Spring naar inhoud

BN’er-moeders spreken zich uit: ‘Beleid ontwricht kinderlevens’

Fajah Lourens, Doutzen Kroes en Lieke van LexmondBeeld © ANP

Een aantal BN’er-moeders is het coronabeleid zat en wil vrijheid voor kinderen. Doutzen Kroes (36), Fajah Lourens (39), Rens Kroes (33), Lieke van Lexmond (39), Josje Huisman (35), Daniëlle Oerlemans (47), Kim Pieters (41), Elske Wind (32), Vivian Reijs (43), Victoria Koblenko (40), Marlies Dekkers (55), Connie Witteman (69), Eva van de Wijdeven (36), Kristel Elstak (37) en vele andere moeders spreken zich uit tegen de maatregelen voor schoolkinderen.

“Als een regel niet deugt, deugt hij niet”

‘Namens een grote groep moeders en voor alle kinderen in Nederland luiden wij de noodklok’, vertelt Doutzen bij het bericht over hun brandbrief ‘Moederhart’. ‘De recent aangescherpte coronamaatregelen op scholen, waaronder een nieuw test-, quarantaine- en mogelijk vaccinatiebeleid, zullen de levens van onze kinderen aanhoudend verder ontwrichten. Met mogelijk onherstelbare, ernstige schade tot gevolg’, stelt het topmodel. 

 Lees ook:

In de brandbrief hebben de moeders het onder andere over het terugpakken van de ‘handelingsvrijheid’ en de ‘feitelijke situatie’. Bovendien doen ze een ‘dringend beroep op basis- en middelbare scholen, universiteiten, opvanginstellingen, de jeugdgezondheidszorg, GGD en vele andere instellingen die de taak hebben onze kinderen te begeleiden.’ ‘Als een regel niet deugt, deugt hij niet’, stellen de moederharten. ‘Van moederhart tot ieders hart vragen wij jullie dan ook de regels langs de lat van jullie eigen innerlijk kompas te leggen, en daar waar zij strijdig zijn met jullie geweten deze niet te volgen.’

Voor Doutzen is het niet de eerste keer dat ze zich keihard uitspreekt tegen het coronabeleid. In de video hieronder vertelt ze waarom ze het vaccineren van kinderen als ‘propaganda’ ziet. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: