Spring naar inhoud

Zo kun je ook protesteren tegen de coronamaatregelen

flashmob tegen corona maatregelen

De totalitaire overheden denken dat ze het volk in de tang hebben met hun verboden tot demonstreren tegen de coronamaatregelen. 

Maar, waar ze niet op hebben gerekend is de creativiteit van de mens die toch altijd manieren weet te vinden om toch te protesteren. 

Ieder keer als er ergens wordt gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen gelden grondrechten niet meer en wordt vakkundig een noodverordening uitgevaardigd, waarna men de kudde anonieme agenten kan loslaten op de menigte, vergezeld van waterkanonnen, honden, knuppels en breekijzers.

Maar, er zijn ook meer subtiele manieren van protesteren die wellicht óók heel effectief kunnen zijn en waar men niet zo snel kuddes agenten op los zal laten. Niet iedereen voelt ervoor om zich aan te sluiten bij grote demonstraties waar toch ook wel risico’s aan kleven.

Zo kennen we natuurlijk al jarenlang het fenomeen flashmob en voor hen die niet meer weten wat dit betekent, hierna een definitie.

Een flashmob (Nederlands: “flitsmeute”) is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Flashmobs worden veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals het internet.

Op 4 maart 2021 besloot een groep mensen in Frankrijk in het Gare du Nord (treinstation) een flashmob te houden en daar op een ludieke manier hun vrijheid te claimen.

Ze gaven daar een flashmob voorstelling van een lied dat Danser Encore heet. Via James Corbett is er een Engelse vertaling beschikbaar gekomen van de tekst en die is als volgt:

We all want to continue to dance again
Experience our thoughts interconnect with our bodies
Spend our lives attached to a grid of agreements/rules

OH NO, NO, NO, NO, NO, NO

We all want to continue to dance again
Experience our thoughts interconnect with our bodies
(Not) spend our lives attached to a grid of agreements/rules
We are all birds of a passage
Never docile and never obedient
We do not pledge allegiance
At dawn, no matter the circumstance
We come to break the silence
And when in the evenings on TV
Monsieur the “good king” has spoken
To announce our sentence
We do not show irreverence/disrespect
We always maintain dignity

REFRAIN
REFRAIN

Car, metro, work, consumption
Self-written certificates and instructions
These imposed absurdities
And woe to him who thinks
And woe to she who dances
Each and every authoritarian measure
Each and every new security measure
Sends our confidence flying
They display so much insistence
To confine our conscience

REFRAIN

Let’s not let ourselves be influenced
By all these unreasonable people
Selling fear mongering to the extreme
Causing distress to the point of indecency
Let’s ensure we keep our distance from them
For our good mental health,
And social and environmental well-being
Our smiles, our intelligence
Let’s maintain our resistance
Against the instrument of their insanity!

Het werkt bevrijdend, inspirerend en aanstekelijk. Opeens worden alle gemaskerde entiteiten weer mensen die zingen en dansen.

Stel dat dit soort dingen ook overal in Nederland en België spontaan zouden ontstaan. Er valt door de autoriteiten weinig of niets tegen te doen, omdat het relatief kleine groepen mensen gaat die overal zomaar ineens “spontaan” kunnen opduiken. Er zit natuurlijk wel wat organisatie achter. Als iemand een Nederlands  lied kan maken en dat kan verspreiden, iets wat gemakkelijk te leren is met een herkenbare melodie, dan kunnen we dt soort dingen hier ook doen.

De tirannieke Halsema’s van deze wereld kunnen daar nooit zo snel op reageren en tegen de tijd dat ze door hebben wat er gebeurt zijn we alweer weg.

Stel je voor hoe inspirerend dit zou zijn voor de arme mensen die iedere dag gebukt gaan onder de terreurmaatregelen en bedroefd voortstrompelen achter hun masker. Wat een opsteker zou het zijn voor al die mensen als er opeens spontaan dit soort acties zouden ontstaan.

Dit kan dan uiteraard worden gefilmd en overal verspreid, waardoor je op een gegeven moment overal zingende en dansende mensen ziet.

Het zou een enorme psychologische dreun zijn voor de psychopaten die de mensheid richting slavernij willen drijven om overal zingende, dansende en lachende mensen te zien. Dit is een mooie aanvulling op de vreedzame demonstraties (die helaas eigenlijk altijd in geweld eindigen veroorzaakt door de autoriteiten).

Dan hebben we natuurlijk nog te maken met winkels waar men steeds fanatieker de mondkapjes wil handhaven zoals we onlangs hebben gezien in een filiaal van Albert Heijn.

Ook in de winkels zie je gemaskerde entiteiten voortschuifelen achter hun karretjes en als iemand jou zou vertellen dat dat geen mensen meer zijn, dan zou je het ook nog geloven.

Heel veel winkels zullen tegenwoordig mensen weigeren zonder mondkapje, maar zeggen dan wel op hun website dat wanneer er medische redenen zijn dat je zonder mondkapje naar binnen mag, maar in de praktijk valt dit vaak bar tegen.

Dat is ook de situatie bij de Amerikaanse winkel genaamd Natural Grocers. Maar, wat gebeurt er als er opeens een groep van zo’n 20 mensen de winkel binnenloopt zonder maskers en die allemaal zwaaien met het kaartje dat ze hebben uitgeprint waarop staat dat ze medisch niet geschikt zijn om een mondkapje te dragen.

De groep gedraagt zich volkomen normaal, niet agressief, gaat geen discussies aan, doet gewoon wat ze willen doen, winkelen en rekenen keurig af.

Zoals je ziet in de opname hieronder gebeurt er helemaal niets. Er wordt de groep green strobreed in de weg gelegd en ze kunnen als normale mensen gaan winkelen.

Videolink

Natuurlijk is bovenstaande geen garantie dat dit in alle winkels net zo gemakkelijk gaat, maar er is een absoluut overdonderend effect bij de winkel. Ze weten simpelweg even niet meer wat ze moeten doen en als ze zien dat de groep zich verder netjes gedraagt en geen confrontatie aangaat, dan is er een gerede kans dat het goed afloopt.

En zo zijn er misschien toch een aantal manieren waarop mensen op grote schaal hun onvrede over de maatregelen kunnen tonen, daarbij anderen ook uit hun coma wakker schudden en inspireren, zonder dat het tot gewelddadige confrontaties komt.

Want, het is juist dat laatste dat de tirannieke heersers graag willen, want hoe meer grootschalige protesten en dergelijke des te meer kans ze zien om dat uit te laten monden in geweld en agressie en vinden zij dat ze gerechtvaardigd zijn om nog strengere maatregelen te nemen en binnenkort het leger in te zetten.

We vinden het hoopgevend om te zien dat steeds meer mensen bereid zijn op te staan voor hun rechten en dat de demonstraties groeien. We begrijpen ook dat er velen zijn die de stap niet willen of kunnen zetten en dan zou deze manier een hele mooie zijn om toch je stem te laten horen. Uiteindelijk is er geen stoppen aan als we allemaal op onze eigen manier tonen dat we niet accpeteren dat we onderdrukt worden.

Als je het doet zoals in bovenstaande voorbeelden, dan zullen ze daar geen raad mee weten en de boodschap is luid en duidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: