Spring naar inhoud

Vlakke Aarde (Flat Earth) waarom ? ✅

Begin deze zomer kwam ik op you tube een filmpje tegen over de vlakke Aarde theorie tegen. Ik had al wel eens eerder iets hierover gezien maar nooit echt serieus genomen. Het was tenslotte eigenlijk te gek voor woorden. Want er zijn toch voldoende bewijzen dat de Aarde rond is zoals we altijd geleerd hebben op school.

Maar in deze video werd ik toch gegrepen door een aantal bewijzen dat de Aarde vlak zou zijn. Ik zal deze bewijzen in latere artikelen uitgebreid behandelen. Door deze bewijzen ben ik me er verder in gaan verdiepen en moet nu toch concluderen dat er toch echt meer bewijs is dat de Aarde plat is dan dat die rond is.

Maar om te beginnen zal ik in dit artikel uitleggen hoe de wereld er dan uit zou moeten zien als deze plat is en wat dit inhoud.  Op de platte Aarde bestaat Antarctica niet als een zelfstandig continent maar als een ring rond om de aarde zoals in het overstaande figuur weergegeven.

Ook is te zien dat de verhoudingen van de continenten anders zijn dan op het globe model. Zo is te zien dat Australie en Africa niet dicht bij elkaar liggen maar juist aan de andere zijde van de wereld.

Verder is er dus maar 1 pool, de noordpool. Dit betekend dat een kompas ook op de vlakke Aarde gewoon werkt en dus ook normaal het noorden aanwijst.

Verder is het ook erg frappant dat deze kaart van de vlakke Aarde ook de kaart is op het logo van de VN.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor un logo Voor degene die goed oplet ziet ook dat er op dit logo geen plek is voor Antarctica en dat de wereld is opgedeeld in 33 vlakjes. Het getal is juist in de vrijmetselarij een heel belangrijk getal.

Maar daarover in latere artikelen meer.

 

Een ander basis ingrediënt van het vlakke wereld principe is dat de zon en de maan niet op respectievelijk 150 miljoen en 380 duizend kilometer staan maar veel dichter bij staan . Beiden op ca 4000 kilometer boven de Aarde en beiden met een doorsnede van ongeveer 50 kilometer.

In de tekening hieronder kun je zien hoe it er uit ziet

De zon en de maan zijn in een continue race met elkaar verwikkeld en draaien hun banen vlak boven de Aarde.   De seizoenen worden hier veroorzaakt door de plek waar de zon op dat moment zijn rondjes draait. In de zomer ( bij ons) draait de zon zijn rondjes dicht bij de noordpool en wat hoger in de lucht.   Dit verklaard ook waarom het in de zomer periode continue licht is en er dus geen nacht is op de noordpool.

In onze winter draait de zon verder naar buiten en dichter bij de aarde. Dit verklaard waarom het in het zuidelijk halfrond gemiddeld ook warmer is.

Ook een ander fenomeen, wat op de globe niet te verklaren is, is waarom het opkomen en ondergaan van de zon sneller gaat hoe zuidelijker je komt. Bij ons duurt dat ca een half uur tot 3/ uur maar in het zuidelijk halfrond soms maar 10 minuten.  De reden hiervoor is dat in het noordelijk halfrond de zon kleinere rondjes maakt in de 24 uur en zich dus langzamer in de lucht beweegt.

In het zuidelijk halfrond zijn de cirkels veel groter en zal de zon zich dus veel sneller bewegen wat dan ook de veel snellere opkomst en ondergang van de zon verklaard

Als laatste is er nog het koepel principe.

De wereld in in het vlakke aarde model bevindt zich in een koepel die onze atmosfeer scheid van het heelal of wat zich er ook buiten mag bevinden. Deze koepel doet dus dienst als bescherming en als een soort projectiescherm voor de sterren en planeten.

 

De koepel is ook tevens onze beperking. Hierdoor kunnen wij ons niet buiten deze koepel begeven en is hierdoor ruimtevaart ook niet mogelijk. In een van de latere artikelen zal ik ook hier uitgebreid op terug komen. Want dit betekend dat alles wat de ruimtevaart organisaties ons voorschotelen een grote leugen is. Ook dit is me heel duidelijk geworden na veel onderzoek in dit eigenlijk grootste geheim van onze wereld.

Want wat zou het heel anders zijn als wij wisten dat de wereld vlak zou zijn en zich onder een koepel zou bevinden. Het zou onze rol in het heelal totaal veranderen. We zijn dan niet meer een onbeduidend puntje in een immens universum maar we zouden hierdoor juist het middelpunt zijn van dit universum.

Ons leven heeft in een klap dan veel meer betekenis !

Hopelijk heb ik je interesse gewekt en zul je de komende artikelen met interesse volgen.

17 Comments »

 1. Ik ben ook overtuigd Door de vele bewijzen dat de aarde plat Is en geen bol.
  We zijn gewoon allemaal belogen Door de wereld elite.
  Nasa beteken ook gewoon bedriegen in het hewreews.
  NASA is gewoon een grote toneel stuk al la Holywood met filmstudio’s om alles te faken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb nog geen echt bewijs gezien dat de aarde ook echt een platte pizza schijf is.
  Dus nee,ik ben niet overtuigd.
  Dat de aarde mooi rond is zoals NASA presenteerd is te mooi om waar te zijn.
  De aarde is een rondvormige rotsblok.
  WE ARE LIVING ON A GIGANTIC ROCK.
  29% is watervrij dus land. De andere 71% is water (zeeën, meren en rivieren)

  Like

 3. Goeden middag, als je dit leest hoop ik dat je serieus zult overwegen dit door te sturen en vertellen. ik heb een team nodig die zo spoedig mogelijk met mij actie wil ondernemen om een nieuw experiment te gaan doen, zo spoedig mogelijk, dat 100% bewijs zal leveren of de aarde plat of bal is. wie van jullie is echt nieuwsgierig en wil het eindelijk eens echt weten. ik heb een nieuw experiment dat echt waterdicht is. nog niet eerder gedaan of iig niet gepubliceerd ergens.
  kun je niet maar wil je wel nieuw en “hard” bewijs vertel/bericht deze oproep/verzoek dan door aan andere. het team heeft nog minimaal 3 personen nodig en 1 auto (en brandstof) wie doet mee?(mailen, door vertellen maar liefst real-life) jullie kunnen mij mailen op : roland@dutchdragons.com met onderwerp FE-expiriment 2017.
  we kunnen een verschil maken! en ik kan niet wachten om te beginnen 😉
  ontmoetingen/bespreking zal in Amsterdam zijn, zelf heb ik momenteel geen auto of brandstof-budget(zit wat krap)

  Geliked door 1 persoon

 4. Als je geen auto of brandstof hebt,waarom wil je dan perse je experiment uitvoeren in Amsterdam?
  Doe het dan in je eigen omgeving en nodig mensen dan uit. Moet toch een koud kunstje zijn,lijkt mij.
  Film je experiment en plaats het filmpje dan op internet.
  Met serieuze discussies die onderbouwr worden op een FE blog kan er wel of niet een resultaat geboekt worden.

  Like

  • Lijkt mij ook , er zijn toch wel een 3 tal kennissen of vrienden te vinden die je kunnen helpen en misschien is het handig als je de opzet van je experiment eerst eens uitzet

   Like

 5. Roland doet ook dezelfde copypast oproep bij je collega Donquijotte, René.
  https://donquijotte.wordpress.com/2015/08/20/de-platte-aarde/comment-page-1/#comment-22590
  Best wel een grappig ventje die greuninger Don.
  En echte christen hater. Hij heeft me heel lang laten posten op zijn blog totdat ik het niet meer met hem eens was over de vorm van de planeet aarde waar wij allemaal onze dagelijkse portie zuurstof inademen.
  Toen was het afgelopen en begon de smeercampagne op zijn blog naar mij toe.
  Zijn vaste trollenteam ondersteunde hem daar natuurlijk in.
  Zijn trollenpostings liet hij vrolijk staan en waterman moest van hem de definitieve spambak in.
  Ja,je gelooft het niet. Spambak noemt die heetgebakken fantast dat.
  En plezier dat hij daarmee had joh. Over psychopaten gesproken.
  Niet dat hij mij daarmee had. Integendeel,want ik heb mijn portie dagelijkse bezigheden buiten internet.
  Kijk,als jij me niet meer ziet zitten op je blog moet je dat gewoon eerlijk zeggen,René.
  Ik post geheel op vrijwillige basis en zelf nadenkend.
  Ik houd dagelijks nieuws in de gaten zowel MSM en alternatief en zoek tot op de bodem uit.
  Soms kan ik er naast zitten. Maar dan moet het tegendeel bewezen worden dat ik er ook naast zit.
  En als dat zo is,dan ben ik mans genoeg om dit toe te geven.
  Oke,ik log mezelf nu weer uit dit matrix circus,want zo noem ik het.
  Misschien tot morgen,hangt er van af hoe laat ik weer klaar ben met mijn werk.
  See ya.

  Like

  • Ik sta altijd open voor ander inzichten en ook voor kritiek. dus zolang dat de insteek is zal ik niemand blokken , ik accepteer alleen geen gescheld en onredelijke benadering. Maar verschil van inzicht kan en mag ook uitgesproken worden. kortom respect is wat mij betreft leidend

   Like

 6. Hehe,eindelijk weer thuis van mijn werk.
  Daar ben ik het met je eens.
  In het begin had ik best wel respect voor artikelen die Donquijotte schreef.
  Maar het respect van Donquijotte naar mij toe was ver beneden 0 toen ik bij hem openlijk schreef dat ik mijzelf een christen noem.
  Een christen die zichzelf distantieert van de rooms katholieke leer btw.
  Verder liet ik hem weten niet achter de filosofie en leer van zowel Aleister Crowley, Alice Bailey en Helen Blavatsky te staan.
  Ik schreef ook waarom middels feiten uit schriften die bekend zijn over deze 3 occulte personen.
  Daar sprong Donquijotte in de verdediging want hij voelde zich daarmee aangevallen en schreef dat hij wel achter die occulte filosofie staat en dat daar totaal niets mis mee was.
  Tsja,toen was voor mij ook duidelijk waar zijn christenhaat vandaan komt.
  Dus, zo erg is het ook niet voor mij dat ik er niet meer posten kan.
  Bij hem is het,je geeft er één vinger en hij trekt je hele arm.
  Verbaas je niet als hij plots hier op jouw blog mij komt af te zeiken.
  Op een of andere manier kan ik sommige dingen voorspellen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ervan uitgaande dat de aarde vlak is en de zon en maan daar overheen cirkelen, kan je dan een zon of maand verduistering verklaren?

  Like

  • Dat lijkt me een hele lastige, aangezien bij een verduistering (volgens het heliocentrisch model) de zon, aarde en maan zich op 1 lijn bevinden.
   Hetgeen onmogelijk is bij een platte aarde, tenminste als de zon en maan zich op dezelfde hoogte bevinden; bij een lagere maan kun je wel een zonsverduistering hebben.

   Voor een maansverduistering ben ik 2 verklaringen tegengekomen:
   – er zijn andere (onzichtbare) hemellichamen die het uitzicht op de maan blokkeren.
   – het licht van de maan kan op de een of andere manier uitgezet worden (gesteld dat de maan z’n eigen licht geeft i.p.v. zonlicht te weerkaatsen).

   Like

  • De zonsverduistering is het makkelijkst van de twee gebeurtenissen. De maan schuift gewoon voor de zon gezien vanuit de observeerder. De baan van de maan en de zon verschillen enigszins van elkaar qua hoogte . De zon is in het noorden op 21 juli op zijn hoogtepunt terwijl de maan op 21 december bij ons het hoogste punt bereikt. Zon en maan zijn ook nagenoeg even groot en bevinden zich op vergelijkbare afstand . Dit is ook de reden dat de maan de zon in sommige gevallen geheel afdekt.

   De tweede situatie ligt inderdaad lastiger. Na mijn mening moet er een derde object in de ruimte boven ons bevinden dat van zichzelf geen licht geeft. Dit onbekende object wat enigszins transparant is schuift in het geval van een maans verduistering tussen de maan en de observeerder. Er zijn namelijk een aantal redenen te noemen waarom de aarde als het een bol zou zijn niet de oorzaak is van de verduistering. De maan geeft namelijk zelf licht. Een bol object wat belicht wordt door een lichtbron reflecteert namelijk nooit in zijn geheel de totale lichthoeveelheid. Een bol object zou een hotspot moeten tonen waar het meeste licht wordt gereflecteerd en de rest van de bol zou in verhouding naar de rand steeds minder licht reflecteert .

   Zoals we zelf elke keer kunnen waarnemen als de maan aan de hemel staat geeft deze over het gehele oppervlakte evenwichtig licht af. Het licht van de maan kan dus niet een reflectie van de zon zijn als de maan een bol is. De maan zou dus zelf licht kunnen geven.

   Er is nog een aanwijzing voor het feit dat de maan zelf licht geeft en dat zijn de eigenschappen van het maanlicht. Maanlicht is namelijk wezenlijk anders dan zonlicht. In dit artikel kun je zien dat maanlicht koud licht is en zelfs in staat is om objecten kouder te maken als het met maanlicht wordt beschenen.

   Een ander experiment toont ook aan dat de maan echt ander licht geeft dan de zon en dat kun je doen met een brandglas ( vergrootglas) . Als je een brandglas gebruikt om het zonlicht te bundelen vormt zich een focus wat nauwelijks licht afgeeft maar wel een zeer hoge temperatuur kan bereiken waarmee zelf metaal gesmolten kan worden.

   Daarentegen als je maanlicht bundelt vormt zich een zeer lichtgevend brandpunt waar je zelfs moeilijk naar kunt kijken, maar wanneer op een thermometer gericht zal de temperatuur niet toenemen maar zelfs afnemen.

   Hiermee wordt dus nogmaals aangetoond dat maanlicht niet van de zon afkomstig is en dat de enige mogelijkheid is dat de maan zelf licht produceert.

   Als we dit hebben vastgesteld is het dus technisch gezien dus mogelijk dat er zich iets tussen de maan en de observeerder zou kunnen schuiven. Als dit object enigszins transparant is en de rode kleur meer doorlaat dan ander kleuren is het ook een verklaring waarom maansverduiseringen de maan rood doen kleuren.

   In het heliocentric model wordt dit verklaard door afbuiging van het licht om de aarde. Rood licht buigt het makkelijkste schijnbaar.
   Maar in welke situatie dan ook die ik ooit heb kunnen waarnemen is het nog nooit gebeurt dat een object dat zich in een schaduw bevindt opeens rood kleurt .

   Dus een maansverduistring is alleen mogelijk door een derde hemelobject, waarvan de maansverduistering overigens het enige bewijs is .

   Like

 8. Leuk eens deze visie te lezen, ik had me al wel eens in de theorie van de holle aarde verdiept (we leven aan de binnenkant van de aarde); vond deze meer geloofwaardig. Vind de maans/zonsverduistering uitleg niet bevredigend. Ook vraag ik me af wat er gebeurd volgens de theorie als een vliegtuig over de zuidpool vliegt. Ga er nog eens wat meer over lezen want zoals gezegd ik vind het wel interessant over deze mogelijkheden na te denken en ben me bewust dat wij onze theorieen baseren op onze beperkte waarnemingen die vertekent zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: