Spring naar inhoud

De overbodige griepprik – Zembla – BNNVARA

Artikel uit 2010 van Zembla waaruit maar blijkt dat de gripprik vooral een commerciële melkkoe is en waarvan eigenlijk geen enkel bewijs is dat het ook maar enigszins werkt .

De mensen die toen ook al bakken met geld verdiende aan de “misschien”werkende vaccins moeten we nu gaan vertrouwen dat ze het vaccin tegen de Corona gaan vinden. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit vaccin net zo min gaat werken maar de Big Pharma heel veel geld gaat opleven en de overheden heel veel macht gaat opleveren.

Want mensen die straks niet gevaccineerd zijn zullen de outcasts worden van de samenleving. zonder vaccin geen uitkering, geen toegang tot openbare gebouwen en nog veel meer maatregelen die onze 75 jarige “vrijheid” ernstig zullen aantasten.

Artikel van Zembla ;

farmaceutische industrie20 nov 2010  •  leestijd 2 minuten

https://player.bnnvara.nl/?id=544392

4 miljoen mensen in krijgen in Nederland jaarlijks een griepprik. De griepprik is gratis voor ouderen en mensen met een chronische ziekte, maar kost de overheid jaarlijks 55 miljoen euro. Volgens het RIVM, dat verantwoordelijk is voor de vaccinatiecampagne, beschermt de prik tegen de ernstige gevolgen van influenza. Maar klopt dat eigenlijk wel? Hoe effectief is het vaccin? Griepdeskundigen uiten daarover in ZEMBLA hun twijfels.
Twijfels over effectiviteit griepprik
Eigenlijk weet niemand precies hoe goed het griepvaccin werkt. Er is namelijk nooit goed onderzoek naar gedaan. In 2006 publiceert de Cochrane Collaboration, een onafhankelijke organisatie waarbij wetenschappers van over de hele wereld zijn aangesloten, hierover een vernietigend artikel. Ze hielden alle onderzoeken tegen het licht en kwamen tot de slotsom dat er helemaal geen bewijs is dat de griepprik doet waarvoor die is bedoeld, namelijk longontsteking en sterfte voorkomen. Deze conclusie heeft de Cochrane Collaboration in juni van dit jaar in een nieuw artikel bevestigd.

Hoogleraar innovatie en medische biotechnologie H. Schellekens zegt hierover in ZEMBLA: ‘ De studies bleken zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn. En van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het vaccin eigenlijk niet werkt. ‘ Schellekens noemt het onethisch een hele bevolkingsgroep te vaccineren met een vaccin dat bijna niets doet.Werkzaamheid en effectiviteit van influenzavaccinatie (pdf)

Documenten en links

Geneesmiddelen bulletin : Werkzaamheid en effectiviteit van influenzavaccinatie (pdf)Vragenvan het lid Arib aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overbeïnvloeding door de farmaceutische industrie naar aanleiding van de uitzending “De overbodige griepprik” .

Links:
– Linda Voortman (Groen Links) in gesprek met Felix Meurders (DeGids.fm). Linda Voortman wil van de  minister van Volksgezondheid tekst en uitleg over die – misschien wel – overbodige griepprik. Beluister het gesprek hier .

– In oktober 2009 besteedde Argos aandacht aan Ab Osterhaus vermeende belangenverstrengeling. Argos dook dieper in de wereld van de bv’s die het Erasmus Medisch centrum rond de activiteiten van Osterhaus heeft opgetrokken. Juridisch deskundigen geven commentaar.

In de studio reageren Sybolt Noorda ,voorzitter van de Vereniging Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU), Huub Schellekens , hoogleraar medische biotechnologie aan de Universiteit Utrecht en Hans van der Linde , huisarts in Capelle. Er wordt door hen gediscussieerd over de vraag of Ab Osterhaus eigenlijk niet een goed voorbeeld is van waar de ondernemende universiteit toe kan leiden. Luister naar Argos: Osterhaus of osterhype?

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/de-overbodige-griepprik

1 reactie »

 1. Hi beste mensen,
  Ik ben erg blij dat jullie naar deze doc. verwijzen. Echter missen jullie in dit artikel een zeer belangrijk onderwerp uit deze doc. Namelijk de wijziging van de definitie van Pandemie, onder druk van de Farmaceutische lobby, door de corrupte WHO. Namelijk van geografische spreiding met enorm veel doden, naar slechts geografische spreiding (zonder doden).
  De artsen roepen mbt Covid-19 al een tijdje dat de overheid te veel kijkt naar het aantal besmettingen en hier op stuurt terwijl er gestuurd dient te worden op het aantal doden. En laat dit nu net komen door die wijziging van de definitie in 2009! Kunnen jullie hier nog onderzoek naar doen?
  Ps: misschien goed om deze video te downloaden op het eigen platform alvorens deze weer wordt gecensureerd.
  grt,
  Karim

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: