Spring naar inhoud

Meer doden tijdens langdurigste griepgolf ooit

Nee dit is geen bericht van nu, dit bericht komt uit 2018. Toen er bijna 9000 mensen in 16 weken aan de griep overleden.

Toen werden er geen maatregelen getroffen die onze vrijheid afnamen en geen winkels gesloten. Uiteraard is het verschrikkelijk voor iedereen die aan een ziekte overlijd maar de hele economie stilleggen voor een Corona virus stinkt aan alle kanten

Meer doden tijdens langdurigste griepgolf ooit

Afgelopen winter waarde de langdurigste griepgolf ooit gemeten rond in Nederland. De epidemie duurde in totaal 21 weken. Tijdens de griepepidemie stierven in totaal ruim 65.000 mensen. Dat waren er ruim 8600 meer dan verwacht.Redactie 01-10-15, 08:02 Laatste update: 16:34 Bron: ANP

 Dit hoge aantal hangt volgens het ‘jaarrapport influenza en andere luchtweginfecties’ van het RIVM waarschijnlijk samen met de griep. Bijna twee miljoen mensen hadden last van griepachtige klachten. Ongeveer 10.000 zieken moesten naar het ziekenhuis voor complicaties door de griep, zoals longontsteking.

De griepprik, die zestigplussers en mensen met een chronische medische aandoening jaarlijks krijgen aangeboden, was volgens het RIVM minder effectief dan verwacht. ,,Maar het is niet met zekerheid vast te stellen in hoeverre dit heeft bijgedragen aan de lange duur van en de verhoogde sterfte tijdens de epidemie”, aldus het RIVM.

https://www.ad.nl/gezond/meer-doden-tijdens-langdurigste-griepgolf-ooit~a2917383/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: