Spring naar inhoud

DE GROTE RESET (WERELDWIJD):

Beschrijving

Het voorstel werd gepresenteerd in juni 2020 door prins Charles van Wales en WEF-directeur Klaus Schwab (foto) onder de titel “The Great Reset, Transforming Our World and Building Back Better”.

Het voorstel

Volgens het World Economic Forum biedt de COVID-19 pandemie een kans om de wereldeconomie een nieuwe vorm te geven, om zo snel economisch herstel mogelijk te maken. Innovaties, wetenschap en technologie moeten worden aangepast om duurzame ideeën winstgevend te maken. Men wil mondiaal een nieuwe economische en politieke orde inrichten, om welvaart en inkomen te verdelen wat moet zorgen voor minder sociale ongelijkheid. Daarbij voorziet het WEF een toekomstig scenario zonder bezit van eigendom met de slogan: “Ik bezit niets, heb geen privacy en het leven is nog nooit zo goed geweest.”

Volgens het WEF moet er worden geanticipeerd op een Vierde Industriële Revolutie, waarbij er een digitale economie en openbare infrastructuur wordt gestart. Banen in fysieke winkels zullen plaats maken voor die in de digitale economie en monopolies op grote schaal worden aangepakt.

Kritiek

Het plan wordt bekritiseerd door conservatieve leiders, die zeggen dat de coronapandemie gebruikt wordt als argument voor het implementeren van riskante experimenten.

Complottheorieën

Een complottheorie is dat de financiële elite en wereldleiders opzettelijk een pandemie hebben gecreëerd, om De Grote Reset versneld uit te kunnen voeren door idealistische globalisten. Het daadwerkelijke plan zou zijn om wereldwijd economische controle te kunnen uitoefenen, het invoeren van een totalitair regime en Nieuwe Wereldorde.

Een andere theorie is dat door middel van lockdowns bedrijven naar een faillissement worden gedwongen, banen zullen verdwijnen en ingenomen door machines, en regels worden opgelegd betreft vrijheid en massasurveillance van burgers.

De complottheorieën bleken vanaf november 2020 een veelgezochte term op het internet, vlak na Joe Bidens overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Joe Bidens campagneslogan “Build Back Better” en de toespraak van de Canadese premier Justin Trudeau die in september 2020 viraal ging, leverden ook het zogenaamde bewijs van de samenzwering die men beweerde. Deze toespraak gaat over de ontwikkelingsagenda voor 2030 en bevat veel overeenkomstig taalgebruik met die van De Grote Reset.

Bron: Wikipedia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: