Spring naar inhoud

In Zweden, waar geen lockdown van kracht is, gaat het eigenlijk best wel goed.

zweden

In Zweden, waar geen lockdown van kracht is, gaat het eigenlijk best wel goed. Is dit de oplossing?

In tegenstelling tot veel andere Europese landen is Zweden niet in lockdown. Bijeenkomsten met meer dan 50 mensen zijn verboden, en universiteiten en middelbare scholen houden hun deuren gesloten, maar lagere scholen, crèches, restaurants, cafés, parken en winkels zijn wel gewoon open.

De voormalige Zweedse hoofdepidemioloog en adviseur van het Zweedse Gezondheidsagentschap Johan Giesecke zei dat andere landen ‘politieke, ondoordachte maatregelen hebben genomen’ die niet gesteund worden door feiten.

Het is voor het eerst dat we gezonde mensen in plaats van zieke, kwetsbare mensen in quarantaine hebben geplaatst.

Onmogelijk

“Wij proberen maatregelen uit waarvan bewezen is dat ze werken,” zei arts Emma Frans van het Zweedse Karolinska-instituut.

Het probleem met lockdowns is dat je ‘het systeem te veel belast’, stelde de Zweedse hoofdepidemioloog Anders Tegnell.

“Je kunt een lockdown niet maandenlang aanhouden, dat is onmogelijk,” zei hij. “Werklozen vormen een grote bedreiging voor de volksgezondheid. Dat is een factor waar je rekening mee moet houden.”

Als sociale isolatie de verspreiding van het virus helpt te verminderen, zou je in Zweden tienduizenden coronagevallen verwachten. Er zijn in het land tot nu toe 401 coronadoden gemeld (stand op 6 april, red.).

Aantal ic-opnames blijft gelijk of neemt af

Op de Zweedse ic-afdelingen liggen vooral oudere mensen, waarvan 77 procent onderliggende aandoeningen heeft zoals hartziekte, diabetes of een longaandoening.

In Zweden blijft het aantal ic-opnames al een week lang gelijk of neemt zelfs af.

Het land bereikt groepsimmuniteit door niet in paniek te raken. Zweden verspreiden het virus, grotendeels asymptomatisch, net als tijdens een normaal griepseizoen.

Zij maken beschermende antilichamen aan die het steeds lastiger maken voor het coronavirus om ouderen te bereiken en te besmetten.

Laat de natuur haar werk doen

Het sterftecijfer in Zweden door corona (40 per 1 miljoen) ligt aanzienlijk lager dan bij de griep (80 per 1 miljoen in 2018).

Ter vergelijking zijn in Zwitserland, waar mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven, al 715 coronadoden geteld (6 april).

Laat de natuur haar werk doen. We hebben zo vaak te maken met nieuwe virussen. De beste manier is om jonge, gezonde mensen antilichamen aan te laten maken en zo de ouderen en zieken te beschermen.

Na verloop van tijd zal duidelijk worden dat je met sociale isolatie heel weinig bereikt.

Het aantal sterf- en besmettingsgevallen zal niet afnemen, maar de economie krijgt wel een opdoffer van jewelste, met veel ellende, pijn, sterfte en ziekte tot gevolg.

https://www.ninefornews.nl/in-zweden-waar-geen-lockdown-van-kracht-is-gaat-het-eigenlijk-best-wel-goed-is-dit-de-oplossing/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: