelen iets te maken hebben met gezondheid. Zolang mensen dat blijven denken kan je ze vanalles wijsmaken. En als je ze vertelt dat ze door een hoepel moeten springen om het virus op een dwaalspoor te zetten, dan zullen ze dat ook nog doen.

Mensen zijn gemakkelijk bang te maken, zodanig dat ze niet meer in staat zijn om zelf uit te rekenen hoeveel 2 plus 2 is. Als NOS duider Ron Fresen in Den Haag zegt dat het kabinet heeft besloten dat dit met ingang van aanstaande zondag 7 is in verband met de coronacrisis, dan gelooft het grootste deel van het land volgende week dat 2 plus 2 toch echt 7 is.

Ook de aanstichters van de nep coronapandemie weten dit uiteraard en voor hen is het vooral van belang om te weten hoeveel angst ze de maatschappij in moeten pompen om een bepaald resultaat te krijgen.

Een land waar ze dit soort dingen volop uittesten is Australië. Vorig jaar waren er natuurlijk al de voorbeelden van hoever ze kunnen gaan in steden zoals Melbourne.

We vielen bijna van onze stoel toen we tijdens een gesprek met iemand in het buitenland hoorden dat ze in Australië nu moeten inchecken om een supermarkt binnen te kunnen gaan.

Eerst dachten we dat we in de maling werden genomen, maar nu we wat rondkijken, blijkt dit inderdaad het geval. Het verschilt misschien enigszins van staat tot staat, maar wij nemen nu even als voorbeeld West Australië met de hoofdstad Perth.

Het is een staat waar men niets heeft gemerkt van de nep coronapandemie, want met heel veel pijn en moeite hebben ze daar volgens Google tijdens de hele duur van deze nep pandemie het mooie totaal van 9 doden bij elkaar weten te scharrelen.

Een te verwaarlozen aantal dus, maar dat neemt niet weg dat ze daar een draconisch controlesysteem in het leven hebben geroepen.

De overheid van de staat wordt meestal afgekort tot WA en deze heeft een app gelanceerd met de naam SafeWa.

Net zoals ze bij ons hebben geprobeerd en dat niet zullen opgeven, is dit een app die bijhoudt waar je bent geweest. Dit onder het mom dat ze willen bijhouden wie waar en met wie in contact is geweest voor het geval één van de contacten is besmet met het niet bestaande nepvirus

Waar het uiteraard werkelijk om gaat is dat ze iedere beweging die mensen maken willen vastleggen en daarnaast ook nog precies willen weten met wie ze wel en niet contact hebben gehad.

Nu was het gebruik van die contacttracing app bij ons niet verplicht, maar die is dat in WA wel degelijk. Niet alleen dat, ze hebben de plekken waar deze verplicht gebruikt dient te worden onlangs uitgebreid zodat nu ook supermarkten onder de verplichting vallen.

Als je de SafeWA app op je telefoon hebt, dan word je geacht bij de ingang van de winkel of andere publieke plek jezelf via een QR code in te checken. Geen idee hoe dat moet als je smartphone hebt, maar we vermoeden dat je dan simpelweg niet meer mag deelenemen aan de maatschappij.Dit systeem is op 5 december vorig jaar in werking getreden, maar was toen ‘alleen’ verplicht om te gebruiken bij restaurants, sportscholen, zwembaden, kerken, begrafenissen, kappers, nagelstudio’s, musea, bioscopen, dierentuinen, pretparken en bordelen (een pretpark in Australië is niet hetzelfde als een bordeel).

Sinds half februari zijn daar nu aan toegevoegd: supermarkten en winkelcentra, bussen of schepen met een capaciteit van meer dan 12 personen, ziekenhuizen, afhaalwinkels en ieder evenement of gebeurtenis waar meer dan 500 mensen aanwezig zijn.

De komende tijd zal daar ook nog het openbaar vervoer aan worden toegevoegd.

Overal waar men komt, dient men in te checken door de QR code bij de ingang te scannen met de telefoon. De informatie van de bezoeker wordt automatisch doorgestuurd naar de autoriteiten die zeggen deze niet langer dan 28 dagen te bewaren, kuch.

Diezelfde autoriteiten geven de inwoners van WA een compliment omdat ze zich zo voorbeeldig hebben gedragen, maar dat dit systeem nu nog strenger moet worden nageleefd, omdat ze willen voorkomen dat ze te maken krijgen met situaties zoals in de rest van de wereld voorvallen.

De wijze lessen die WA daaruit zegt te leren betekenen dat alles en iedereen verplicht de app moet gebruiken omdat ze anders nergens naar binnen mogen.

Ja, je kunt proberen ergens binnen te gaan zonder in te checken, maar als je wordt betrapt dan kan je dit een boete opleveren van meer dan 32.000 euro.

Bedrijven zijn verplicht om hun QR code duidelijk zichtbaar bij de ingang te postitioneren en bedrijven die zich niet aan deze regels houden kunnen een boete tegemoet zien van omgerekend ruim 160.000 euro of 12 maanden gevangenisstraf.

Men weet dan ook trots te vermelden dat ondertussen 1,1 miljoen inwoners de SafeWa app gebruiken en dat 32.000 bedrijven deze ook hebben gedownload.

Het bizarre is dat iedereen gewoon meewerkt aan deze idioterie. Niemand zegt dat het totale onzin is om dit soort dingen te doen en dat het helemaal niets met gezondheid te maken heeft.

Men doet het gewoon en dat is pas echt angstaanjagend.

1 reactie »

  1. Onder 1 meter kan het corona virus geen vat op je krijgen. Ik adviseer iedereen dringend om op handen en voeten te gaan kruipen. Het virus zal u niet besmetten maar boven u dwalen. Echt het werkt ! cynisme off

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: