Spring naar inhoud

Welkom in China


(Harmen Endendijk,
melkveehouder Ermelo)
Overgenomen uit lokale krant

Wat zo gek is, de koele sterftecijfers onder de verschillende bevolkingsgroepen laten al het hele jaar niets bijzonders zien in vergelijking met andere jaren. De crematoria staan niet roodgloeiend. Op de sites van CBS en RIVM zijn veel statistieken vrij gemakkelijk te vinden. Wie over twintig jaar terugbladert door de sterftecijfers zal zich afvragen waar nou de piek van de pandemie in 2020 is terug te zien. En nee, dat is niet dankzij de lockdown.

Ook in landen waar geen lockdown was, zoals Zweden, bleef het griep verloop volstrekt normaal. En nee, dat komt niet doordat Zweden zo groot is en de mensen ver uit elkaar wonen. Zweden heeft een urbanisatie (verstedelijking) van maar liefst 87%! Bijna iedereen woont dus in de stad. Intussen testen we ons een ongeluk, met een kreupele PCR test en nog veel kreupeler interpretatie van de uitkomsten. Ja, ook ik heb epidemiologie gestudeerd in Wageningen. Feit is, dat als je maar genoeg test, je vanzelf een pandemie creëert.

Als je genoeg IQ-testen afneemt, zul je ook zien dat het aantal idioten snel toeneemt. Ik heb steeds meer moeite met ‘de deskundigen’ die met veel gevoel voor onderbuik maar blijven gillen voor een tweede lockdown. Enig voortschrijdend inzicht op basis van de cijfers zou hier toch op zijn plaats zijn. Zeker als je tegelijkertijd bezig bent de wereldeconomie de nek om te draaien. Ik hoorde dat inmiddels ook de voedselbanken de noodklok luiden. En dan zijn we bij het meest zorgelijke punt, de staatscensuur op critici. Als ik er goed over nadenk is dat wat me nog het meest beangstigd. Dagelijks lees je dat kritische opmerkingen over ‘de pandemie’ worden verwijdert van Facebook en Twitter, in ‘gewone’ westerse landen. Dat gebeurt dan door zogeheten ‘fact-checkers’. Waarom zien we die mensen nooit op tv? Dat moeten toch wel ontzettend slimme mensen zijn, als ze in staat zijn om de cijfers onderuit te halen van iemand als professor John Ioannidis, ‘s werelds meest geciteerde en gerespecteerde arts-epidemioloog, die met zijn reviews zelfs de meest panische pandemie-aanhanger ontnuchtert.

Anonieme ‘fact-checkers’ die zónder verweer elke kritische noot kunnen censureren onder het mom ‘DEZE INFORMATIE KLOPT NIET’, zijn de nagel aan de doodskist van onze vrijheid van meningsuiting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: