Spring naar inhoud

Solarpark De Kwekerij in Hengelo geopend ✅

Afbeeldingsresultaat voor solarpark hengeloAls u weleens op de provinciale weg tussen Vorden en Hengelo rijdt, kan het u niet ontgaan zijn. Hier is in 2016/2017 een bijzonder project verrezen: NL solarpark De Kwekerij. Hoezo bijzonder vraagt u zich wellicht af? Omdat in dit solarpark duurzaamheid en natuur hand in hand gaan!

Recreëren in het groen tussen duizenden zonnepanelen

Het hoofddoel van het zonnepark is met ca. 7.000 zonnepanelen duurzame energie op te wekken voor ruim vijfhonderd huishoudens. Maar daarnaast is er volop gelegenheid om te recreëren in de natuur, waar u bijvoorbeeld wadi’s, nestkasten, een kleine schaapskudde en insectenhotels tegenkomt en natuurlijk innovatieve toepassingen van zonne-energie ontdekt. Zoals vijvers met drijvende zonnepanelen en mogelijkheden voor het benutten van opgewekte zonne-energie voor uw elektrische auto. Zo’n combinatie vindt u nog nergens anders in Nederland!

Op 3 juni 2017 opende het park officieel. Het solarpark is een initiatief van NL Solarpark De Kwekerij BV, onder meer in nauwe samenwerking met NLGreenlabel van Nico Wissing (internationaal bekend tuin- en landschapsarchitect) en Lodewijk Hoekstra (voormalig RTL-tuinman bij Eigen huis en tuin) en de gemeente, die de gronden tegen een pachtvergoeding beschikbaar stelde.

Wethouder Jan Engels van duurzaamheid: “Een heel mooi visitekaartje voor Hengelo en Bronckhorst, omdat het een geheel nieuw concept is waar natuur en energie echt samen komen. Bovendien levert het werkgelegenheid op en draagt het bij aan ons streven om steeds meer energie duurzaam op te willen wekken. We willen in 2030 zelfs energieneutraal zijn. Voor inwoners wordt het een bijzondere plek om te recreëren en ze kunnen er hun 100% duurzame zonnestroom afnemen. Deze mooie investeringsmogelijkheid staat open voor iedereen die geïnteresseerd is!”

Waar?

Het solarpark vindt u in het gebied dat loopt van de Hiddinkdijk aan de noordkant tot de De Heurne aan de zuidkant, het Vordens voetpad aan de oostkant en nieuwbouwwijk De Kwekerij aan de westkant, in Hengelo (Gld).

Bron: Solarpark De Kwekerij in Hengelo: een unieke plek – Plannen en projecten – Home – Gemeente Bronckhorst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: