Spring naar inhoud

DE KRACHT VAN EEN MASSAAL ‘NEE’…

Donald Trump probeerde Big Tech het zwijgen op te leggen, maar het omgekeerde is nu gebeurd. Hij is van alle belangrijke social media platforms verwijderd en zal daar niet zo snel meer terugkeren. De frontale aanval op het recht van meningsuiting kan niet duidelijker in beeld worden gebracht. Niet alleen in de VS maar ook in de rest van de wereld zul je zien dat er nu in allerijl nieuwe wetgeving wordt doorgedrukt om ons allemaal in het gareel te krijgen, om ons monddood te maken…

De machthebbers, met behulp van hun trouwe compagnon de media, hebben de publieke opinie nu zo bespeeld dat men de oorlog tegen “terroriserende gedachten en woorden” volstrekt kan rechtvaardigen. Dit is precies waarom ik zo verdrietig was toen een kleine groep activisten temidden van al die vreedzame demonstranten het Capitool in Washington bestormden. Ongeacht wie deze mensen waren, ik realiseerde me gelijk dat Trump hier de schuld van zou krijgen. En ook dat dit zal worden gebruikt om iedereen die in zijn kielzog meeloopt een toontje lager te laten zingen. Big Tech als wapen om het vrije woord te doden. En Big Media om het vrije woord als een aanslag op de democratie af te schilderen. Een geslaagd een-tweetje…

Nu de Democraten vrij spel hebben in het Congres en de Senaat zal hen geen strobreed in de weg worden gelegd. Trump zal zeker op de achtergrond een rol blijven spelen, vlak hem zeker niet uit, en ook zijn grote aanhang zal niet stil blijven zitten. Maar op korte termijn zal hun invloed beperkt zijn omdat ze niet aan de knoppen draaien van het almachtige systeem. Niet alleen zal de censuur ‘The land of freedom’ de keel dichtknijpen, maar ook zal er enorme druk worden uitgeoefend op alle gouverneurs van staten om hun burgers monddood te maken middels het verplicht dragen van maskers, en zul je zien dat mensen meer en meer worden opgesloten in hun huizen en zelfs in quarantainekampen. En wie niet luistert, zal daar voor moeten boeten. Voorwaar geen fijn vooruitzicht, ik weet het.

De afgelopen maanden hebben heel duidelijk gemaakt dat ook in Europa onze politici niet voor de oplossing gaan zorgen. Onze grondrechten worden stelselmatig met een simpele pennenstreek van tafel geveegd, alles onder het mom van een pandemie. Daar komt nu dus nog eens bij het gevaar van zogenaamde extreme denkbeelden welke tot terrorisme kunnen leiden. De politiek gaat ons dus niet hieruit halen. De media niet. Big Tech niet. Big Money niet. Al deze groeperingen worden namelijk aangestuurd door dezelfde hand. Blijft er nog maar een groep over. Gelukkig wel verreweg de grootste. WIJ, het volk…

Wij zijn zelf de bevrijding. En wie dat niet ziet, zal geen onderdeel zijn van die bevrijding. Hoe langer we echter wachten en maar blijven meedoen met alles wat over ons wordt uitgestrooid, hoe intenser de pijn en hoe moeilijker het wordt om het tij te keren. Ik hoop maar dat mijn woorden gehoord worden door hen die nog steeds denken dat we in een gezondheidscrisis zitten en dat alle maatregelen zijn gericht om daar uit te komen. Mensen, dit gaat niet om onze gezondheid, maar om onze gehoorzaamheid. Men wil ons tot slaaf maken in een totalitaire staat. Ik kan me toch echt niet voorstellen dat de meerderheid van ons dit wil. We willen toch allemaal onze vrijheid terug…

Horen daar dan quarantaine kampen bij? Verplichte vaccinatie? Genetische manipulatie? Mondmaskers? Opsluiten van gezonde mensen? Een hele bevolking periodiek testen, inclusief jonge kinderen? Censuur op social media? Media propaganda? Afstand houden? Verbod om bij elkaar te komen? Avondklokken? Boetes en dwang bij niet gehoorzamen? Dit zijn allemaal uitdrukkingen van fascisme, van een totalitaire politiestaat. Niet van vrijheid, niet van een democratische rechtstaat…

Waarom zien we dit dan niet? Heel simpel, omdat we niet meer met een heldere blik kijken. We hebben onze kalmte verloren, emoties hebben ons gezichtsveld en beoordelingsvermogen vertroebeld, en we zitten vast in het donkere en angstige speelveld waarin de elite superieur is.

We zullen helder moeten blijven in ons hoofd. Kalm blijven, vertrouwen houden en ons steeds meer verenigen. En uiteindelijk zullen we moeten stoppen met gehoorzamen, niet meer meedoen aan de agenda die steeds verder wordt uitgerold. Zonder geweld. Zonder provocatie. Zonder grote woorden. De kracht van een massaal ‘Nee’ is enorm. Het maakt de ander die jou wil domineren compleet machteloos. Niet als je het slechts met enkelen doet, want dan kan middels dwang en boetes je alsnog gedwongen worden. Maar als je het massaal doet, is het Game Over. Dat is onze kracht en die moeten we gebruiken. Dan komen we hier uit. Zeker weten…
Geschreven door Angelo Meijers

1 reactie »

  1. Wat een baarlijk nonsens. “Join the camp” van Kirstie Alley. Zij heeft tenminste nog de “common sense” om de bestorming van het Capitool te veroordelen. De kracht van de meerderheid heeft op democratische wijze gewonnen in de USA ondanks de grootste clown die er de laatste 200 jaar is geweest. Trump zal wel over enige tijd wel weer over sociale media beschikken, links om of rechts om. Maar dat geeft niet want voor hem is het GAME OVER. Same for senile lawyer Giuliana and the lunatic senators Jos Howley and Ted Cruze; plus the KKK, QAnon, the Proud Boys and other conspiracy groups.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: