Spring naar inhoud

Sneeuw in juni in Moskou! Weet Trump meer over de global warming-hoax en is dit de reden dat hij uit het klimaatakkoord stapte? ✅

Terwijl het in de meeste landen op het noordelijk halfrond warm en zonnig is, viel er sneeuw in de Russische hoofdstad Moskou, een dag nadat de VS uit het klimaatakkoord van Parijs was gestapt.

Er werden vele foto’s en filmpjes op sociale media geplaatst van de winterse taferelen in Rusland, waar net als bij ons de zomer is begonnen.

“Waar is die global warming dan?” grapte één iemand die een video van een zware hagelbui had geplaatst.

Drie graden

Ze voegde toe dat ze in deze tijd van het jaar normaal gesproken een korte broek en sandalen draagt, maar dat ze nu een jas en schoenen aan heeft.

Het begin van juni ging gepaard met ongewoon lage temperaturen. Op vrijdag was het in Moskou slechts drie graden boven nul.

Het winterse begin van de zomer in Moskou viel samen met het besluit van de Amerikaanse president Trump om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.

https://www.instagram.com/p/BU1gI09FeN6/embed/captioned/?cr=1&v=7#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A21073.995%7Dhttps://www.instagram.com/p/BU1SZyYl_D_/embed/captioned/?cr=1&v=7#%7B%22ci%22%3A1%2C%22os%22%3A21081.000000000004%7D

Schuld

“Wij merken er niets van dat de temperatuur hier stijgt,” grapte de Russische president Poetin op het Internationale Economische Forum in Sint-Petersburg.

“We moeten president Trump bedanken,” citeerde persbureau TASS hem. “Het sneeuwde in Moskou en regende vandaag in Sint-Petersburg en het is extreem koud.”

“Nu kunnen we hem en het Amerikaanse imperialisme overal de schuld van geven,” vervolgde hij, waarna gelach en applaus volgde. “Maar dat zullen we niet doen.”

Verraste

De Russische leider verraste NBC-presentatrice Megyn Kelly. Toen ze vroeg naar Poetins mening over het besluit van de VS om uit het akkoord te stappen, citeerde ze Europese leiders die de beslissing veroordeelden.

“Ik ben geen Europese leider, althans dat denken zij,” zei Poetin, waarna opnieuw gelach en applaus volgde. Hij verzekerde Kelly ervan dat ‘Rusland een eigen mening heeft’.

“Heeft u trouwens zelf het klimaatakkoord gelezen?” vroeg het staatshoofd Kelly. “Nee, dat heb ik niet,” antwoordde ze.

Campagnebelofte

De Russische leider moest haar vervolgens vertellen wat er precies in het document staat.

Trump loste hiermee een campagnebelofte in, dus geheel verrassend was het besluit niet. Op Twitter liet hij zich 115 keer sceptisch uit over klimaatverandering.

Give me clean, beautiful and healthy air – not the same old climate change (global warming) bullshit! I am tired of hearing this nonsense.

President Obama was terrible on @60Minutes tonight. He said CLIMATE CHANGE is the most important thing, not all of the current disasters!

[TASS, RT]

Bron: Sneeuw in juni in Moskou! Weet Trump meer over de global warming-hoax en is dit de reden dat hij uit het klimaatakkoord stapte?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: