Spring naar inhoud

Hoe Iran een dictatuur werd en Nederland nu het zelfde overkomt.

Hoe was het mogelijk dat een vrij en modern land (Iran) zich in een jaar tijd liet transformeren tot een dictatuur?
Die vraag beantwoord schrijfster Shohreh Feshtali feilloos met anekdotes en goede analyses over hoe het mechanisme werkt.
En dat vermogen is meteen de reden voor haar grote zorg, want ze ziet exact hetzelfde zich weer voltrekken maar nu met als overtreffende trap, dat er ook inbreuk op onze lichamelijke integriteit wordt gepleegd middels een vaccin dat mondiaal (in)direct verplicht wordt.
Shohreh Feshtali vluchtte ca. 30 jaar geleden naar Nederland vanwege doodsbedreigingen aan het adres van haar man. Hij was in het bezit van het omstreden boek “De Duivelsverzen” van Salman Rushdie en daarop stond een Fatwa, oftewel de doodstraf. Na 11 jaar bij de belastingdienst gewerkt te hebben en een perfecte integratie voelde zij zich thuis in Nederland als nooit te voren.
Maar sinds maart 2020 zag ze het land transformeren in een land van onderdrukking met steeds minder vrijheden. “De parallellen met Iran uit de jaren 70 zijn ongekend”, vertelt Feshtali in een uitgebreid interview dat daags na deze video op dit kanaal getoond zal worden. Eerder behandelden we al de Open Brief aan Mark Rutte – in een aparte video – die de aanleiding was voor Flavio Pasquino om contact met de Iraanse schrijfster te zoeken die maandag 8 maart 2021 haar debuutroman lanceert “Gesluierde jaren”.Dit is onderstaande link vind je de video waarin Shohreh Feshtali de brief voorleest; https://www.youtube.com/watch?v=Z7y4C…​ Meer over De Duivelsverzen lees je; https://www.parool.nl/nieuws/waarom-j…

Meer over het boek van Shohreh Festhali vind je; https://www.ako.nl/gesluierde-jaren-9…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: