Spring naar inhoud

Zijn wij waarnemende programma's in een computer simulatie ? ✅

Steeds meer horen we geluiden die er op duiden dat onze realiteit wel eens heel anders in elkaar kon zitten dan dat ons altijd is geleerd.   De huidige wetenschap gaat er vanuit dat er eerst materie was en dat daaruit het bewustzijn is ontstaan.   Maar als je daarover nadenkt is het eigenlijk heel onlogisch.

Onze wereld zit zo geniaal in elkaar dat dit niet bij toeval ontstaan kan zijn.  wiskundig klopt namelijk alles en dat is ook tevens één van de belangrijkste aanwijzingen dat onze wereld is ontworpen.

Zoals ook in de bijbel in Genesis staat was er eerst het woord, wat je hier dan kunt vertalen als het programma, de software.

In een simulatie is het voor de spelers die het spel spelen ook niet mogelijk om te zien wie er nu achter hun Avatar zit.  De speler, die achter zijn of haar computerscherm zit, is dus eigenlijk de ziel van de avatar.    Die avatar die wel geprogrammeerd is om alle standaard handelingen zelf te doen, maar die uiteindelijk bestuurd wordt door de speler.

Denk maar eens aan je eigen leven , hoe vaak doe je niet dingen op de automatisch piloot en denk je helemaal niet bewust na over zaken waar je mee bezig bent.   Maar er zijn wel momenten waarop je juist heel bewust leeft en je echt nadenkt over dingen, dat is het moment dat de ziel ( de speler) bewust met jouw het wereldse spel speelt.

Bill Higgs :

“The world is like a ride in an amusement park, and when you choose to go on it you think it’s real because that’s how powerful our minds are. The ride goes up and down, around and around, it has thrills and chills, and it’s very brightly colored, and it’s very loud, and it’s fun for a while. Many people have been on the ride a long time, and they begin to wonder, “Hey, is this real, or is this just a ride?”

And other people have remembered, and they come back to us and say, “Hey, don’t worry; don’t be afraid, ever, because this is just a ride.” And we … kill those people. “Shut him up! I’ve got a lot invested in this ride, shut him up! Look at my furrows of worry, look at my big bank account, and my family. This has to be real.” It’s just a ride.

But we always kill the good guys who try and tell us that, you ever notice that? And let the demons run amok … But it doesn’t matter, because it’s just a ride. And we can change it any time we want. It’s only a choice. No effort, no work, no job, no savings of money. Just a simple choice, right now, between fear and love. The eyes of fear want you to put bigger locks on your doors, buy guns, close yourself off.

The eyes of love instead see all of us as one. Here’s what we can do to change the world, right now, to a better ride. Take all that money we spend on weapons and defenses each year and instead spend it feeding and clothing and educating the poor of the world, which it would pay for many times over, not one human being excluded, and we could explore space, together, both inner and outer, forever, in peace.”

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: