Spring naar inhoud

Laatste stappen voor totale controle, voor we het echt beseffen zijn we alles kwijt ✅

Afbeeldingsresultaat voor 5005488514400256

Laatst viel me wat op op de radio.  Een reclame van Bol.com waarin aandacht gevraagd werd voor een abonnement voor onbeperkt boeken lezen  Digitaal dan wel te verstaan.

Iets wat misschien mij eerder nooit opgevallen zou zijn als iets wat ik hier op de blog zou moeten bespreken.  Maar het is een schakel in een reeks van gebeurtenissen die er voor zorgen dat wij heel langzaam al onze eigendommen kwijtraken.

Nu zullen de meeste zeggen dat het toch heel mooi is dat je onbeperkt boeken kunt lezen voor 10,– in de maand. En dat is misschien ook wel zo maar die boeken worden nooit van jou.  Je mag ze lezen maar je hebt niks tastbaars in huis.

En als je dan gaat kijken welk patroon je hier in kunt herkennen , dan zal dat in eerste instantie niet direct duidelijk zijn maar het is er wel degelijk.

Afbeeldingsresultaat voor lenenHet is begonnen met de aflossingsvrije hypotheek, je weet wel de boost van de jaren 80 waarin ineens alles kon.  Het kon niet op zoveel mogelijk lenen en niets aflossen.  Het resultaat is dat de mensen die destijds deze hypotheek afgesloten nu waarschijnlijk hun huis moeten verkopen omdat de periode van 30 jaar afloopt en het huis waar dus niets op is afgelost geheel betaald moet worden.

Maar buiten deze constructie is elke hypotheek zo geconstrueerd dat het huis pas echt eigendom wordt als de laatste cent is betaald. Tot die tijd is elk huis waar een hypotheek op rust eigendom van de bank.

Vervolgens kregen we in de jaren 90 de persoonlijke leningen en creditkaarten waar mensen bijna onbeperkt konden kopen , wel tegen achterlijke rentes, maar dat kon schijnbaar niemand iets schelen. Maar ook hier weer hetzelfde principe. Alles wat je op krediet koopt is niet van jou. En je geeft de leningverstrekker een vrijbrief om beslag te leggen op al je eigendommen ook al staat het totaal niet in verhouding met hetgene wat je ooit op krediet hebt gekocht.

Natuurlijk werden in die tijd alle zakelijke auto’s ook al geleased en dus op krediet gekocht.   Leasen is alleen een iets mooier woord.  Allemaal een mooie auto, maar niets is van ons zelf.   Nu sinds 2 a 3 jaar is ook de private lease in de mode gekomen.  Alhoewel ik vemoed dat het gewoon een onderdeel is van een zeer ingenieus plan, gaan we allemaal onze nieuwe auto aanschaffen via private lease.

Een trend die nu nog verder doorgezet word in de muziek , video’s, series en de boeken.  Denk hieraan aan spotify en i-tunes, HBO, videoland en nu ook Bol.com met hun e-boeken

Het is allemaal een onderdeel van het afhankelijk maken van de bevolking van grote multinationals en daarmee de elite van deze wereld.   Want mensen zonder eigendommen kun je namelijk veel makkelijker controleren en onderdrukken.

Want realiseer je eens wat er gebeurt als deze organisaties bepalen dat jij geen toegang meer hebt tot hun diensten.  Een druk op de knop is voldoende om jouw zogenaamde aankopen ongedaan te maken.

Neem daarbij de verbanning van het contante geld en de geforceerde trend van het digitaal betalen en de totale controle maatschappij is een feit.

En….. het gebeurt allemaal recht voor onze eigen ogen en we vinden het allemaal prachtig. Totdat…… we zo afhankelijk zijn geworden van de elite dat we helemaal niets meer in te brengen hebben.  Want als je het er niet mee eens bent dan blokkeren we toch gewoon je digitale geld !!!

En als contant geld dan niet meer bestaat ?   Hoe flink ben je dan nog om te protesteren tegen de machthebbers?   Ik denk dat het dan te laat is

Zo kan een onschuldig lijkende reklame je misschien nog wakkers schudden en je laten inzien dat we bezig zijn al onze vrijheden in te leveren voor spullen die we niet echt (mogen) bezitten !!

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: