Spring naar inhoud

God bestaat mogelijk toch! Deze wetenschapper denkt er dit bewijs voor te hebben gevonden ✅

Er is een god voor nodig om de wiskundige onderbouwing van het heelal begrijpelijk te maken. Dat stelt professor Robert H. Nelson van de Universiteit van Maryland.

In 2004 stelde de Britse natuurkundige Roger Penrose dat het heelal bestaat uit drie werelden: wiskunde, de materiële wereld en menselijk bewustzijn.

Net als de wiskunde is het bewustzijn niet fysiek aanwezig in de wereld: de beelden en gedachten in ons bewustzijn hebben geen meetbare dimensies.

Bovennatuurlijke aard

Toch zijn deze niet-fysieke gedachten bepalend voor de acties van ons fysieke lichaam. Professor Nelson stelt dat de wiskunde en het bewustzijn op een wonderlijke, goddelijke manier opereren.

Filosoof Thomas Nagel schreef in 2012 dat we wetenschappelijk materialisme moeten achterlaten aangezien menselijk bewustzijn wetenschappelijk onverklaarbaar is.

De bovennatuurlijke aard van het menselijk bewustzijn biedt ruimte voor de mogelijkheid dat er een bovennatuurlijke god is.

Niet in strijd

Een aantal wetenschappers, waaronder directeur van het Amerikaanse gezondheidsinstiuut NIH Francis Collins, zegt dat het geloof in een god niet in strijd is met de evolutietheorie.

Nelson merkt op dat in de axiale periode radicale culturele veranderingen plaatsvonden. In China ontstonden het confucianisme en taoïsme, in India het hindoeïsme en boeddhisme en in Griekenland het filosofisch rationalisme.

Revolutie

Hij spreekt van een revolutie op het gebied van menselijk denken, die niet kon worden verklaard aan de hand van het wetenschappelijk materialisme.

Deze revolutie vond plaats in het menselijk bewustzijn, buiten de fysieke realiteit, wat volgens de professor verder bewijs is voor de conclusie dat de mens ‘naar het evenbeeld van een god’ is gemaakt.

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Bron: God bestaat mogelijk toch! Deze wetenschapper denkt er dit bewijs voor te hebben gevonden

2 Comments »

    • Vergelijk het met een video game als de Sims, als je dit zou spelen met een VR bril een Koptelefoon op dan weet je op een gegeven moment niet met of je nu in de game zit of niet. Met andere woorden de game wordt jouw realiteit.

      Als je dit lang genoeg laat voortbestaan zul je op een gegeven moment niet meer realiseren dat je buiten de game ook nog een leven hebt.

      De Avatar waarmee je het spel speelt kun je dan zien als ons fysieke lichaam in onze realiteit, terwijl de speler van het spel ( de echte persoon ) eigenlijk dus de ziel is van de Avatar. Als avatar kun je dus een compleet leven hebben zonder dit te realiseren.

      Als je deze situatie kunt voorstellen en dit vertaald naar onze realiteit dan zul je beseffen dat je als avatar zelf nooit buiten het spel kunt treden, jij bent namelijk een deel van het spel alleen je bewustzijn is geen deel van het spel maar het bewustzijn van de speler.

      De ontwerpers van het spel, degene die de regels en software hebben ontworpen, kun je in dit geval zien als de goden of als je het samen wilt vatten “God”

      Zij hebben alle wiskundige begrenzingen bepaalt en de fysieke omgeving waarin het spel gespeeld wordt. Maar in het spel zelf is daar geen spoor van terug te vinden. Althans niet voor de avatars in het spel.

      Dit is wat er bedoeld wordt in dit artikel. God is dus in onze realiteit de ontwerper van het spel en heeft wel zijn vingerafdruk achtergelaten maar is niet fysiek aanwezig en dus ook niet aantoonbaar.

      De enige manier om deze ontwerper aan te tonen is door te realiseren dat wij in werkelijkheid de spelers van een spel zijn en dus eigenlijk helemaal niet gebonden zijn aan deze werkelijkheid.

      We moet onze VR bril en koptelefoon afzetten en beseffen dat we onsterfelijk en oneindig bewustzijn zijn.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: