Spring naar inhoud

Coronabehandeling Drentse huisartsen goedgekeurd: ‘Dit betekent dat de experimenten met coronavaccins moeten stoppen’

corona

Een commissie heeft een coronabehandeling van Drentse huisartsen goedgekeurd. Jan Scherpenisse en Marcel de Vijlder behandelen hun patiënten met dexamethason. Veertien huisartsenpraktijken gaan de behandeling nu voorschrijven bij corona.

De huisartsen stellen dat coronapatiënten in een vroeg stadium behandeld moeten worden met dexamethason om zo de druk op de ziekenhuizen te verminderen. “Dit is echt een dolk in het hart van de coronacrisis,” zegt Scherpenisse tegen RTV Drenthe. “Hopelijk leidt dit tot een doorbraak.”

Het probleem is volgens de artsen niet zozeer het virus zelf. “Dat is precies waar de plank momenteel misgeslagen wordt. Het gros van de mensen knapt vanzelf weer op na even flink grieperig te zijn geweest.” Sommigen worden na de griepverschijnselen ook benauwd, en dan is het eigenlijk al te laat.

Als deze patiënten in het ziekenhuis terechtkomen, is dexamethason namelijk geen optie meer omdat ze zich al in een later stadium bevinden. Er waren nog geen richtlijnen voor behandeling door de huisarts. Patiënten moesten dus wachten tot de klachten erger werden. Daar komt nu verandering in.

In overtreding

Hoogleraar Bob de Wit van Neyenrode is blij met het bericht. “Dit is goed nieuws want het betekent dat de experimenten met coronavaccins moeten stoppen,” schrijft hij op LinkedIn. “De huidige vaccins mogen tot 2023 – het einde van de testfase – juridisch alleen worden toegediend als er geen alternatieven zijn. Wie dat wel doet, of daartoe toestemming geeft – zoals Hugo – is in overtreding.”

De Amerikaanse arts Simone Gold legde eerder al uit dat alternatieve behandelingen werden verboden omdat je geen spoedprocedure kunt aanvragen voor bijvoorbeeld een vaccin als er al een medicijn beschikbaar is.

“Je kunt zo’n noodtraject niet doorlopen als er al een behandeling is. Dan zou het vaccin het normale traject moeten doorlopen en dat zou jaren kunnen duren. Door de concurrentie uit te schakelen, heb je dat probleem niet,” zei Gold.

https://www.ninefornews.nl/coronabehandeling-drentse-huisartsen-goedgekeurd-dit-betekent-dat-de-experimenten-met-coronavaccins-moeten-stoppen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: