Spring naar inhoud

Huisartsen in Groningen krijgen koorts na tweede prik met coronavaccin Moderna:

In een appgroep van Groningse huisartsen is enige onrust ontstaan omdat enkele van de artsen koorts kregen na hun tweede coronaprik met het Moderna-vaccin.

De Groningse huisartsen kregen dit weekeinde hun tweede Moderna-prik in het UMCG. Een aantal van hen heeft wat heviger bijwerkingen gekregen dan bij de eerste inenting vier weken geleden. Daarover is in een appgroep van waarnemers voor diensten bij de Doktersdienst wat commotie ontstaan. Vanwege de koorts konden enkelen niet werken en moesten ze op stel en sprong diensten ruilen.

Artsen moeten zelf vervanging regelen

Volgens woordvoerder Marian Blaauw van de Doktersdienst Groningen zijn er nog geen diensten uitgevallen. ,,Het is bekend dat met name bij het Moderna-vaccin de bijwerkingen wat heviger kunnen zijn na de tweede vaccinatie. Ik zit zelf niet in die appgroep maar er schijnen wel mensen onwel te zijn geworden. Ze moeten als ze ziek zijn zelf vervanging regelen dus daarover is mogelijk in die appgroep gesproken.’’

De huisartsen konden zelf plannen op welk tijdstip ze de vaccinatie wilden dit weekend. Omdat de voorjaarsvakantie in het Noorden begint, hebben ook nog vrij veel huisartsen vrije dagen. ,,We hebben de vaccinaties juist in de weekenden gepland zodat er minder uitval zou zijn doordeweeks’’, voegt Blaauw toe. Volgens haar zijn alle weekend-, avond- en nachtdiensten nog gewoon ingevuld.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: