Spring naar inhoud

Zwaartekracht ontkracht in 3 minuten !  De Aarde is vlak ✅

 

Zwaartekracht is de meest vreemde kracht die er bestaat.   Het is volgens de wetenschap de grootste kracht in ons universum die alle massa bij elkaar houdt.

Maar daarentegen is het de kracht die ook niet meetbaar is niet aan te tonen met meetapparatuur.    We zien alleen de effecten die de vermeende zwaartekracht veroorzaakt.

Dat we met onze voeten op de grond blijven staan is volgens de wetenschap het gevolg van zwaartekracht maar een luchtballon kan met een beetje warmte deze superkracht heel makkelijk overwinnen.  Dat klopt eigenlijk niet met de theorie.  Want de aarde is in verhouding zo groot dat werkelijk alles er vast op zou moeten blijven plakken.

Ook de maan bewijst eigenlijk dat zwaartekracht zich niet houdt aan de wetten die we ervoor bedacht hebben.    De maan staat namelijk veel te dicht bij de aarde voor de omvang die de maan heeft. De maan kan namelijk wel de zee omhoog trekken om eb en vloed te veroorzaken, maar deze grote kracht zou daarom ook eigenlijk de maan naar de aarde moeten trekken wat niet gebeurt.

Maar er is een een alternatief voor de theorie van de zwaartekracht en dat is de wet van dichtheid en opwaartse kracht.  De wet die boten op water laat varen.   Deze wet bepaalt dat materiaal van grote dichtheid naar beneden zakt en materiaal van mindere dichtheid opstijgt.

Dit is precies wat we zien als zwaartekracht, maar dit is wel meetbaar en aantoonbaar.   Het ontkracht de theorie dat de aarde een bol is en is een van de bewijzen dat onze wereld geheel vlak is .

 

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

3 Comments »

 1. Hoe weet die zgn. Zwaartekracht dan of iemand bovenaan de aarde staat en dus neerwaartse druk nodig heeft of op de onderste helft staat en dus die opwaartse druk nodig heeft om niet van de aarde af te vallen. En hoe zit het dan met de zijkanten? Heet het dan zijwaartse aantrekkingskracht?
  Bijzonderder hoor, dat zoiets allemaal mogelijk is op een ronddraaiende globe die om de zon heen vliegt. Ik word er gewoon een beetje duizelig van. 🌏🤣

  Like

  • Haha De vermeende zwaartekracht trekt naar het middelpunt van de massa, dus het centrum van de globe. Dit is allemaal nog wel te verklaren maar waarom plakken vliegjes niet vast op een standbeeld bv? De verhoudingen tussen hun massa zou het zelfde effect moeten hebben, maar dit is dus niet het geval.

   Like

   • Lees dit maar eens: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gravitatiewet_van_Newton

    De *verhouding* tussen de massa van een vlieg en een standbeeld is niet relevant, de onderlinge zwaartekracht is het *product* van de massa’s en de gravitatieconstante, gedeeld door de onderlinge afstand in het kwadraat.

    Zwaartekracht is een heel zwakke kracht (en niet sterk zoals de meeste mensen denken) die pas significant wordt als minstens 1 van de 2 massa’s heel groot is. Dit omdat de gravitatieconstante heel klein is.
    Maar de aarde IS groot. Erg groot. En vooral zwaar: bijna 6 maal 10 tot de macht 24 kilogram.
    Pas met dat soort getallen (vul maar in de in de wet van Newton) krijg je te maken met voor ons mensen (of vliegjes) merkbare zwaartekracht.

    In het geval van de vlieg en het standbeeld: de zwaartekracht tussen die 2 (zelfs op die korte afstand) is niets vergeleken met de zwaartekracht tussen de vlieg en de aardbol (want vlieg en standbeeld staan beide op de aarde neem ik aan?). De aardbol ‘wint’ zogezegd van het standbeeld en het vliegje valt richting middelpunt van de aarde.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: