Spring naar inhoud

EASTER EGGS

Tekst: Tabitha van Wieren

EASTER EGGS

Met deze term kwam mijn zoon laatst aanzetten. Het zijn verborgen boodschappen in bijvoorbeeld Disneyfilms. Grappige symbolen, getallen, afbeeldingen die in vele tekenfilms verstopt zitten. Er schijnen hele YouTube filmpjes van te vinden zijn. Het leek grappig en onschuldig wat ik voorbij zag komen op het schermpje van mijn zoon.
Echter zag ik zojuist heel wat anders voorbijkomen op de fb pagina van een vriendin en ik deel de afbeeldingen graag.

De laatste tijd vraag ik mij steeds vaker af in hoeverre “het kwaad” al niet is geïnfiltreerd in al onze systemen..
Van media tot onderwijs, van politiek tot autoriteit. Corruptie, schandalen, duisternis in alle denkbare systemen, hersenspoeling, foutieve voorlichting. Weten jullie trouwens dat “www” in het Hebreeuws staat voor “666”?
Dat geeft te denken, hè.

Ik begin ervan overtuigd te raken dat de Bijbel hier reeds over schreef 2000 jaar geleden. Over een Antichrist, 1 wereldleider, een teken van het Beest dat zorgt dat je bij acceptatie ervan mag kopen en verkopen.
Ik begin meer en meer overtuigd te raken dat het gros van de mensen, zonder het te beseffen, gemanipuleerd wordt door deze zieke wereld.

Vanmorgen werd ik wakker en besefte ik dat ik mij wederom door emoties heb laten leiden gister. Van intense blijdschap op het ijs ging ik ’s avonds naar boosheid. Boosheid vanwege het vele onrecht. Boosheid vanwege mijn dochter van 5 die na 2 dagen school weer thuiszit. Officieel in quarantaine zou moeten om daarna getest te worden…

Ik besefte vanmorgen echter dat wij ons als speelbal laten gebruiken. Laat ik het “EASTER EGGS” noemen om dit thema terug te laten komen. (easter betekent Pasen bedenk ik nu ik het schrijf. Pasen: de kruisiging EN opstanding van Jezus…🤔🤔 Dubbelzinnig paasei?)

Ik probeer in deze bizarre tijd nuchter te blijven en me bij feiten te houden.
Tot een tijdje terug wilde ik gewoon niet twijfelen aan alles in het leven, behalve dan tot nu toe aan de media en de overheid. Maar ja, dat is nogal wat. Deze twee hebben de grootste macht in handen. Wanneer deze al niet de waarheid verkondigen, wat is er wereldwijd dan nog meer gaande?

Wij zijn mijns inziens speelballen die alle kanten op gepingpongd worden.
Soms vliegen we even, genieten we van het uitzicht onderweg, om daarna weer een keiharde klap te moeten incasseren. Een klap die pijn doet en ons meters terugslingert. We geven het spel niet op.
Wel vraag ik mij af of wij niet beter kunnen stoppen met dit spel en ons gaan inlezen in een nieuw spel voordat we uitgeput raken en het voor sommigen game-over is.

Dit houdt nogal wat in en we willen eigenlijk zo ver nog niet denken. Maar wat als over een tijd een supermarktbezoek niet meer mogelijk is zonder een vaccin? Wat als jouw kinderen indirect verplicht worden zich te laten testen omdat ze anders worden uitgesloten van onderwijs. Hier loop ik vanaf volgende week al tegenaan. De kinderen die getest worden kunnen uit quarantaine. De rest blijft er nog 5 dagen in. Thuis- en fysiek onderwijs is,begrijpelijk, niet gelijktijdig mogelijk.
Scholen voeren slechts uit wat hen wordt opgedragen. Het kwaad heeft alle macht!
Op uitermate slinkse wijze kan het kwaad zijn plan tot uitvoer brengen. Namelijk door de inzet van hardwerkende, goedgelovige burgers. Ondernemers, schoolleiders, kerkleiders, gebouwbeheerders, horecaeigenaren etc etc.

Dit spel zit psychologisch zo ontzettend goed en geraffineerd in elkaar.
Voor mij en vele anderen lijkt het iets dat ineens komt opzetten.
Maar ik geloof dat we bij het sluitstuk zijn aangekomen. Het sluitstuk van een groot en duister spel dat al vele jaren gaande is.
We naderen het eind van dit levende ganzenbordspel.
Vele ganzen zijn gehersenspoeld en zien niet in dat hun rol het spel heeft laten doorgaan. Zonder hen was het doek al veel eerder gevallen.
Een aantal ganzen raakten onderweg verstrikt, geraakten in de gevangenis en moesten een beurt overslaan. Soms werden ze uit het veld geslagen en moesten ze terug naar start. Zij begonnen na te denken over hun authenticiteit. Mochten zij zijn wie ze wilden zijn of werd alles maar voor hen bepaald. Wat was hun eigen invloed op het spel des levens? Moesten zij misschien stoppen met het tegenhouden van de ijverige, goedgelovige ganzen? Zij leken onvermurwbaar. Echter leefden zij in een grote leugen en was de finish allesbehalve een overwinning. Althans voor de ganzen zelf.

Moeten wij, als wakkere ganzen, ons niet voorbereiden op de volgende fase van het spel? Zodat we in balans blijven en niet keer op keer van het bord geknikkerd worden. Waardoor de afstand tot de andere ganzen alleen maar groter wordt en waardoor wij steeds weer gekwetst raken en terug bij af zijn?

Dat is nogal wat, hè. Maar beter goed voorbereid dan dat het ons ineens overvalt.
Zeker iets om over na te denken.

Moeten we een parallel spel opzetten voor de tijd die nog gaat komen? We weten niet hoelang het nog gaat duren en wat ons nog te wachten staat. Terugkomend op de Bijbel komt het voor “gelovige” ganzen uiteindelijk goed. Maar wat er met de andere ganzen gebeurt, is een afschuwelijk vooruitzicht. Althans volgens de Bijbel.
Stel dat het klopt en het duurt nog een tijd. Moeten wij niet vooruitdenken?
Zelfvoorzienend worden, onafhankelijk van de huidige systemen?

Tot zover, voor nu.
De tijd dringt.
(Voor mij om me klaar te maken voor een werkdag maar ook voor ons allen!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: