Spring naar inhoud

De Wetenschap bepaald?

Door Pieter Stuurman:

“Wetenschappers zeggen….” Bijna iedere dag lees je het in iedere krant en hoor je het op TV.

Als deze wetenschappers eerst maandenlang zeggen dat mondkapjes niet werken, en vervolgens achter een verplichting staan, dan zijn het waanzinnigen of leugenaars.

Als deze wetenschappers beweren dat een tijdschrift of tabak kopen bij de Primera gevaarlijk is, maar bij Albert Hein niet, dan zijn het waanzinnigen of leugenaars.

Als deze wetenschappers beweren dat je voor 9 uur niet besmet kunt worden, maar daarna wel, en er dus een avondklok moet zijn, dan zijn het waanzinnigen of leugenaars.

Als deze wetenschappers beweren dat een ‘vaccin’ dat nog maar enkele maanden bestaat, bewezen veilig is op de langere termijn, dan zijn het waanzinnigen of leugenaars.

Als deze wetenschappers beweren dat je een virusziekte kunt bestrijden door overdracht ervan uit te sluiten via isolatie, dan zijn het waanzinnigen of leugenaars.

Als deze wetenschappers beweren dat je voor 8 uur probleemloos alcohol kunt kopen, maar het na 8 uur gevaarlijk is, dan zijn het waanzinnigen of leugenaars.

Als deze wetenschappers beweren dat het vernietigen van de economie en de exploderende armoede goed zijn voor de volksgezondheid, dan zijn het waanzinnigen of leugenaars.

Als deze wetenschappers beweren dan het ruïneren van het sociale leven van jongeren de volksgezondheid bevordert, dan zijn het waanzinnigen of leugenaars.

En deze lijst is gemakkelijk aan te vullen met nog veel mee waanzin en leugens.

De titel “wetenschapper” zegt immers helemaal niks over iemands mentale gezondheid of oprechtheid. Kwaadaardigheid en leugenachtigheid komen in deze beroepsgroep net zoveel voor als bij andere.

Voor normale logica en gezond verstand hoef je gelukkig geen wetenschapper te zijn. En gelukkig zijn er ook heel veel wetenschappers die nog wel bij hun verstand, en oprecht zijn.

1 reactie »

  1. Uitermate storend dat continu dezelfde koppen hun filosofie mogen verkondigen en dat anderen met gelijke kwaliteiten en gelijke opleidingen hun waffel moeten houden van de elite . Op straffe van uitsluiting worden specialisten tot zwijgen gedwongen. Worden op universiteiten haatcampagnes gevoerd tegen een ander geluid en winkelt de politiek vrolijk verder tussen hun buikspreekpoppen. Niet meepraten met de elite betekent , een verbod op demonstratie, een cordon sanitair om de persoon, haatcampagne op de persoon en een veroordeling tot complotdenker die fake nieuws verspreidt. Immers dictator rutte spreekt uitsluitend de waarheid. Welkom in Korea aan de Noordzee

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: