Spring naar inhoud

Elektromagnetische velden vergroten mogelijk kans op spierziekte ALS ✅

Het lijkt erop dat mensen die veelvuldig worden blootgesteld aan zogeheten elektromagnetische velden twee keer zoveel kans hebben op de spierziekte ALS.

 

Het gaat dan onder meer om elektriciëns, lassers en piloten. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Utrecht. Onderzoekers vergeleken data van zo’n 65.000 mensen, die 17 jaar lang gevolgd zijn. Tachtig van hen kregen de diagnose ALS.

“En allemaal hebben ze gewerkt met apparatuur die veel energie nodig heeft en hebben ze dus meer dan gemiddeld blootgestaan aan laagfrequente elektromagnetische velden,” zegt onderzoeker Roel Vermeulen tegen RTL Nieuws. Een verklaring daarvoor heeft de wetenschapper nog niet, maar de conclusie is niet nieuw. “Er zijn wereldwijd meerdere studies uitgevoerd en die tonen allemaal hetzelfde verband aan.”

Bij ALS vallen langzaam alle spieren uit tot ook de ademhalingsspieren er mee ophouden. De vreselijke aandoening, waar ook oud-voetballer Fernando Ricksen aan lijdt, treft wereldwijd meer dan 300.000 mensen. In Nederland zijn er 1.500 patiënten. Zij overlijden gemiddeld drie tot vijf jaar na de eerste symptomen.

Vond je dit artikel interessant ? Deel het dan of plaats het op je eigen blog of andere socialmedia kanalen.

Bron: Elektromagnetische velden vergroten mogelijk kans op spierziekte ALS | Wel.nl

3 Comments »

  1. Er wordt niet gezegt dat dit per definitie de oorzaak is, er bestaat een relatie tussen mensen die veel met sterke electromagnetische apparatuur werken en ALS. Dan is dit toch niet zo gek om daar eens wat beter naar te kijken. Onze hele wereld bestaat uit energie en energie velden. Ook wijzelf.. dat straling invloed heeft op onze gezondheid is ook al heel lang bekend. Dus zo gek is het niet denk ik

    Like

  2. Ik noem het eerder en liever ‘de pieren uit de neus’ halen, de aarde is zo al ’n gigantisch elektromagnetisch veld op zich qua polen als planeet rond de zon, om nog maar te zwijgen over de samenwerking van de cosmos op zich . . . , de NASA heeft er onlangs nog ’n uitgebreide documentaire over gelanceerd, en is alsook op de hoogte van mijn planning over de cosmos . . .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: