Spring naar inhoud

Illuminati Symbolen en Betekenis ✅

Gerelateerde afbeeldingBen jij bekend met de betekenis van de illuminatie symbolen?  Of je ze nu kent of niet, deze symbolen spreken enorm tot de verbeelding.

Illuminaten (ook Illuministen of Illuminati) is de aanduiding voor verschillende historische ‘geheime’ genootschappen. De oudst bekende hiervan is het Spaanse genootschap Alumbrados (letterlijk: de verlichten). Deze groep hield zich in de 16e en 17e eeuw bezig met het innerlijk leven en de mystiek. Hiernaast bestond er in Frankrijk een groepering die onder invloed stond van Arabische mystiek, het werk van Erasmus, de moderne devotie en het quiëtisme en die antihiërarchische ideeën aanhing. Deze groeperingen kwamen vanaf 1527 zwaar onder vuur te liggen door de activiteiten van de inquisitie. Velen werden vervolgd, net zoals de Tempeliers en de Katharen. De bekendste Illuminaten zijn lid van de door Adam Weishaupt in het leven geroepen “Orde der Volmaakbaren”. Tot deze groepering behoorden onder andere Herder en Goethe. De oorsprong voor de naam Illuminati is onduidelijk. In het Latijn betekent Illuminati letterlijk ‘de verlichten’. (wikipedia

10. De uil

de uil

Een uil staat symbool voor wijsheid. Zo wordt wel verondersteld dat de uil de godin Minerva vertegenwoordigt. Bovendien kunnen uilen zien in het donker. Niets ontgaat deze dieren! Je kunt je voorstellen dat illuministen geprikkeld raken door deze combinatie van eigenschappen. Meer concreet gebruiken zij de uil om hun macht aan te geven; illuministen portretteren zich graag als wijze heersers van de wereld. Waaraan kun je dit zien, vraag je je af? De uil staat onder meer afgebeeld op het 1 Dollar biljet. Verder zouden bepaalde delen van Washington D.C. zijn gebouwd in de vorm van een uil. Hiermee samenhangend worden er jaarlijks bijeenkomsten georganiseerd met als doel de uil te eren. Het schijnt dat ook wereldleiders meedoen aan dit ritueel! Zo was president Obama in juli 2008 van de partij. Verder speelt de uil een bijzondere rol van betekenis in de cultuur van de Cherokee Indianen. Ingeval van onheil en ziekte deed het stamhoofd graag een beroep op de wijsheid van de Oosterse kerkuil.

uil

9. De Nazi-groet

hitlergroetfoto: Bundesarchiv, Bild 183-1987-0410-503 / CC-BY-SA

Was Adolf Hitler een illuminatie aanhanger? Ook de Nazi-groet wordt beschouwd als een illuminatie symbool. Er bestaat een theorie, waarin Hitler wordt gezien als een marionet in een spel waarbij men zich als doel gesteld had om (nog meer) geld te vergaren. Zo zouden een aantal bankiers én grote bedrijven – waaronder Ford en General Motors – financiële baat hebben bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Het was slechts een kwestie van tijd tot de Verenigde Staten zich in de oorlog zouden mengen. Na de oorlog had men letterlijk voet aan de grond gezet binnen het Europese continent. Zoals elke theorie aanhangers kent, zijn er ook tegenstanders. Beter gezegd, critici. In dit opzicht is het goed om te weten dat de Nazi-groetn niet gebruikt werd door de illuministen van het eerste uur. Hitler zelf bracht deze theorie ook aan het wankelen; zo verbood hij de organisatie van vrijmetselaars.

 

8. Het (omgekeerde) pentagram

pentagram

Historici geven aan dat het pentagram – een vijfpuntige ster – al werd gebruikt door de Grieken en de oude Sumeriërs. Later associeerden de Christenen het symbool met de vijf wonden van Jezus Christus. Vervolgens werd het symbool omarmd door de occultisten en een bepaalde groep heksen. Een omgekeerd pentagram wordt de ‘Zegel van Baphomet’ genoemd. Dit staat symbool voor de Kerk van Satan. Complotdenkers weten het zeker: het stratenplan van Washington D.C. vormt zo’n omgekeerd pentagram! De onderkant wijst naar het Witte Huis. Zo zou Satan – of welke duistere macht dan ook – verbonden zijn met de Amerikaanse president. Niet alleen de Verenigde Staten, maar de gehele wereld kan beheerst worden door zwarte magie. Pak het stratenplan er eens bij; kun jij de lijnen, zoals het omgekeerde pentagram deze veronderstelt, ontdekken?

7. De piramide

dollar biljet

Illuministen gebruiken ook graag de piramide. Om deze gedachtegang te volgen, biedt een Dollarbiljet (alweer) uitkomst. In 1935 verscheen het eerste biljet met daarop een afbeelding van een piramide. Meteen bracht dit een stroom van speculaties teweeg. De 13 lagen van de piramide zouden symbool staan voor de 13 bloedlijnen van de gevreesde illuministen. Pas in 1996 reageerde de Amerikaanse overheid met een officiële verklaring; de piramide op het Dollarbiljet staat voor kracht en volharding. Overigens past deze vrij algemene uitleg prima in het straatje van de complotdenkers. De degelijke constructie van een piramide geeft de solide organisatie van de illuministen weer. Binnen de zogenaamde top-down organisatiestructuur regeren de machthebbers vanuit de top. Het middendeel staat symbool voor de verschillende lagen van de maatschappij. De gewone mensen, die door de top worden aangestuurd, behoren tot de onderste laag.

6. De obelisk

Obelixfoto: Eric Pouhier / Wikicommons

Een obelisk wordt wel omschreven als een gedenknaald. Het gaat om een naar boven toe dunner wordende kolom of zuil met een piramidevormige, stompe punt. Meestal wordt die punt vervaardigd uit graniet. Overigens is de obelisk ontworpen door de oude Egyptenaren. Zij bouwden deze constructie – soms paarsgewijs – voor hun tempels. In dit opzicht wordt de obelisk ook wel geassocieerd met de zonnegod Ra; men ziet er de stralen van de zon in. Eén van de bekendste obelisken is de ‘Obelisk van Luxor’ op het Place de la Concorde in Parijs. Ook in New York’ Londen en in Vaticaanstad zijn obelisken gebouwd. Uitgaande van deze locaties ontstond er een theorie waarbij deze constructie als machtssymbool geldt.

 

5. Getal 666

666

Volgens Bijbelse geschriften verwijst het getal 666 naar het ‘teken van het beest’, oftewel de komst van de Anti-Christ. De illuministen zouden de Anti-Christ op een hoge machtspositie willen plaatsen om zo te kunnen heersen. Het getal 666 wordt gebruikt om dit plan tot uitvoer te brengen. Van barcodes en logo’s tot handsignalen; volgens de complotdenkers kom je het ‘getal van het beest’ overal tegen. Zo worden de cijfers van barcodes veelal opgedeeld in twee groepen en van elkaar gescheiden door verticale lijnen, die op drie plaatsen verder naar beneden gaan. Dit zou een verwijzing zijn naar het getal 666. Als het gaat om logo’s pakt men graag dat van Walt Disney erbij. Als je de krullen in de tekst wat doortrekt, zou je hierin drie keer het getal 6 kunnen zien. De echte fanatiekelingen beweren dat ook in de logo’s van bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader en Google Chrome signalen zijn opgenomen. Vrijwel alle grote bedrijven maken volgens hen deel uit van het allesomvattende illuminatieproject.

4. De bokkegroet

Bokkegroet

Via het ‘getal van het beest’ is het bruggetje naar ‘de bokkegroet’ snel geslagen. Het gaat hier om een handsignaal dat gemaakt wordt door je wijsvinger en pink naar boven te steken en de andere vingers naar binnen te vouwen. Men vergelijkt dit gebaar ook wel met duivelshoorns. Als je erop let, dan doet iedereen het! Vrijwel alle Amerikaanse presidenten, de Paus en veel bekende artiesten zijn vrolijk bokkegroetend op beeld vastgelegd. Volgens de complotdenkers maakt iedereen, die dit handgebaar maakt, deel uit van de groep der illuministen. Qua omvang en belang neemt deze groep toe! Het kan dan ook niet lang meer duren voordat de illuministen hun New World Order zullen oprichten. Overigens vallen er ook prominente illuministen af. Dan kun je denken aan Michael Jackson en Tupac Shakur. Hun plotselinge overlijden wordt uitgelegd als een offerritueel

3. De eeuwige vlam

eeuwige vlam

Een vlam geeft licht, licht is een symbool van illuminatie én de illuministen beweren verlichting te brengen. Zo is de cirkel weer rond! De complotdenkers weten precies waarom de illuministen dit symbool gebruiken. De eeuwige vlam staat symbool voor het vernietigen van de gevestigde orde en het aanwakkeren van de New World Order. Misschien wel de bekendste vlam is die van het ‘Statue of Liberty’. Model voor ‘Lady Liberty’ stond de heidense godin Semiramis. Vanuit deze gedachtegang beredeneerd symboliseert het ‘Statue of Liberty’ de overgang van deze wereld naar de New World Order. Ook de Olympische vlam – die in 1936 door de Nazi’s werd geïntroduceerd – maakt deel uit van een theorie. De complotdenkers geloven niet in toeval!

2. Het doodshoofd

doodshoofd

Misschien zegt ‘skull and bones’ – meer concreet ‘the order of skull and bones’ – je meer dan de vrije vertaling. Het betreft een geheim genootschap van studenten aan de Yale Universiteit. In 1832 is dit broederschap opgericht door William H. Russell en Alphonso Taft. Later hebben beide heren hun sporen verdiend binnen de militaire orde van de Verenigde Staten. Volgens ingewijden komt het genootschap samen in een tempel op het terrein van de universiteit. Verder kunnen de leden van ‘the order of skull and bones’ zich terugtreken op een heus privé-eiland! Op deze locaties zouden geheime operaties worden voorbereid. Hierbij laten zij zich inspireren door het citaat: “Who was the fool, who the wise man, beggar or king? Whether poor or rich, all is the same in death”. Deze tekst hangt boven de ingang van hun ruimte op Yale. Vele invloedrijke figuren uit de zakenwereld en de politiek worden gerekend tot ‘the order of skull and bones’. Sinds 1992 worden ook vrouwen toegelaten tot dit bijzondere gezelschap.

1. Het alziend oog

dollar biljet

Het alziend oog wordt beschouwd als het bekendste illuminatie symbool. In dit symbool staat een oog omgeven door stralen centraal. Soms zijn de stralen vervangen door een driehoek. Ook dit symbool komt uit Egypte; hier vertegenwoordigde het de zonnegod Horus. Anno 2014 hangt het alziend oog in alle tempels binnen de vrijmetselarij. Je vindt het aan de wand tegenover de ingang, oftewel gericht naar het oosten. Overigens zijn de meningen over het belang van het alziend oog binnen de vrijmetselarij verdeeld; zo is er een stroming, die het oog vooral ziet als decoratie-element. Hoewel de illuministen van het eerste uur het alziend oog nooit als symbool hebben gebruikt, weten de complotdenkers heel zeker dat dit oog van grote waarde is binnen deze stroming. Meer concreet maakt het duidelijk dat de vrijmetselaars een belangrijke rol spelen binnen de structuur van de illuministen.

http://www.alletop10lijstjes.nl/top-10-illuminatie-symbolen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: