Spring naar inhoud

Trump wint de ene na de andere verkiezingsrechtszaak

trump

De Amerikaanse Senaat heeft Donald Trump niet veroordeeld voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Daarmee is ook het tweede impeachment-proces dat de Democraten waren begonnen, mislukt. De Democraten wilden nog getuigen horen, maar zagen er vanaf omdat de Republikeinen het werk van de Senaat dan lang dreigden te blokkeren.

Nu Trump van de meeste social media is verbannen en de media nauwelijks nog over hem schrijven, lijkt het alsof hij het bijltje erbij neer heeft gelegd. Niets is minder waar. Hij is nog altijd druk bezig met het voeren van rechtszaken en boekt daarbij de nodige successen. Dankzij de algoritmes van Mark Zuckerberg en de acties van Twitter-baas Jack Dorsey, die de hele dag bezig is met het verwijderen van accounts van mensen die hem niet aanstaan, horen we daar vrijwel niets over.

Met geen woord over gerept

Na de presidentsverkiezingen van 2020 beweerden de massamedia en Big Tech dat er geen sprake was van verkiezingsfraude omdat de rechtbanken dat hadden bepaald. Dat is onjuist. Er lopen nog tientallen rechtszaken, maar daar wordt met geen woord over gerept.

Natuurkundige John Droz stelde een team samen van wetenschappers en ingenieurs, om de rechtszaken die zijn aangespannen eens goed onder de loep te nemen. Dat bleek geen gemakkelijke taak, aangezien het er meer dan 80 waren. Ze hebben hun bevindingen hier gepubliceerd.

Twee derde

Wat hebben Droz en zijn team ontdekt? Van de 80 zaken zijn er 34 ingetrokken, samengevoegd met andere zaken of verworpen. De rechters die de zaak verwierpen, stonden niet toe dat het bewijs zou worden gepresenteerd in hun rechtbank. Dat is wat anders dan een rechtszaak ‘verliezen’.

Van de 46 resterende rechtszaken lopen er nog 25. In 21 gevallen heeft de rechter uitspraak gedaan. Van die 21 heeft Trump er 14 gewonnen en zeven verloren. Met andere woorden: Trump heeft twee derde van de rechtszaken gewonnen waarin de rechter uitspraak heeft gedaan. Dat zie je niet in het NOS Journaal

3 Comments »

  1. Wat een baarlijke nonsens wordt er weer in de “Ware Wereld” (een misleidender naam voor een platform ken ik niet) verkondigt. Trump heeft praktisch alle rechtszaken verloren. Hij is niet ‘impeached’ omdat 43 Republikeinen niet de moed en de ballen hadden om de Democraten te steunen ondanks alle beelden en bewijzen die aantonen dat Trump de geschiedenis in zal als de grootse Loser ever.

    Schrijver(s) van ”Trump-wint-de-ene-na-de-andere-verkiezingsrechtszaak” ga lekker in Margo Largo Florida bij de ‘disgraced Family’ Trump. Kun je fijn iedere dag gaan golfen op Mar-a-Lago met Trumpie. Bedenk wel dat Trump altijd moet winnen ook al speelt hij ‘Par +3’ !

    Laten we hopen dat de GOP zich afscheidt van de z.g. Republikeinse ‘LANDVERRADERS’

    Like

  2. Graag een overzicht geven van de rechtszaken die Trump heeft verloren en van de zaken die Trump eventueel heeft gewonnen. Uiteraard met vermelding van naam en toenaam van betreffende processen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: