Spring naar inhoud

Tomaten doden kankercellen. Italiaanse wetenschappers doen geweldige ontdekking

Tomaten doden kankercellen. Italiaanse wetenschappers doen geweldige ontdekkingTomaten gaan de strijd aan met kanker, zo blijkt uit een nieuwe studie. De vrucht blokkeert de celgroei als hij in zijn geheel gegeten wordt, zeggen onderzoekers.

Eerder werd al ontdekt dat het stofje lycopeen in tomaten een kankerremmende werking heeft, maar de tomaat bevat nog meer heilzame bestanddelen.

“De effecten van tomaten lijken niet gerelateerd te zijn aan specifieke bestanddelen zoals lycopeen,” zei hoofdonderzoeker Daniela Barone van het Italiaanse kankeronderzoekscentrum CROM.

Nieuwe behandelingen

“In plaats daarvan moeten ze in hun geheel worden bekeken,” voegde ze toe.

Uit twee soorten tomaten, San Marzano en Corbarino, werd een extract gehaald, dat ervoor bleek te zorgen dat maagkankercellen zich niet langer konden verspreiden en ontwikkelen.

Het extract leidde er uiteindelijk toe dat de kankercellen afstierven. De onderzoeksresultaten kunnen de weg plaveien voor nieuwe behandelingen, aldus de onderzoekers.

Mediterrane dieet

Tomaten maken onderdeel uit van het mediterrane dieet, dat het risico op kanker zou verlagen.

In Europa krijgen gemiddeld één tot twee op de 100 mannen en één op de 100 vrouwen maagkanker.

Bij mannen komt de ziekte het meest voor tussen de 60 en 75 jaar. De meeste vrouwen met maagkanker zijn 75 jaar en ouder.

De studie is gepubliceerd in het Journal of Cellular Physiology.

[Natural News]

https://www.ninefornews.nl/tomaten-doden-kankercellen-italiaanse/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: