Spring naar inhoud

Flat Earth deel 5 – Hoe houden we de Globe in stand? ✅

vlakke aarde

In dit artikel zal ik de situatie behandelen waarin het idee van de globe in stand gehouden wordt door instanties en overheden. En alle moeite die ze er voor doen om je te doen geloven dat de aarde een globe is.

Door meerdere inzichten zal ik laten zien hoe dit in stand wordt gehouden. Hiervoor gaan we terug naar een tijd dat zaken allemaal nog wat simpeler waren.

 

 

 

Je had 5 grote geloofsstromingen, het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Islam en het christendom. Elk van deze stromingen hadden hun eigen versie van wat in Genesis het Firmament genoemd wordt.

Een koepelachtige afscherming van een vlakke aarde zoals hieronder aangegeven. In de verschillende geloven is de uitvoering allemaal iets anders maar de strekking komt op vele punten overeen.

En ondanks dat de verschillen in opvattingen hebben geleidt tot verschrikkelijke tegenstanden tussen de geloven die zelfs oorlogen tot gevolg hebben gehad, zijn er nooit echt discussie geweest over het model van de schepping of eventuele verschillen hiertussen.

 

Maar ongeveer vijfhonderd jaar geleden kwam een wetenschapper Copernicus genaamd met het revolutionaire idee dat de wereld een bol was. Dit idee is nu bekend als het heliocentrische model.

Zijn beweringen zouden ons idee van de wereld en het universum volledig veranderen. Zijn idee werd later door de wetenschap omarmd en als waarheid aangenomen. Alhoewel er geen enkel fysiek bewijs voor was.

De populaireteit van dit idee begon een probleem voor de geloven te worden omdat zij tot dan altijd het tegenovergestelde hadden beweerd, Om volledige uitstroom te voorkomen werr ook door de geloven het heliocentrische model aanvaard als zijnde de waarheid.

Uiteindelijk was het maar een kleine verandering in opvattingen die toch niet te bewijzen viel. En na een paar generaties zou niemand meer beter weten toch ? Het originele concept werd voor onbepaalde tijd in de kast gezet, waarover later meer.

Jaren en eeuwen gingen voorbij, waarbij wetenschap en kerk alles in het werk zette om te bewijzen dat hun globe model het enige juiste was. Maar zonder enig tegengas werd iedereen in deze veronderstelling gehouden en iedereen was blij en gelukkig.

Maar dan duikt er opeens in de jaren 30 een heer op genaamd E.Byrd. afkomstig van een zeer rijke familie en weet uiteindelijk de overheid op zijn hand te krijgen waardoor hij een haast onbeperkt budget krijgt om echt alle onontdekte plekken op aarde in kaart te brengen.

Het onvermijdelijke gebeurt als je een jonge man die een onbedwingbare drang heeft om de wereld te ontdekken alle mogelijkheden gunt en ook verzorgt.  De man wordt admiraal en kan hierdoor zijn dromen op alle gebied waarmaken.  Hij trotseert de ijskoude zeeën , tackelt de oneindige ijsvlakten en uiteindelijk de enorm hoge ijsmuur op antartica.

Hij is niet te stoppen en na honderden kilometers ijsvlaktes ziet hij het, de muur, de barrière die het einde van zijn reis betekend. De muur waar hij niet omheen kan.

Voor hem als ontdekkingsreiziger is het echter niet DE barrière maar gewoon een obstakel in zijn zoektocht. Een obstakel dat echter zo groot is dat hij er slechts een heel klein stukje van ziet. Het is voor hem als een blinde man die een olifant moet beschrijven.  Het is maar net waar je voelt hoe je uiteindelijk een ander uitlegt wat je voelt. Je krijgt niet het hele plaatje te zien.

Als je naar de kaart van de flat earth kijkt zie je het probleem waar hij voor stond. Om de gehele muur te omcirkelen zou je maanden zoniet jaren nodig hebben en het in kaart te brengen.

Je zou met schepen of vliegtuigen in tegenovergestelde richtingen een reis kunnen beginnen, maar zoals met de meeste van dit soort uitgereide expedities is brandstof altijd het probleem. Er zouden bevoorradings en tankstations gebouwd moeten worden op de meest afgelegen gebieden.

Een operatie op zich die al jaren in beslag zou nemen. toch begon admiraal E.Byrd aan dit project. Maar het mocht niet lang duren want hij overleed in 1957.

Een jaar later wordt waarschijnlijk door Amerika en of Rusland de echte rand van de wereld en dus de koepel gevonden.

Het verbergen of bedriegen, hoe je het wilt noemen, begint dan echt. Antarctica wordt door middel van een internationaal verdrag totaal afgesloten. Elke activiteit in de buurt of op Antarctica wordt verboden. Je mag er gewoonweg niet meer komen. Het is VERBODEN.

In die zelfde tijd wordt de NASA opgericht, met het doel het versterken van het Globe model door ruimte vaart. Want hoe kun je beter bewijzen dat de aarde iet vlak is dan door deze vanuit de ruimte als een bol te laten zien.

De overheden hebben dit bewust in gang gezet en de redenen hiervoor zijn niet altijd direct duidelijk maar zal ik hierna proberen uit te leggen.

Want wat zou er gebeuren als we nu officieel bekend zouden maken dat de wereld vlak was met een glazen koepel er overheen  door bijvoorbeeld de verenigde naties. Het publiek zou in verwondering zijn en in ongeloof over deze mededeling.

Direct gevolg zou zijn dat de gehele wereld bevolking in rep en roer zou zijn, Facebook en ander sociale media zouden geheel crashen, telefoonlijnen plat gaan en op televisie zal het nergens anders over gaan.

Dit is op zich nog niet zo dramatisch en op zich eigenlijk nog wel goed nieuws. Maar wat als de mensen gaan beseffen dat alle ruimtevaart organisaties ons al die jaren bedrogen hebben en ons valse beelden en video’s hebben voorgeschoteld. Ze zullen boos worden en eisen dat deze organisaties worden opgeheven.

Ze hebben tenslotte jaren lang miljarden verslonden aan bedrog. Duizenden mensen zullen hierdoor hun baan verliezen en op straat komen. Direct daarna zullen alle gekoppelde bedrijven aan deze organisaties ook ophouden te bestaan en zullen ook zij hun personeel moeten ontslaan.

Maar ook alle sterrenwachten over de wereld zullen commentaar krijgen, want waarom hebben hun nooit gezien dat er een koepel om de wereld zit. Waar hebben zij al die tijd naar gekeken. Maar ook alle wetenschappers die zich met sterrenkunde en het universum hebben bezig gehouden zullen hun geloofwaardigheid verliezen.

Je zult denken als het hier bij blijft dan valt het allemaal best wel mee, een industrie die zich met ruimtevaart heeft bezig gehouden valt weg. Maar het zal zich in een aantal decennia wel weer herstellen. Maar wat er ook zal gebeuren is dat alle overheden hun geloofwaardigheid zullen verliezen. Want ook zij hebben geweten van het grote bedrog.

Opstand vanuit de bevolking behoort tot de mogelijkheden en dit zal waarschijnlijk gebeuren met behulp van de vijf grote geloven die we in het begin van dit artikel hebben genoemd. Zij zullen zeggen dat ze het al die tijd hebben geweten en zullen zich keren tegen de wetenschap.

En als mensen hun geloof boven alles stellen weet je nooit wat er gaat gebeuren. Dit is waar de overheden bang voor zijn. Totale chaos en anarchie !   De ware reden waarom wij niet mogen weten waarom de aarde geen bol is maar een vlakke wereld binnen een glazen koepel.

De leugen is zo groot dat niet is te voorspellen welke gevolgen dit zal hebben als de waarheid naar buiten komt.  Maar dit kan en mag nooit de reden zijn waarom d waarheid niet naar buiten mag komen.

Uiteraard zal het onthullen van de flat earth dramatische gevolgen hebben voor onze samenleving, maar als wij weten hoe het werkelijk in elkaar zit geeft dit ons leven hier op aarde direct meer betekenis en inhoudt. Wij zijn dan het centrum van het universum en ons leven heeft hierdoor daadwerkelijk zin. We zijn dan niet ontstaan door een ongelukje of toeval. Maar we zijn hier omdat deze wereld speciaal voor ons is ontworpen om ons leven te beleven.

Geloof echter niet direct alles wat ik je vertel en doe je eigen onderzoek, ontdek zelf hoe het in elkaar zit en overtuig je zelf .

 

Dit artikel is met toestemming gebaseerd op de video serie van Mark Sargent – Flat earth clues

 

 

 

 

 

 

 

8 Comments »

 1. Sorry, maar je brengt je hele blog en alle theorieën die je beschrijft volledig in diskrediet zolang je in die platte aarde onzin blijft geloven. En zo moeilijk is het niet om er achter te komen dat alleen de globe stand houdt. Maar daarvoor moet je even te raden gaan bij mensen die een beetje verstand van natuurkunde hebben, niet bij die hoaxer op youtube die alle natuurwetten aan hun laars lappen omdat ze er geen snars van begrijpen.

  Like

  • Ieder zijn mening dat respecteer ik ook, maar hoe verklaar je dan dat de mensen die “verstand”hebben van natuurwetten, mij niet kunnen uitleggen hoe het kan dat een gyroscoop die onafhankelijk is van de zwaarte kracht niet in 24 uur een complete rotatie maakt. Dit zou wel moeten als de aarde een bol is die om haar as draait. https://youtu.be/JkiKONN_-UE

   Of waarom je vanuit de ruimte altijd wel wolken ziet op de beelden maar nooit vliegtuigsporen, terwijl die toch echt wel heel prominent in de lucht aanwezig zijn tegenwoordig https://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiI793otrnRAhVKGhQKHeQqAxoQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Fchemtrails-the-consequences-of-toxic-metals-and-chemical-aerosols-on-human-health%2F19047&psig=AFQjCNGa-19G5TuB318oUYddZbb3_i36FA&ust=1484201130293638

   Als ik antwoorden heb op dat soort vragen , en er zijn er nog veel meer, dan kun je me overtuigen dat de aarde een bol is. Maar hoe meer ik probeer uit te zoeken en te bewijzen dat we op een bol leven hoe meer tegenstrijdigheden in vind. Het bewijs dat de aarde een bol is is namelijk heel erg zwak en gebaseerd op inderdaad natuurkundewetten, die ooit bedacht zijn door mensen uit de elite , die daarmee hun visie op de rest van de bevolking drukken.

   Ik ben van mening dat elk mens zelf onderzoek moet doen naar alles en dan zelf je conclusie trekken. Ik zou zeggen probeer eens een dag te nemen en mij met goed bewijs te komen dat de aarde een bol is.

   Ik hoop dan wel voor je dat je niet er achterkomt dat het tegenovergestelde waar is, want zo is het mij ook vergaan .
   Succes en ik ben benieuwd !!

   Like

   • Om met een gyroscoop de draaiing van de aarde aan te tonen, heb je een zeer gevoelige (en dure) gyroscoop nodig.
    De krachten die gepaard gaan met de aardrotatie zijn miniem en zijn bij een goedkope huis-, tuin- en keukengyroscoop al gauw minder dan de wrijving van de lagers.
    Dat is net zoiets als een slinger van Foucault proberen na te doen met een halskettinkje van enkele tientallen centimeters i.p.v. een slinger van tientallen meters.

    Dit ziet er bv al een stuk serieuzer uit: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/micro-gyroscoop-ziet-aarde-draaien~a500678/

    Overigens: gyroscopen in vliegtuigen zijn wel degelijk gevoelig voor de draaiing van de aarde en moeten ook voortdurend gecorrigeerd worden: https://en.wikipedia.org/wiki/Schuler_tuning

    Over de al aangehaalde slinger van Foucault: https://nl.wikipedia.org/wiki/Slinger_van_Foucault
    Benieuwd hoe dit verklaard kan worden met de platte-aarde-theorie 🙂

    Like

   • Gyroscope zoals die in vliegtuigen tot de jaren 70 werden gebruikt werden op geen enkele manier gecorrigeerd voor de kromming van de aarde, terwijl in die tijd de vliegtuigen toch ook al behoorlijke snelheden konden bereiken, snelheden waarbij correctie echt wel nodig was als de aarde een bol was . Hier een video van de gangbare gyroscoop in deze vliegtuigen

    slinger van Foucault kom ik nog bij je op terug

    Like

   • Er zijn een aantal problemen bij de slinger van Foucault maar de grootste is wel dat er bij het effect van de slinger er van uit wordt gegaan dat de omwenteling van de aarde de enige beweging is in het veronderstelde universum. want de aarde draait niet alleen om haar as maar ook om de zon die vervolgens weer draait in het melkweg stelsel dat in het geheel met een ongelofelijke snelheid door het universum raast.

    De veronderstelling dat alleen de rotatie van de aarde invloed heeft op de pendel is daarom al ongeloofwaardig. Ditzelfde geld voor de gyroscoop deze zou nooit stabiel kunnen zijn in een zonnestelsel wat alle kanten opgaat. Een gyroscoop kan alleen werken op een onbeweeglijke aarde. Terugkomend op de pendule deze werking zou gebaseerd zijn op het coriolis effect van de aarde. Op de noordpool draait de zwaai van de pendule 360 graden in 24 uur en op de evenaar doet dit effect zich niet voor . Dit zou dus betekenen dat het coriolis effect echt bestaat, maar waarom heeft een vliegtuig dat opsteigt en vervolgens bv 10000 kilometer noordelijker landt dan geen last van dit effect. de aarde zou dan voor het vliegtuig met een snelheid van 1600 km/uur er onder door vliegen. Dit gebeurt echter niet.
    Verder is er een probleem met zonsverduistering. De pendule veranderd in het geval van zonverduistering van snelheid en in sommige gevallen ook van richting. Het Allias effect genaamd https://nl.wikipedia.org/wiki/Allais-effect
    Dit zou nooit kunnen gebeuren als een pendule alleen de draaiing van de aarde zou weergeven.

    Wat veel aannemelijker is is dat de pendule beïnvloed wordt door elektromagnetische krachten ipv de draaiing van de veronderstelde bolle aarde. De zon en de maan vormen op de vlakke aarde een gesloten elektromagnetisch systeem dat er voor zorgt dat de aarde energie van de zon ontvangt en dat die zelfde energie weer door de maan onttrokken wordt. Dat is ook de reden dat zonlicht warm is en maanlicht aantoonbaar koud is https://renes-wereld.nl/2016/08/07/maanlicht-is-aantoonbaar-geen-reflectie-van-de-zon/

    in geval van zonsverduistering wordt het elektromagnetisch veld dusdanig veranderd dat het de pendule beïnvloed en er voor zorgt dat deze dus anders gaat bewegen.
    Deze video geeft het nog eens visueel aan

    Als laatste gaat de pendule van foucault, als deze door het coriolis effect wordt gestuurd, ook in tegen de relativiteitstheorie van Einstein die zegt : De wetten van de mechanica zijn dezelfde voor waarnemers in twee stelsels die eenparig (een beweging die versnelling noch vertraging kent) ten opzichte van elkaar bewegen

    De aarde die ronddraait heeft een eenparige beweging waaraan ook het ophangpunt van de pendule een deel van vormt . de pendule kan dus niet onafhankelijk van het ophangpunt bewegen. In een rijdende trein met een constante snelheid die geblindeerd is kun je ook niet voelen welke kant de trein oprijdt . Er zijn geen krachten die dit aangeven.

    Like

 2. “Maar ongeveer vijfhonderd jaar geleden kwam een wetenschapper Copernicus genaamd met het revolutionaire idee dat de wereld een bol was. Dit idee is nu bekend als het heliocentrische model.”

  Het heliocentrisch model stelt dat de aarde om de zon draait, i.t.t. het geocentrische model waarbij de zon om de aarde draait. Dat zegt niets over de vorm van de aarde.

  Dat de aarde een bol is, stond voor Copernicus buiten kijf. Net als voor de rest van zijn tijdgenoten.
  De consensus in de tijd van Copernicus was dat a) de aarde is rond en b) de zon draait om de aarde.

  Dus ja, de stelling dat de aarde om de zon draait, dat was revolutionair voor die tijd.
  Hoewel Copernicus niet eens de eerste was met dit idee, er zijn er meer geweest die dit hebben geopperd, bv: https://nl.wikipedia.org/wiki/Aristarchus_van_Samos
  De verdienste van Copernicus zit hem in de wiskundige onderbouwing van het heliocentrisch model.

  Like

  • Zijn onderbouwing zit in de twee stokken methode die op verschillende plaatsen op de aarde verschillende lengtes van schaduw geven. Om deze berekening kloppend te maken moest hij veronderstellen dat de zon in verhouding oneindig ver weg staat. Maar dit was slechts een veronderstelling. Op een vlakke aarde waar de zon in verhouding heel dicht bij staat doet zich namelijk exact het zelfde effect voor . zet maar eens een paar potloden rechtop op tafel en schijn met een lamp die er een twee meter boven hangt licht op. door het verplaatsen van dit licht zullen de potloden ook verschillende lengtes van schaduw geven. En…. de tafel is toch echt recht en geen bol.

   Dit is dus wat er heel veel gebeurt in de wetenschap, aannames worden als vastgestelde waarheid verondersteld .

   Neem de zwaartekracht constante, het getal dat gebruikt in de relativiteitstheorie en waarop we eigenlijk al onze kennis van het universum op gebaseerd hebben. Ene heer Cavendish heeft dit getal vastgesteld en heeft dit gedaan door een testopstelling met loden ballen die hij observeerde . Maar om zijn berekeningen kloppend te krijgen moest hij ook de massa van de aarde in zijn berekeningen meenemen. Maar niemand weet hoe zwaar de aarde is laat staan wat er binnen in de aarde zit. Het diepst wat een mens ooit geweest is 13 a 14 kilometer in de grond.

   https://renes-wereld.nl/2016/03/08/flat-earth-deel-6-de-diepte-in/

   Dus de massa die hij berekende is vast komen te staan door aannames, waarbij hij er gemakshalve om zijn berekeningen te laten kloppen van uitging dat de kern van de aarde uit ijzer bestaat.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: