Spring naar inhoud

Amerikaans plan om gifgasaanval uit te voeren in Syrië (en Assad de schuld te geven) stond in 2013 al in een engelse krant ✅

De Britse Daily Mail heeft een artikel verwijderd over een Amerikaans plan om een chemische aanval in Syrië uit te voeren en de schuld vervolgens in de schoenen van Assad te schuiven.

Vrijdag bestookten Amerikaanse marineschepen een Syrische vliegbasis met kruisraketten, terwijl er geen bewijs is dat vanuit die basis een chemische aanval is uitgevoerd.

Auteur van het artikel Louise Boyle schreef dat de VS een chemische aanval voorbereidde om de positie van de internationale coalitie in Syrië te versterken.

Groen licht

Uit e-mails zou blijken dat het Witte Huis groen licht gaf voor het uitvoeren van een chemische aanval in Syrië, waar Assad vervolgens de schuld van zou krijgen, om de militaire positie in het land te versterken, aldus Boyle.

Het artikel bevatte correspondentie tussen medewerkers van het Britse bedrijf Britam Defence waaruit blijkt dat Qatar het gebruik van chemische wapens door rebellen in Syrië financierde.

Waarom

De correspondentie werd gelekt door een Maleisische hacker, schreef de Daily Mail. Het Russische persbureau RIA Novosti heeft de krant gevraagd waarom het artikel is verwijderd.

Uit een artikel van CNN uit 2012 blijkt bovendien dat het Pentagon Syrische rebellen leerde hoe ze chemische wapens moesten gebruiken.

Een woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie zei vrijdag dat de aanval door Amerikaanse marineschepen lang geleden is voorbereid.

Veel planning

Een dergelijke aanval vergt veel planning en voorbereiding, aldus generaal-majoor Igor Kanosjenkov.

Het besluit om de vliegbasis aan te vallen is volgens hem dan ook ruim voor het incident in Khan Shaikhoun genomen.

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.
Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Bron: Krant verwijdert artikel over Amerikaans plan om gifgasaanval uit te voeren in Syrië (en Assad de schuld te geven)

1 reactie »

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.